Bütçe buralar çıkıyorsa Stüdyo kulaklığı almak çok daha mantıklı.
Oyuncu adı altında batılı firmaların şişirme fiyatlı ürünlerinden uzak durun. SS, Razer(hadi neyse biraz daha makul), Logitech veya Asus gibi firmalardan artık kulaklık alınması aşırı saçma. Bu işleri de IEM veya harici firmalar daha iyi yapıyor. Bu firmaların birden fazla işi olduğundan, belirli ürünleri ana odağı ses olan firmalardan daha kötü oluyor. Üstüne dediğim gibi fiyatları şişirme oluyor.
Ha batılı firma deyince popüler markaları kast ettim. Batılı firmalarda da aynı Çinliler gibi alternatif markalar eskiye göre daha fazla arttı. Yani yerelde bütçesizlikten dolayı çok bilinmiyor. Yabancı forumlarda ve inceleme kanallarında gezersen büyük ihtimalle daha iyi ürünler bulabilirsin. Tek sorun gümrüğü aşmak, o yüzden de aslında Asus, SS, Logitech, Razer, HyperX gibi günceli yakalayamayan ama marka gücünden her yere sirayet eden firmaların şişirme fiyatlarını vermek ucundan da olsa makul gelebiliyor, gelmesin. Bu markalar biçtikleri fiyatlara göre kötü bu arada, ürünleri kötüdür gibi de algılanmasın. Kullanıp memnun olan insanlar alınmasınlar. Ama yeni bir ürün alacaksanız ve bütçeniz yüksekse marka güvenilir deyip almak yerine daha detaylı araştırma yapmanızı öneririm.
Çok hakim değilim ama Mirliva'nın YT yayınlarına falan denk gelirsen ondan öneri iste. O daha hakim bu fiyatlardaki ürünlere ve yayın sonlarına doğru genelde çevre birimleri hakkında sohbetler de dönüyor.
Hatta sana geçen yayından konuşulan bir kısımı atayım. Bahsettiği açık kulaklığı ben de bekliyorum. Geldiğinden galiba ₺3500-5000 civarı olacak. Açıkcası bahsettiği kadar iyiyse(Mirliva'ya bu konularda güvenirim.) ana kulaklığım olacaktır. Wraith mesela Swar'ın gazına gelip ATK Mercury aldım. Ses kalitesi iyi olsa da(sürücü kısmı ve uygulaması kötüydü, zırt pırt güncelleme geliyordu) üst kısmı 1.5 ayda çatladı. Hem ağır hem de taşıyan ana malzemesi kötüydü. ATK firması genel olarak Wraith en uygun ürünlerini getiren firma ve anladığım kadarıyla da en kalitesiz malzemeler kullananı bu yüzden genel olarak ATK markasına olan ön yargım arttı.