Suçlulara ceza vermek mantıklı mı ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
570
(tabii ki mantıklı yoksa dünya kaosa sürüklenir ama şunu merak ediyorum.)

Mesela bir adam 50 bin dolar çaldı.Misalen diyorum allah ahirette hesaplıyor melekler günahını yazıyor bu adamın cezası 1 yıl 5 ay cehennemde yanmak Ama üstüne birde adama dünyada hapis cezası veriyoruz.Yahu allah en adildir cezasını vermiş ,sen daha üstüne haksız fazladan hapis niye veriyorsun.Ya cezasını komple bu dünyada kesicez öteki tarafda yanmayacak,ya da bu dünyada asla ceza vermeyeceğiz herşeyin bedelini öteki dünyada ödeyecek.İkisi aynı anda oldumu cezalar karışıyor birbirine.Ya da mesela adam engelli bir bireyin sandalyesini çaldı devlet ona 8 yıl hapis cezası verdi.İyi güzel.Ama allah adil ya şey der mi misal" ey melekler durun günah yazmayın bu adamın cezasını kestiler burda yakmaya gerek kalmadı" der mi ?

Devletin dini olmaz. mantıksız bir argüman... bir ülkedeki herkes aynı dine ait olmaz. bu yüzden düşüncen yanlış .

Kanun, düzen cezalar olmazsa kaos çıkar bir de böyle düşün . daha öncede böyle konu açmışsın gereksiz gereksiz konular açma lütfen .

Herkes müslüman değilki. Müslümanlara ceza vermeyip diğerlerine mi versinler.

. bu düşüncen gerçek olsa dünyaya kaos hakim olur. herkes her istediğini özgürce yapar. Suçlara ceza vermenin nedeni suçluyu herkes içinde cezalandırmaktır .Herkes içinde cezalandırılmak çoğu insanın büyük korkusudur. Bu korku yüzünden insanlar suç işlemekte tereddüt eder. Bu nedenlede suç işleme oranı düşer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

geleneksel bi soru vardır bilirmsin. " görünmez olsan ne yapardın?" diye. Çoğu insan suç olan bir eylemi yapmak ister.Nedeni işte bu. görünmez oldğu için cezalandırılamayacığını bilir .

Sizin gibiler yüzünden Lâiklik diye bir tarafımızı yırtıyoruz. Din ile devlet işlerini birbirine karıştıramazsın. Adam suç işlediyse ve topluma faydalı birisi değilse o kişinin sokakta işi yok. Öteki tarafta alacağı ceza kimseyi bağlamaz.

(tabii ki mantıklı yoksa dünya kaosa sürüklenir ama şunu merak ediyorum.)

Mesela bir adam 50 bin dolar çaldı.Misalen diyorum allah ahirette hesaplıyor melekler günahını yazıyor bu adamın cezası 1 yıl 5 ay cehennemde yanmak Ama üstüne birde adama dünyada hapis cezası veriyoruz.Yahu allah en adildir cezasını vermiş ,sen daha üstüne haksız fazladan hapis niye veriyorsun.Ya cezasını komple bu dünyada kesicez öteki tarafda yanmayacak,ya da bu dünyada asla ceza vermeyeceğiz herşeyin bedelini öteki dünyada ödeyecek.İkisi aynı anda oldumu cezalar karışıyor birbirine.Ya da mesela adam engelli bir bireyin sandalyesini çaldı devlet ona 8 yıl hapis cezası verdi.İyi güzel.Ama allah adil ya şey der mi misal" ey melekler durun günah yazmayın bu adamın cezasını kestiler burda yakmaya gerek kalmadı" der mi ?
Kardeşim Allahın Ve Ahiretin Varlığını Nasıl Kanıtladın Acaba Cezasını Orda Çekermiş Mantığa Bak Kaç Kere Gördün Allahı Kaç Kere Gittin Ahiretede Gelmişsin Böyle Saçma Şeyler Anlatıyorsun

Kardeşim Allahın Ve Ahiretin Varlığını Nasıl Kanıtladın Acaba Cezasını Orda Çekermiş Mantığa Bak Kaç Kere Gördün Allahı Kaç Kere Gittin Ahiretede Gelmişsin Böyle Saçma Şeyler Anlatıyorsun
Ben laikçiyim kemalistim ve müslüman da değilim.Sadece bu konu üzerine tartısmak istedim

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri