Neler Yeni

Sultan Papağanı aşırı bağırıyor

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
Papağanım yaklaşık 6 - 7 aydır bizimle ve erkek cinsi. Zaten bu bağırma şeyleri mesela dışarıdayken kafese koyduğumuzda falan oluyordu gene ama şu son 1 haftadır o kadar fazla bağırmaya başladı ki dehşet şekilde sinirimi bozuyor. Mâlum yaz ayı ve camların hepsi açık o yüzden salamıyoruz bağırmasın diye üstünü kapatıyorum yetmiyor açıyorum başka yere koyuyorum bana mısın demiyor aynı tonda ötüyor sürekli ve artık resmen boğasım geliyor nasıl üstünden gelicem bunun. Üstü açık olduğunda bizim odadan çıktığımızı görünce delirip bağırmaya başlıyor. Üstü kapalı olduğunda kapı açma sesi duyduğunda çığlık atmaya başlıyor ne yapmalıyım ya?

Semihhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Semih
Üstü açık veya kapalı meselesi tam anlayamadım kafesin üzerini mi örtüyorsunuz ?
Deneyimlerime göre kuşlar ilgi ve sevgi ister, büyük ve küçük değişiklik sevmez.
Ötmesinin sebebinin bir kaç farklı sebebi olabilir.
Kızgınlık dönemi gelmiş olabilir fakat 1 yaşından sonra başlar.
Melodik ötüyorsa mutludur,sevgi ve yoğun ilgi göstermen yeterlidir.
Eğer başını eğip kuyruğunu kaldırıp çömeliyorsa çiftleşme isteği vardır.
Çiftleşme sorununu ya unutturacaksın (Olurmu bilmiyorum) ya da dişi sultan papağanı alacaksın ama her zaman beğenmeyebiliyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sahiplerini görünce genelde ötme durumu olur bu çok normal.
Sultan papağanı zaten çok öten bir kuştur sesleride bir o kadar güzeldirm

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üstü açık veya kapalı meselesi tam anlayamadım kafesin üzerini mi örtüyorsunuz ?
Deneyimlerime göre kuşlar ilgi ve sevgi ister, büyük ve küçük değişiklik sevmez.
Ötmesinin sebebinin bir kaç farklı sebebi olabilir.
Kızgınlık dönemi gelmiş olabilir fakat 1 yaşından sonra başlar.
Melodik ötüyorsa mutludur,sevgi ve yoğun ilgi göstermen yeterlidir.
Eğer başını eğip kuyruğunu kaldırıp çömeliyorsa çiftleşme isteği vardır.
Çiftleşme sorununu ya unutturacaksın (Olurmu bilmiyorum) ya da dişi sultan papağanı alacaksın ama her zaman beğenmeyebiliyorlar.

Sahiplerini görünce genelde ötme durumu olur bu çok normal.
Sultan papağanı zaten çok öten bir kuştur sesleride bir o kadar güzeldirm
Çiftleşme meselesini şu an düşünmüyorum çünkü daha 6 aylık civarı. Mesela ben yanındayken beni görünce susuyor ama odada tek kalması gerektiğinde falan çıktığımızı görünce deliriyor resmen tüm evi inletiyor. Dediğiniz belirtiler yok. Üst örtme konusunda evet üstünü örtüyle örtüyorum ve bağırma konusunda da düşükten yükseğe fiyyuVvv diye bi ses çıkartıyor ve hiç mutlu bir ses değil.

Semihhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Semih
Çiftleşme meselesini şu an düşünmüyorum çünkü daha 6 aylık civarı. Mesela ben yanındayken beni görünce susuyor ama odada tek kalması gerektiğinde falan çıktığımızı görünce deliriyor resmen tüm evi inletiyor. Dediğiniz belirtiler yok. Üst örtme konusunda evet üstünü örtüyle örtüyorum ve bağırma konusunda da düşükten yükseğe fiyyuVvv diye bi ses çıkartıyor ve hiç mutlu bir ses değil.
Seni yanında görmek istiyor, muhtemelen bunun yüzünden çok ötüyor.
Üstünü örtmeni mantıklı bulmuyorum dar ve kapalı ortamdan nefret eder üstünü örtme.
Kafesi küçükse büyüt, dertleşip muhabbet edebilirsin.
Sırf onun yanında durman bile onun için çok önemli sende biliyorsundur kuşlar sahiplerini bir kere sevince asla bırakamaz, onu göremezse strese girer tüylerini yolar.
Üstünü örtüyle örtersen strese girer.
Kısacası ona ilgi gösterirsen sorun çözülür, üstünü ÖRTME.

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Papağanım yaklaşık 6 - 7 aydır bizimle ve erkek cinsi. Zaten bu bağırma şeyleri mesela dışarıdayken kafese koyduğumuzda falan oluyordu gene ama şu son 1 haftadır o kadar fazla bağırmaya başladı ki dehşet şekilde sinirimi bozuyor. Mâlum yaz ayı ve camların hepsi açık o yüzden salamıyoruz bağırmasın diye üstünü kapatıyorum yetmiyor açıyorum başka yere koyuyorum bana mısın demiyor aynı tonda ötüyor sürekli ve artık resmen boğasım geliyor nasıl üstünden gelicem bunun. Üstü açık olduğunda bizim odadan çıktığımızı görünce delirip bağırmaya başlıyor. Üstü kapalı olduğunda kapı açma sesi duyduğunda çığlık atmaya başlıyor ne yapmalıyım ya?
Dostum kuş ötüyor diye sinir olacaksan baştan almamalıydın benimde sultan papağanım var aynı şekilde bağırıyor fakat heyecanlı veya mutlu olduğu zaman öter kuşlar

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Sultan papanların sesi çok iyi değil. Bildiğin çığlık atıyorlar. Yanına çekip birlikte pc oynayın susar belki.

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum kuş ötüyor diye sinir olacaksan baştan almamalıydın benimde sultan papağanım var aynı şekilde bağırıyor fakat heyecanlı veya mutlu olduğu zaman öter kuşlar
Kanka kuşumun ötüşlerine bayılıyorum zaten ben bağırmasından bahsediyorum.

Sultan papanların sesi çok iyi değil. Bildiğin çığlık atıyorlar. Yanına çekip birlikte pc oynayın susar belki.
İşine gelince Kirk Hammett gibi sololar atıyor.

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Evet zaten sultan papağanı dediğin gibi nadiren güzel bir sesle öterler genellikle bağırıyor gibi bir ses çıkarıyor

Semihhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Semih
Kanka kuşumun ötüşlerine bayılıyorum zaten ben bağırmasından bahsediyorum.

İşine gelince Kirk Hammett gibi sololar atıyor.
Bağırmasının sebebi dediğim gibi yetersiz ilgi ve üstünü örtmendir.

Mert

80+ Silver
Benim 6 yıl oldu, artık duymuyorum. Alışmak gerek.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Dişiler bağırma konusunda biraz daha iyi. Erkekler susmak bilmiyor.

Top Bottom