Stok soğutucu yeterli olur mu?

ortam fazla tozlanmıyo ya haftada 1 kere kasayı temizlesem yetmez mi

Bizim arkadaş kullanıyodu stok fanla 70ün üzerine çıkmamış hiç terhmal macun sürsem 2 ay 3 ay yetmez mi
Arkadaşınız büyük yalan söylüyor, veya 170 dereceden falan bahsediyor olmalı. Ben 5600'ü stok fanla kullandım, bu arada kasam tamamen mesh, ekran kartımda 4060, oyunu açar açmaz 95 dereceye geliyordu. Forza horizon 4'ü 10 dakika oynayınca 93 dereceden bir derece aşşağı inmiyordu, 5700x'in orada kalna ihtimali yok. Ve sorunuzun cevabı olarak, kesinlikle stok fanla kullanmanızı tavsiye etmem.

Merhabalar ryzen 7 5700x alıcağım param 5500 civarı şuanlık kule tipi soğutucusuna param yetmiyor 5500ün stok soğutucusu ile bir süre idare edebilir miyim 1 2 aylığına
boşta idare eder eğer çok yüke sokmayacaksan yine idare eder ama uzun süre kullanma 1-2 ay idare edebilir. 80-90 dereceleri pek geçmesin ona dikkat et.

galiba borç almam gerek kule tipi fan alıcağım stokla kullanmıcağım herkese fikirleri için teşekkür ederim

İdare edersin niye edemiyesin işlemci ısıdan bozulacak diye bir şey mi var
Frekans kısar yine çalışır
Undervolt yapabilirsin soğutucu alana kadar

İdare edersin niye edemiyesin işlemci ısıdan bozulacak diye bir şey mi var
Frekans kısar yine çalışır
Undervolt yapabilirsin soğutucu alana kadar
o işten hiç anlamam bence en sağlıklısı borç alabilirsem kule tipi fanla kullanıcağım

Parolapara ve iyzico ilk alışveriş kullanmadıysan gaming gen den 200 300 tl civarına çok iyi kule tipi soğutucu alabilirsin. Kullandıysan da olmadı çevrende kullanmayan birisini bulup kullanabilirsin bence

o işten hiç anlamam bence en sağlıklısı borç alabilirsem kule tipi fanla kullanıcağım
çok zor değil GPT ile bile yaparsın performansa düşüş olmadan 5-6 derece kısarsın mis gibi olur.

Mesela aşağıdaki linkteki ürünü bahsettiğim şekilde alırsan 400 parolapara 500 ilk alışveriş ekstra %10 iyzico indirimle bedavaya gelir

Merhabalar ryzen 7 5700x alıcağım param 5500 civarı şuanlık kule tipi soğutucusuna param yetmiyor 5500ün stok soğutucusu ile bir süre idare edebilir miyim 1 2 aylığına
Kral alır bakarsın değerlere sıcaklık çok yüksekse eğer fazla yüklenmeden kullanırsın 1 2 aydan bir şey olmaz. Ama dediğim gibi ne olursa olsun çok yormamaya gayret et yaz geldi havalar sıcak.

eğer 2-3 aylığına bakıyorsan idare edersin sorun olmaz çok kafaya takma 2 ay için. ben 5600x'i 2 yıl stok soğutucuda kullandımtam yükte 90' oluyordu max, tabii işlemci kendini kısıtladığı için 90'da kalıyor ama öyle negatif bir yanını görmedim. Bios'tan boost özelliğini kapatınca sıcaklıok 65'lerde falan geziyordu. stok soğutucuda herhangi bir kullanamayacak seviyede eksi bir yan görmedim tabii kısa süreli kullanacaksın sen. 2 ay stokta kullanmaktan kimseye zarar gelmez :D 2ay sonra sen yine bir soğutucu al tabii benim gibi yapma xd

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,662
Üyeler
184,962
Son üye
walter wonka
Geri