Neler Yeni

Şu pythonu öğrenemedim gitti

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mehmet

yenigeldim

80+ Silver
Matematik - Algoritma - Sistem Analizi - Proje Yönetimi - Veri Yapıları - İnsan merkezli sistem tasarımı - İnsan Makina Interaksiyonu - Network. Bu saydıklarımın arasında Major yok. AI - Siber Güvenlik - Yazılım Mühendisliği - Veritabanı Yönetimi - Veri Bilimi - İstatistik ve Veri madenciliği vs vs.

Dökümanyasyon ile güzel bir ekip arkadaşı olursun ama ekip lideri olamazsın bence. Yukarıdaki arkadaşın da haklı tarafları var. Millet boşuna 2 üniversite okuyup dirsek çürütmüyor. Her şey teknik değil. Senin senelerce hata yapa yapa öğrendiğin meseleleri bir yerlerde birilerine hazır mama niyetine okulda veriyor olabilirler.
Ben mühendisim zaten. Projeci, db uzmanı ne yapar biliyorum. Yazdıklarımı düzgün okumuyorsun. Veri yapılarını algoritmaları internetten öğrenebilirsin. İlk işe girişten bahsediyorum. Gerisi işte kazandığın tecrübe kimse sana kurslarda falan işteki tecrübeyi öğretemez. Sağdan soldan hazır yazı kopyalayıp yapıştırma buraya. Varsa tecrüben bilgin gel tartışalım. Diğer yazılım mühendisiyim diyen öğrenci aslında. Ama mühendisim diyor. Kaldı ki ünide temel bilgiler veriliyor. Backend vs zaten göstermiyorlar.

Ayrıca dokümantasyon her şeydir.Bir gün profesyonel olarak çalışırsan anlarsın.

panda_1

80+
Bende durdum durdum şimdi öğrenmeye başlayacam sınav senem bu sene zor olmazmı diyorum dershanedir evdeki ayrı derstir üstüne birde python eklendi ama geleceğimden önemli değil bişey olmaz
yazılım dili öğrenmek bir amaç değil araçtır eğer yks ye girecekseniz ona odaklanmanızı öneririm

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Alihan YILMAZ
Öğrenmenin farklı kademeleri var.

Mesela Judo kursuna katılırsın ve 3 Ay sonra sarı kuşak verirler. Bu senin artık Judo bildiğin anlamına gelmez. Bilmediğin anlamına da gelmez.

İngilizce konusurken İngilizce düşünemiyorsan, İngilizce bildiğini söyleyemezsin. Ama hiç bir şey bilmiyor da sayılmazsın. Bildiklerin sana Türkiye'de yeter. İngiltere'ye gittiğinde önce Türkçe düşünüp, sonra İngilizceye çevirip, sonra da konuşamazsın.

Python kullanırken de Python dilinde düşünebilmelisin. Başlangıçta bir şeyleri ezberliyor olman doğal. Ezber, öğrenmenin ilk aşaması. Yani Sarı kuşak.

Kendi halinde öğrenmek, en zor yöntem. Çünkü ne ve nasıl öğreneceğini dahi bilmiyorsun.

Python öğrenmek, okulda Matematik öğrenmekten daha zor. Bir kaç günde öğrenemedim diye üzülme. Yan cebimde kalsın diye de kendini kandırma. ( Hatta hiç umutlanma. )

Gird4p

80+
Ben mühendisim zaten. Projeci, db uzmanı ne yapar biliyorum. Yazdıklarımı düzgün okumuyorsun. Veri yapılarını algoritmaları internetten öğrenebilirsin. İlk işe girişten bahsediyorum. Gerisi işte kazandığın tecrübe kimse sana kurslarda falan işteki tecrübeyi öğretemez. Sağdan soldan hazır yazı kopyalayıp yapıştırma buraya. Varsa tecrüben bilgin gel tartışalım. Diğer yazılım mühendisiyim diyen öğrenci aslında. Ama mühendisim diyor. Kaldı ki ünide temel bilgiler veriliyor. Backend vs zaten göstermiyorlar.
Yav öffff tamam anladık kardeş mühendissin sabahtan beri bıkmadın CV dağıtmaktan. Mühendissin, BIST100'de şirketlerde çalıştın projeci ne yapar biliyorsun ama diğer saydıklarım hak getire, çünkü bilsen aynen deyip geçerdin aleyhine bir şey demedim onu bile algılayamadın. İyi öğretmişler ne diyim :D . O şirketlerden bahsederken neden geçmiş zaman kullandığın belli. Gerçi fabrikaya yazdığın da en fazla giriş çıkış otomasyonudur. Onu da BIST100'un taşeron yazılımcı şirketine yaptırmışlardır, sen de arada kaynamışsındırmuhtemelen. Yoksa şu kapalı kafayla PLC yazacak sıfırdan mikroçip programlayacak halin tabi yok. Yine de helal olsun valla nasıl becerdiysen mühendis olarak büyük bir iş başarmışsın aramıza hoşgeldin.

Yazdıklarımın hepsi bana ait. Bir yerlerden alıntı değil. Kurslardan bahsetmiyorum. Bana demeyi kes de sen düzgün oku. Yurtdışında verilen yüksek kalite eğitimlerden bahsediyorum. Tepede örnek verdiğim arkadaş da ondan bahsetmişti. Çok basit bir şeyden bahsettim ve bence diyerek girdim cümleye, masumca fikir belirttim o kadar. Kuyruğunuzdan kıl almaya kalksak hemen salyanız akmaya başlıyor. Eleştiriyi bırak, fikirlerinize ekleme bile yapılmıyor. Aşağılık psikolojisinin bambaşka bir boyutu. Bu arada mühendissin bak tamam yazdın daha önce. Biraz sonra daha da kuduruk bir şekilde biraz da seviyesiz bir cevap vereceksin. Girizgah olarak tekrar etme diye diyorum. Tebrikler mühendissin. Bist100. Fabrika.

Tecrübe bilgi var mı diye sormuşsun, az önce paylaşmaya çalıştım. Bünyen kabul etmedi. Tek kendini mühendis sanıyorsun. Bu kafadan kurtul. Millet Network kurmak için, birilerinden akıl almak için ACS'e para verip kaydoluyor. Sen averaj bir teknoloji forumunda senle sohbet etmek isteyen adamın elini kapıyorsun kuduz gibi. Hem de onun tahsilinin ne olduğunu bilmeden kendini direkt daha iyi belleyerek. İyi değil.

yenigeldim

80+ Silver
Yav öffff tamam anladık kardeş mühendissin sabahtan beri bıkmadın CV dağıtmaktan. Mühendissin, BIST100'de şirketlerde çalıştın projeci ne yapar biliyorsun ama diğer saydıklarım hak getire, çünkü bilsen aynen deyip geçerdin aleyhine bir şey demedim onu bile algılayamadın. İyi öğretmişler ne diyim :D . O şirketlerden bahsederken neden geçmiş zaman kullandığın belli. Gerçi fabrikaya yazdığın da en fazla giriş çıkış otomasyonudur. Onu da BIST100'un taşeron yazılımcı şirketine yaptırmışlardır, sen de arada kaynamışsındırmuhtemelen. Yoksa şu kapalı kafayla PLC yazacak sıfırdan mikroçip programlayacak halin tabi yok. Yine de helal olsun valla nasıl becerdiysen mühendis olarak büyük bir iş başarmışsın aramıza hoşgeldin.

Yazdıklarımın hepsi bana ait. Bir yerlerden alıntı değil. Kurslardan bahsetmiyorum. Bana demeyi kes de sen düzgün oku. Yurtdışında verilen yüksek kalite eğitimlerden bahsediyorum. Tepede örnek verdiğim arkadaş da ondan bahsetmişti. Çok basit bir şeyden bahsettim ve bence diyerek girdim cümleye, masumca fikir belirttim o kadar. Kuyruğunuzdan kıl almaya kalksak hemen salyanız akmaya başlıyor. Eleştiriyi bırak, fikirlerinize ekleme bile yapılmıyor. Aşağılık psikolojisinin bambaşka bir boyutu. Bu arada mühendissin bak tamam yazdın daha önce. Biraz sonra daha da kuduruk bir şekilde biraz da seviyesiz bir cevap vereceksin. Girizgah olarak tekrar etme diye diyorum. Tebrikler mühendissin. Bist100. Fabrika.

Tecrübe bilgi var mı diye sormuşsun, az önce paylaşmaya çalıştım. Bünyen kabul etmedi. Tek kendini mühendis sanıyorsun. Bu kafadan kurtul. Millet Network kurmak için, birilerinden akıl almak için ACS'e para verip kaydoluyor. Sen averaj bir teknoloji forumunda senle sohbet etmek isteyen adamın elini kapıyorsun kuduz gibi. Hem de onun tahsilinin ne olduğunu bilmeden kendini direkt daha iyi belleyerek. İyi değil.
Kardeş tek mühendis benim demedim. Kursların gereksiz ve para tuzağı olduğundan bahsettim. Olay tamamen bu. Veri yapıları öğrenmek için kursa para yığıyorsan kusura bakma da gerizekalısın. Hackerranke yüklenip çözeceksin olay bu. Proje yönetimine gelince benim işim o değil zaten. Matematik - Algoritma - Sistem Analizi - Proje Yönetimi - Veri Yapıları - İnsan merkezli sistem tasarımı - İnsan Makina Interaksiyonu - Network. Bu saydıklarımın arasında Major yok. AI - Siber Güvenlik - Yazılım Mühendisliği - Veritabanı Yönetimi - Veri Bilimi - İstatistik ve Veri madenciliği vs vs.böyle bir sürü şey yazmışsın AI gibi bunların bir çoğu ayrı meslek dalı :d Algoritma yanına sistem analizi falan yazmış. Senle muhattap olmayacam daha. Büyük ihtimalle öğrencisin zaten.

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mehmet
Öğrenmenin farklı kademeleri var.

Mesela Judo kursuna katılırsın ve 3 Ay sonra sarı kuşak verirler. Bu senin artık Judo bildiğin anlamına gelmez. Bilmediğin anlamına da gelmez.

İngilizce konusurken İngilizce düşünemiyorsan, İngilizce bildiğini söyleyemezsin. Ama hiç bir şey bilmiyor da sayılmazsın. Bildiklerin sana Türkiye'de yeter. İngiltere'ye gittiğinde önce Türkçe düşünüp, sonra İngilizceye çevirip, sonra da konuşamazsın.

Python kullanırken de Python dilinde düşünebilmelisin. Başlangıçta bir şeyleri ezberliyor olman doğal. Ezber, öğrenmenin ilk aşaması. Yani Sarı kuşak.

Kendi halinde öğrenmek, en zor yöntem. Çünkü ne ve nasıl öğreneceğini dahi bilmiyorsun.

Python öğrenmek, okulda Matematik öğrenmekten daha zor. Bir kaç günde öğrenemedim diye üzülme. Yan cebimde kalsın diye de kendini kandırma. ( Hatta hiç umutlanma. )
Tamam teşekkür ederim yardımlar için hani ben demiştim şimdiden öğreneyim belki ufak ufak projeler yapıp satarım cep harçlığı falan ilerdede çok gelisirsem siber güvenliğe geçişle şirketlerde çalışırım. Ama pilotken bunları yapamam o yüzden boşverdim 1 senelik. Önümüzdeki yaz tatilinde ya 2 tane yazılım dili ogrenecem yada 1 tane öğrenip onun üzerinde uzmanlasacam. Ben 1 tane öğrenip onun üstünde kendimi geliştirmeyi düşündüm buda herhalde ya Java olur yada c#

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Mühendisim zaten. Okurken de youtube dan mezun oldum. Bir sürü hintli kardeşimiz var. İşe giriş için youtube + dokümantasyon yeterli. İnternette her şey mevcut. Gerisi işte çalıştığın tecrübe.
Dostum sana mühendis misin diye sormuyorum zaten Bunu belirtmen bana ayrı bişi de katmıyor.Şu okulda öğrendiklerin olmasa youtube da izlediğin videoları anlayamazsın bile.Yani Sadece Youtube dan kaynak almadığın bes belli.Youtube dan elbet belli başlı kaynaklar öğrenilir pekiştirilir.Bunlara bişi demiyorum Öyle bi anlatıyorsunuz ki 0 bilgi ile yazılımı mühendisliğini youtube dan öğrendim diyen adamlara bi bakıyorum hepsi üniversitede orda burda eğitim görmüş.Hatta bir kısmı udemy tarzı sitelerde eğitim bile satıyor.Papağan gibi dokümastasyon diyorsun adam algoritmanın ne olduğunu bilmedikten sonra okusa ne olur.Youtube izleyip kimse mühendis olamaz.Gerçekten iddia ediyorsan müsait bir zamanda Rehber tadında bir konu açmanı isterim.

Gird4p

80+
Kursların gereksiz ve para tuzağı olduğundan bahsettim.
Banane birader bundan? Ben ondan mı bahsediyorum sana yukarıda ne bana oradan buradan laf taşıyıp polemik yaratıyorsun?
Veri yapıları öğrenmek için kursa para yığıyorsan kusura bakma da gerizekalısın.
Adam üniversite okumayacaksa veri yapılarını nereden öğrencek sen Hash-Table'ı İngilizce kaynağından okuyarak mı öğrendin de boş yapıyorsun? Fellik fellik etmişsindir tüm Türkçe videoları o da gerçekten mühendissen. Hiç mi yazmadın Map ile Set farkını internete? Kusura bakma da daha Python yazamayan adamı H@ckerRank'a yönlendirip temel dersleri adam gibi almayı atlamayı öneren gerizekalıdır. Hatta bayrak sallayanı, önde gidenidir. Ne kadar bildiğin kelime varsa tüm tuşlara basıyorsun. Az önce dökümantasyon her şey diyordun şimdi Hackerrank zırvası. Ne dediğini sen de bilmiyorsun bence.

AI gibi bunların bir çoğu ayrı meslek dalı
Onlara Major deniyor canımın içi. Ötekileri zaten adam gibi bir üniversiteden mezun olduysan sana öğretiyorlar çıkmadan. Yukarıdakileri zaten bilmen gerekiyor, aşağıdakilerden de birisini seçiyorsun. Bilgisayar biliminin temel dersleri bunlar. Adam cidden AI'ı, Proje Yönetimini, Sistem Analizini falan Computer Science'ın dışında tutuyor başka bir meslek dedi ve bu adam mühendis ahaha :D. Sen mühendissen ben de hiçbir şey bilmiyorum. Millete durmadan ünvan satıp öğrencilikle yaftalamandan belli asıl senin ünvansız ve öğrenci olduğun hatta liseli olman ihtimali bile var. Zaten nerede TYT - DGS konusu var atlamışsın içine. Bir tane de adam akıllı yazılımdan konuştuğun yok. En azından millete sattığın ünvanın hakkını verecek kadar yok. Bu arada dua et öğrenci değilimdir. Yoksa öğrenci kadar mesleki ederin yok demektir. Boşver, sal. Zorlama. Daha da batıyorsun. Kimseye bir şey ispatlamana gerek yok, bırak diğerleri seni mühendis sanmaya devam etsin.

Top Bottom