Neler Yeni

Yardım Süperonline Kick ve Twitch Upload Engeli

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Bekir Emir
Süperonline 500 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızına sahip internet hizmeti alıyorum. Ancak Kick üzerinden yayın yapmayı denediğimde 1k bitrate bile kullanamadım ve OBS'de yayın ciddi şekilde droplandı. Sorunun platform kaynaklı olup olmadığını anlamak için Twitch'te denedim, fakat aynı problem orada da yaşandı. Speedtest'te hız değerlerim normal görünmesine rağmen yayın sırasında upload hızım kullanılmıyor gibi görünüyor.
Müşteri hizmetlerini arayıp yaklaşık 20 dakika görüştüm, ancak konuştuğum kişi kb ve bitrate gibi terimleri dahi bilmiyordu. Bu durumda bana nasıl yardımcı olabilir ki? Tek çözüm olarak internetinizde sorun yok, ücretli teknik ekip gönderelim dediler ve 600 TL gibi bir ücret istediler. Daha önce Türknet kullanırken 10 Mbps upload ile 8k bitrate yayın yapabilirken, şu an 50 Mbps upload hızında 1k bitrate bile veremiyorum.

Not: Deneme amaçlı YouTube'da yayın açtım ve burada stabil bir şekilde 8k bitrate ile yayın yapabildim. Muhtemelen Süperonline, Twitch ve Kick gibi platformlara upload engeli veya bir kısıtlama uyguluyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Süperonline kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
1737570507727.png

Ekler

• 1737570519393.png
    1737570519393.png
    19.4 KB · Hit: 31
  • 1737570537543.png
    1737570537543.png
    3.2 KB · Hit: 30
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Bekir Emir
Aboneliğini direkt GıbırNet e taşı, kısıtlamaları vs. bir çok şeyi sallamıyor adamlar. Evimde iki internet var biri GıbırNet diğeri Türk Telekom. Gıbır dan discorda girebiliyorum Türk Telekom dan giremiyorum :D

Türk Telekom altyapısından verirler sana interneti yüksek ihtimal.
ekstaradan masraf olacak o da beni zorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 gündür aynı sorun bende de var speed test de her şey güllük gülistanlık fakat yayına 1k upload versem bile kırmızı oluyor ben artık yeşil görmek istiyorum
şöyle bi çözüm buldum kaspersky vpn açınca bitrateler geri artıyor ama bu sefer ping de yüksek oluyor. Kısıtı anca vpnle aşabiliyoruz saçmalık ötesi

şöyle bi çözüm buldum kaspersky vpn açınca bitrateler geri artıyor ama bu sefer ping de yüksek oluyor. Kısıtı anca vpnle aşabiliyoruz saçmalık ötesi
nasıl baş edicez valla anlamadım ya

Son düzenleme:

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,968
İsim
Orkun

ProtonVPN dener misin? Hollanda sunucuları düşük pingde stabil çalışıyor. Ya da Cloudflare WARP da deneyebilirsin yine düşük pingli bir hizmet. İkisinden biri büyük ihtimalle işini görür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
MCMLXXVIII
Süperonline 500 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızına sahip internet hizmeti alıyorum. Ancak Kick üzerinden yayın yapmayı denediğimde 1k bitrate bile kullanamadım ve OBS'de yayın ciddi şekilde droplandı. Sorunun platform kaynaklı olup olmadığını anlamak için Twitch'te denedim, fakat aynı problem orada da yaşandı. Speedtest'te hız değerlerim normal görünmesine rağmen yayın sırasında upload hızım kullanılmıyor gibi görünüyor.
Müşteri hizmetlerini arayıp yaklaşık 20 dakika görüştüm, ancak konuştuğum kişi kb ve bitrate gibi terimleri dahi bilmiyordu. Bu durumda bana nasıl yardımcı olabilir ki? Tek çözüm olarak internetinizde sorun yok, ücretli teknik ekip gönderelim dediler ve 600 TL gibi bir ücret istediler. Daha önce Türknet kullanırken 10 Mbps upload ile 8k bitrate yayın yapabilirken, şu an 50 Mbps upload hızında 1k bitrate bile veremiyorum.

Not: Deneme amaçlı YouTube'da yayın açtım ve burada stabil bir şekilde 8k bitrate ile yayın yapabildim. Muhtemelen Süperonline, Twitch ve Kick gibi platformlara upload engeli veya bir kısıtlama uyguluyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Süperonline kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Alıntıyı görüntüle
Esselamu aleykum. Kardeşim kesinlikle teknik servis kabul etme. Hat değerlerin ve hızların normal. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Daha önce Vodafone net kullanıyordum 2 yıl sıfır problem ile. Superonline'a geçtiğim an başladı. Araştırdım ve bu sorunun tek kaynağı superonline. Çünkü yurt dışı internet çıkışları kaynaklı ve bilerek thorttling. Ben iletişim formu yazdım ve ayrıca müşteri hizmetlerini arayıp durumu aynen bildirdim ve 24 saat içerisinde sorunum hallolmaz ise sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği için tek taraflı fesih hakkımı kullanıp cayma bedeli ödemeyeceğimi ve e devletten abonelik fesih işlemi başlatacağımı bildirdim. bugün akşam eve gidince tekrar son bir deneme yapacağım ve düzelmemişse hiç tereddütsüz e devletten fesih edeceğim. Benim kullanım amacım zaten kick ve twitch de yayın amaçlıydı onu yapamayacaksam neden ayıplı hizmete para ödeyeyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Bekir Emir
şimdi bende kontrol edicem

Alıntıyı görüntüle
evet hocam gelişme var

ProtonVPN dener misin? Hollanda sunucuları düşük pingde stabil çalışıyor. Ya da Cloudflare WARP da deneyebilirsin yine düşük pingli bir hizmet. İkisinden biri büyük ihtimalle işini görür.
akşam olunca test edeyim onlarla da sağolun

Esselamu aleykum. Kardeşim kesinlikle teknik servis kabul etme. Hat değerlerin ve hızların normal. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Daha önce Vodafone net kullanıyordum 2 yıl sıfır problem ile. Superonline'a geçtiğim an başladı. Araştırdım ve bu sorunun tek kaynağı superonline. Çünkü yurt dışı internet çıkışları kaynaklı ve bilerek thorttling. Ben iletişim formu yazdım ve ayrıca müşteri hizmetlerini arayıp durumu aynen bildirdim ve 24 saat içerisinde sorunum hallolmaz ise sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği için tek taraflı fesih hakkımı kullanıp cayma bedeli ödemeyeceğimi ve e devletten abonelik fesih işlemi başlatacağımı bildirdim. bugün akşam eve gidince tekrar son bir deneme yapacağım ve düzelmemişse hiç tereddütsüz e devletten fesih edeceğim. Benim kullanım amacım zaten kick ve twitch de yayın amaçlıydı onu yapamayacaksam neden ayıplı hizmete para ödeyeyim.
Göz boyamak için yalan hız değerleri gösteriyorlar. Müşteri hizmetlerine anlatınca da ya gerçekten anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Şuan bu saatlerde 0 problem gözüküyor. Akşam olduğunda tekrardan deneyeceğim ve beni anlayana kadar konuşacağım. Gerçekten reziller

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
MCMLXXVIII
akşam olunca test edeyim onlarla da sağolun

Göz boyamak için yalan hız değerleri gösteriyorlar. Müşteri hizmetlerine anlatınca da ya gerçekten anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Şuan bu saatlerde 0 problem gözüküyor. Akşam olduğunda tekrardan deneyeceğim ve beni anlayana kadar konuşacağım. Gerçekten reziller
Bu da bugün benim şikayetvar'a yaptığım şikayet yazısı;

Superonline'a Vfiber ortak altyapısı ile 18.01.2025 tarihinde geçtim. Hizmet numaram 26074616. Kullanım amacım Kick ve Twitch gibi platformlarda yayın yapmaktı. Ancak Superonline bilinçli ve kasıtlı bir şekilde yurt dışı internet kısıtlaması ve throttling uygulamakta. Daha önce Vodafone Net kullanıyordum ve 4 yıl boyunca sıfır problemle yayın yaptım. Superonline'a geçtiğim gün sorun başladı. Evde VDSL 2. Sahip olduğum başka bir ISS'in modemine yayın PC'yi LAN kablosu üzerinden bağlayınca, OBS bit rate oranları hemen normale dönüyor. Yani bu, bilinçli bir şekilde Superonline tarafından yapılan yurt dışı internet çıkış kaynaklı kısıtlama ve throttling. Bunu hem yazılı hem de müşteri hizmetlerine sözlü/sesli olarak bildirdim. 24 saat içerisinde sorunum çözüme kavuşmazsa, sözleşme gereğine uymadığı ve ayıplı hizmet verdiğinden dolayı cayma bedeli de ödemeksizin tek taraflı fesih hakkımı kullanarak E-Devlet üzerinden abonelik fesih işlemi yapacağımı da bildirdim. Bu akşam da aynı sorunun devam etmesi halinde kesinlikle abonelik fesih işlemi yapacağım.

Hocam 19:00 itibari ile gene bant daraltma uygulanıyor

Evet bende tam olarak ona bakıyordum, 18.30 civarı değerlerim yine iyiydi şuan yerleri öpüyor, Arayacağım bakalım bu sefer ne diyecekeler
çok tuhaf hocam aradınız galiba tüm kullanıcıların internetini düzelttiniz :D

rmzn96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ramazan Özdemir
Merhabalar, konuyla ilgili çok uğraştırmayan mükemmel bir çözüm var.

Site: https://restream.io/

Bu siteyi şöyle düşünün: sen yayınını restream e yapıyorsun restream kick yada twitch e yolluyor. Çoklu yayın yapanların çoğunun kullandığı site. Ücretsiz şekilde aynı anda iki yayına izin veriyor ki zaten sen tek platforma yapıyorsan fazlasıyla yeterli. Droptur bitrate dir her sorunu çözersin.

Top Bottom