Neler Yeni

Şu pythonu öğrenemedim gitti

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mehmet
Herkesin yapabilceğini sanmıyorum bu yazılım işinin baya üstünde durman lazım Algoritma mantığına hakim olman gerekir.Youtube dan öğrenilcek bişi değil bu direk para verip kurslara yüz yüze olarak bir hoca yardımıyla öğrenebilirsin.
Teşekkür ederim öneri için

yenigeldim

80+ Silver
Herkesin yapabilceğini sanmıyorum bu yazılım işinin baya üstünde durman lazım Algoritma mantığına hakim olman gerekir.Youtube dan öğrenilcek bişi değil bu direk para verip kurslara yüz yüze olarak bir hoca yardımıyla öğrenebilirsin.
Gayet de YouTube da öğrenilir. Dersle yazılım öğrenilmez. Açar dokümantasyonu okursun. Şaçma kurslara 1 lira yedirmedim

GlHarry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erdem BELER
Sen yazılım mühendisisin de biz ne mühendisiyiz?Pyhton öğrenme herkes biliyor gibi saçma bir cümle kurman olmamış. Sınavına çalışsın. Şu an için başka her şey boş onun için.
ben de onu demek istedim sayın hocam, ikinci yorumda açıkladım kendimi. Yazılım dili olarak şu an deli gibi java ve c# tercih ediliyor @lyiafpsz . Zaten c, cpp ve Python temel gibi, herkes az çok biliyor.

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mehmet
ben de onu demek istedim sayın hocam, ikinci yorumda açıkladım kendimi. Yazılım dili olarak şu an deli gibi java ve c# tercih ediliyor @lyiafpsz . Zaten c, cpp ve Python temel gibi, herkes az çok biliyor.
O zaman şuanlık değil ileriki zamanlarda öğrenmeye başlarım önce java yı sonra c# yaparım.

GlHarry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erdem BELER
:ROFLMAO::ROFLMAO: yok hocam, yazılım için youtubede zibilyon tane kaynak var. Basit bir pointer mantığı için bile 15-20 farklı anlatıcı video var. Türkçe olarak kaynak çok olmayabilir ama İngilizce bilen insan için internet üniversitelerden daha eğitici. Şu ana kadar hiç bir yazılım kursuna para vermedim. En kötü açın CS50, İngilizce biliyorsanız eğer en kral yazılım derslerini öğrenin.

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mehmet
:ROFLMAO::ROFLMAO: yok hocam, yazılım için youtubede zibilyon tane kaynak var. Basit bir pointer mantığı için bile 15-20 farklı anlatıcı video var. Türkçe olarak kaynak çok olmayabilir ama İngilizce bilen insan için internet üniversitelerden daha eğitici. Şu ana kadar hiç bir yazılım kursuna para vermedim. En kötü açın CS50, İngilizce biliyorsanız eğer en kral yazılım derslerini öğrenin.
İngilizce öğrensem nasıl olur peki yazılım yerine

yenigeldim

80+ Silver
Kaç kişi adam akıllı c/c++ biliyor yapma gözünü seveyim? temel seviyeden bahsetmiyorum bu arada. Dilin 20 videoluk girişini izleyince o dil öğrenilmiş olmuyor. Pyhton için de geçerli bu. Amaç zaten kütüphane bilmek. Profesyonel işte çalışmak. 2 haftada sql öğrenip db kurdum demişsin de. O db yi kaç kişi kullanıyor falan filan çok uzatırım. 2 milyon user kaldırır mı mesela? otomatik arşivlemeler, db schedule, local indexler vs vs her şey tam mı? jr level için yeterlidir onu bilemem ama iş kolay değil.

GlHarry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erdem BELER
O zaman şuanlık değil ileriki zamanlarda öğrenmeye başlarım önce java yı sonra c# yaparım.
c# öğrenmeden önce nesne tabanlı programlamaya hakim olmalısın. C ve C++ dillerini iyi bilmelisin algoritma mantığı için. Temelini atmadan bir yazılıma havuza atlar gibi atlanılmaz. Java da zaten c#'a benziyor. Dediğim gibi önce sınavını hak et, ondan sonra yavaş yavaş başlarsın yazılıma.

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mehmet
c# öğrenmeden önce nesne tabanlı programlamaya hakim olmalısın. C ve C++ dillerini iyi bilmelisin algoritma mantığı için. Temelini atmadan bir yazılıma havuza atlar gibi atlanılmaz. Java da zaten c#'a benziyor. Dediğim gibi önce sınavını hak et, ondan sonra yavaş yavaş başlarsın yazılıma.
Tamam önce sınav sonra yazılım. Teşekkür ederim

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gayet de YouTube da öğrenilir. Dersle yazılım öğrenilmez. Açar dokümantasyonu okursun. Şaçma kurslara 1 lira yedirmedim
Öğrenilmez kanka bu insanlar yurtdışına enayi mi o kadar para döküyor yazılım öğrenmek için Diploma almak istese kıcı kırık bir üniversiteden de alır zaten.Sadece youtube dan video izleyip öğrenip Adam gibi projeler çıkartan adam göster haklısın diyecem.Bu iş Dökümantasyon okumakla olsaydı Şuan herkes yazılımcıydı.Kodları öğrenmekle bitmiyor bu iş.

GlHarry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erdem BELER
Kaç kişi adam akıllı c/c++ biliyor yapma gözünü seveyim? temel seviyeden bahsetmiyorum bu arada. Dilin 20 videoluk girişini izleyince o dil öğrenilmiş olmuyor. Pyhton için de geçerli bu. Amaç zaten kütüphane bilmek. Profesyonel işte çalışmak. 2 haftada sql öğrenip db kurdum demişsin de. O db yi kaç kişi kullanıyor falan filan çok uzatırım. 2 milyon user kaldırır mı mesela? otomatik arşivlemeler, db schedule, local indexler vs vs her şey tam mı? jr level için yeterlidir onu bilemem ama iş kolay değil.
Yok hocam, fabrikadaki tek yazılım mühendisiyim, isim vermeye gerek yok fabrikanın, ilk 500 fabrika içinde. Benden böyle bir şey yapmamı istediler ben de istenileni yaptım. Fabrika zaten daha çok makinalara bakıyor. Makina programları ve makinalardaki dataları detaylı kullanabilmek için yaptığımız bi db tree bu. Sadece fabrika içi yani, işimizi görüyor, gün geçtikçe de geliştiriyoruz.

Cahit Emin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Cahit Emin
Merhaba dostlar. İyi forumlar. Yazılım öğrenmek istiyorum hiç bir yeri kazamassam bari elimde köşede dursun diyorum. Pythondan başlamak istiyorum ama nasıl öğrenicem. Evet youtubede videoları var binlerce ama öğrendiğimi ertesi gün unutuyorum. Verimli çalışma tekniği falan varmı öğrenenler nasıl öğrendi ? Ve youtubede önerdiği kanallar varmı
enes bayram var bak istersen

Sinan_Enginar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
kaanzi
videoyu izleyip sonrasında işleme geçip 1 kere deniyordum ve bitiyordu o konu not falan tutmuyordum
hocam cody miydi neydi öyle bir uygulama var bayağı yardımcı oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam cody miydi neydi öyle bir uygulama var bayağı yardımcı oluyor
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getmimo heh bu uygulama hocam temelleri öğretiyor baya

Top Bottom