Neler Yeni

Yardım Süperonline Kick ve Twitch Upload Engeli

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Bekir Emir
Süperonline 500 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızına sahip internet hizmeti alıyorum. Ancak Kick üzerinden yayın yapmayı denediğimde 1k bitrate bile kullanamadım ve OBS'de yayın ciddi şekilde droplandı. Sorunun platform kaynaklı olup olmadığını anlamak için Twitch'te denedim, fakat aynı problem orada da yaşandı. Speedtest'te hız değerlerim normal görünmesine rağmen yayın sırasında upload hızım kullanılmıyor gibi görünüyor.
Müşteri hizmetlerini arayıp yaklaşık 20 dakika görüştüm, ancak konuştuğum kişi kb ve bitrate gibi terimleri dahi bilmiyordu. Bu durumda bana nasıl yardımcı olabilir ki? Tek çözüm olarak internetinizde sorun yok, ücretli teknik ekip gönderelim dediler ve 600 TL gibi bir ücret istediler. Daha önce Türknet kullanırken 10 Mbps upload ile 8k bitrate yayın yapabilirken, şu an 50 Mbps upload hızında 1k bitrate bile veremiyorum.

Not: Deneme amaçlı YouTube'da yayın açtım ve burada stabil bir şekilde 8k bitrate ile yayın yapabildim. Muhtemelen Süperonline, Twitch ve Kick gibi platformlara upload engeli veya bir kısıtlama uyguluyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Süperonline kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
1737570507727.png

Ekler

• 1737570519393.png
    1737570519393.png
    19.4 KB · Hit: 13
  • 1737570537543.png
    1737570537543.png
    3.2 KB · Hit: 12
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Bekir Emir
Aboneliğini direkt GıbırNet e taşı, kısıtlamaları vs. bir çok şeyi sallamıyor adamlar. Evimde iki internet var biri GıbırNet diğeri Türk Telekom. Gıbır dan discorda girebiliyorum Türk Telekom dan giremiyorum :D

Türk Telekom altyapısından verirler sana interneti yüksek ihtimal.
ekstaradan masraf olacak o da beni zorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 gündür aynı sorun bende de var speed test de her şey güllük gülistanlık fakat yayına 1k upload versem bile kırmızı oluyor ben artık yeşil görmek istiyorum
şöyle bi çözüm buldum kaspersky vpn açınca bitrateler geri artıyor ama bu sefer ping de yüksek oluyor. Kısıtı anca vpnle aşabiliyoruz saçmalık ötesi

ekstaradan masraf olacak o da beni zorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şöyle bi çözüm buldum kaspersky vpn açınca bitrateler geri artıyor ama bu sefer ping de yüksek oluyor. Kısıtı anca vpnle aşabiliyoruz saçmalık ötesi
nasıl baş edicez valla anlamadım ya

Son düzenleme:
Top Bottom