Öncelikle Herkese İyi Forumlar, Bu kulaklığı almadan önce çok fazla wireless kulaklık İnceledim gerek forum içi gerek videolarda . Daha önce Corsairin en baba kulaklığı olan Virtuoso RGB Wireless SE kullanmıştım ve hayal kırıklığı yaşamıştım. O an anladım Corsairin sadece RGB atmosferi için alınacağını. Günlerce EQ ayarı yapmama rağmen düşük ses ve tatmin etmeyen bir kalitesi vardı. Aynı şeyi yaşamamak için yabancı forumlardan da yazılanlara baktım ve çoğu kişi arctis 7 wireless ve 9 dan memnun olduğunu söyledi. Bu sebeple seçimimi Arctis 9 'dan yana yaptım ve iyi ki yapmışım !!
Kutu İçeriği gayet sade:
1x KULAKLIK
1x Wireless Dongle
1x USB Şarj kablosu
Alıntıyı görüntüle
SteelSeries Engine indirdikten sonra Kulaklığı hem wireless dongle ile hemde usb ile ilk kurulumda bağlamamız gerekiyor. Program her iki bağlantıda yapılınca firmware update yapıyor ve bu çok önemli bunun kesinlikle yapılması lazım kulaklığı düzgün kullanabilmek için. Daha sonra çıkarabilirsiniz.
Kulaklığın stok halindeki sesi bile eski kullandığım Virtuoso SE'ye tek attı resmen kulaklarıma inanamadım....
Kendi uygulaması gayet sade ve anlaşılır fakat ben 29 TL'ye Dolby Atmos alıp oradan kendime özel ayarlar yaptım ve Kulaklık bambaşka bir seviyeye çıktı.
Kulaklık aynı zamanda wireless ile bağlıyken Bluetooth ile de farklı bir cihaza bağlanabiliyor örneğin telefondan gelen aramaları cevaplayabiliyorsunuz. Bluetooth gecikmesini denemedim fakat illaki gecikmesi vardır. Zaten bu kulaklıkla Bluetooth bağlantısıyla oyun oynanmaz diye düşünüyorum alan Wireless bağlar.
ARTILARI
Kulaklıkta ses seviyesi inanılmaz iyi.
Dip ses sorunu yok.
Tizler yüksek seste cızırdamıyor basslar EQ ayarı ile hissediliyor.
Şarjı gerçekten kağıt üstündeki 20 saat değerine yakın.( 2 gündür kullanıyorum 1 diş azaldı sadece)
Mikrofon kalitesi de Virtuoso SE kadar değil tabi ki o yayıncı mikrofonu sertifikalıydı fakat ona göre gayet yeterli, diğer kulaklara göre de daha iyi.
Kafa bandı inanılmaz rahat, kafanızın üzerinde hiçbir baskı yok, aynı şekilde kulak pedleri de yumuşak ve eğer kulaklarınız biraz büyük ise bu kulak pedleri rahatça saracaktır.
EKSİLERİ
Sade ve RGB yok.
Fiyat.
Kulaklık otomatik uyanmıyor, yani kapandıktan sonra elle manuel tekrar açmak lazım.
Genel olarak verdiğim paranın kuruşu kuruşuna değdiğini hissettim. Arctis 7 veya 9 serisi kullananlara Dolby Atmos EQ ayarlarımı paylaşabilirim. Kesinlikle kendi programıyla kullanmayın Dolby indirin şiddetle tavsiye ediyorum.
Herkese iyi Forumlar...
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle