Kablosuz haberleşme ile alakalı bilmeniz gereken bir bilgi, aynı frekansta kablosuz olarak haberleşmeye çalışan başka bir sistem varsa, birbirlerinin sinyallerini bozarlar. Aşağıdaki video olayı çok güzel özetliyor. Saniyedeki titreşim sayısı (frekans) eşit olduğunda topun titremesini, kablosuz haberleşmeye benzetebilirsiniz.
Kulaklığınız 2.4GHz frekansını kullanıyor, bu frekansta çalışan sistemlerden aklıma ilk gelen Wi-Fi. 2.4GHz Wi-Fi sinyalleri de 13 kanala ayrılıyor.
Kanal 1: 2.412 GHz
Kanal 2: 2.417 GHz
Kanal 3: 2.422 GHz
Kanal 4: 2.427 GHz
Kanal 5: 2.432 GHz
Kanal 6: 2.437 GHz
Kanal 7: 2.442 GHz
Kanal 8: 2.447 GHz
Kanal 9: 2.452 GHz
Kanal 10: 2.457 GHz
Kanal 11: 2.462 GHz
Kanal 12: 2.467 GHz
Kanal 13: 2.472 GHz
Rakamlardan anlaşılacağı üzere kanal kavramı, frekanstaki ufak sayısal değişikliklerden ibaret. Bu olmasa, her modem 2.4GHz kullansa birbirlerini bozarlardı. Videodaki gibi her modemin birer topu olduğunu düşünün. Her modemin sadece kendi topunu hareket ettirmesi için farklı frekanslar kullanmalılar. Modemler otomatik olarak çevrede olmayan kanalları seçebiliyor ama çok sayıda Wi-Fi olan yerlerde bu işi düzgün yapamıyorlar. İnterneti iyi olmasına rağmen ping sorunu, bağlantı kopması yaşayanların da genelde sorunu yakınlarda aynı kanalı kullanan başka bir Wi-Fi olması. Kanalları listeleyen yazılımlarla hangi kanalın boşta olduğuna bakıp, modem arayüzünden Wi-Fi ayarlarından o kanalı seçseler sorunları büyük ihtimalle çözülecek.
Sizin kulaklığın sinyalleri de bu şekilde aynı frekanstaki başka bir sistemin sinyalleri nedeniyle bozuluyor muhtemelen. Nasıl çözebileceğinize gelirsek, kablosuz cihazlarınızın farklı frekansları kullanmasını sağlamalısınız. Steelseries manuel olarak değiştirmeye izin vermiyor diye biliyorum. Diğer cihazlarınızda yapmaya çalışın. Windows Store'da WiFi Analyzer diye bir yazılım var ben bunu kullanıyorum. Bu isimle çok sayıda, android, ios alternatifleri kullanabilirsiniz.