Neler Yeni

Mavi Ekran Sürekli Mavi Ekran yiyorum

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Windows arama kısmına bellek tanılama yazın çıkacaktır. Minidump dosyasında sisteme sonradan kurduğunuz bir dosya çakışmaya sebep vermiş. Siz ilk önce dediğim testi yapın ramlerde problem var mı ona bakalım

Ekler

• 1726592851512726175849324586986.jpg
    1726592851512726175849324586986.jpg
    1.4 MB · Hit: 16

burakdiA

80+
Evet sorunu bulmuş bile. Siz testi bitirmesini bekleyin yine de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada kaç tane ram var sistemde? Test bittikten sonra eğer çift kanal ram kullanıyorsanız birini çıkarıp bu testi bir daha yapın sorunlu ram'i bulmuş olursunuz.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Evet sorunu bulmuş bile. Siz testi bitirmesini bekleyin yine de.

Bu arada kaç tane ram var sistemde? Test bittikten sonra eğer çift kanal ram kullanıyorsanız birini çıkarıp bu testi bir daha yapın sorunlu ram'i bulmuş olursunuz.
Hocam normalde Corsair vengeance 2x8 ve g skill ripjaws 2x8 takılıydı. Çok uzun zaman sorun çıkartmadan kullandım fakat 1 hafta önce hava soğutma aldım ve o şekilde sığmadığı için ramlerin yerini değiştim. Ondan sonra mavi ekran sorunu başladı. Fakat şuan sadece Corsairler takılı

burakdiA

80+
Hocam normalde Corsair vengeance 2x8 ve g skill ripjaws 2x8 takılıydı. Çok uzun zaman sorun çıkartmadan kullandım fakat 1 hafta önce hava soğutma aldım ve o şekilde sığmadığı için ramlerin yerini değiştim. Ondan sonra mavi ekran sorunu başladı. Fakat şuan sadece Corsairler takılı
Tamam hocam emin olmak için Corsair ramleri bir de tekli tekli 2 defa daha testini yapın. Sorun ikisinde de olabilir çünkü

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Tamam hocam emin olmak için Corsair ramleri bir de tekli tekli 2 defa daha testini yapın. Sorun ikisinde de olabilir çünkü
Tamamdır test bitsin sonuçları atayım sonra teker teker denerim

Hocam sonuçlar nereye kayıt ediliyor?

Sonuçlar bunlar hocam

Ekler

• Desktop.rar
    1.8 KB · Hit: 14
Son düzenleme:

burakdiA

80+

Hocam sonuçlar nereye kayıt ediliyor?

Sonuçlar bunlar hocam
Hocam tekli tekli yaparsanız daha anlaşılır olur. Bu dosyalarda sadece kaç okuma yaptığınıi kaç kere hata verdiği bilgileri yazar. 8 kere hata ile karşılaşmış. Eğer şansımız varsa tek modül ram hatalıdır.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Hocam tekli tekli yaparsanız daha anlaşılır olur. Bu dosyalarda sadece kaç okuma yaptığınıi kaç kere hata verdiği bilgileri yazar. 8 kere hata ile karşılaşmış. Eğer şansımız varsa tek modül ram hatalıdır.
deneyeyim hocam tekrardan

Şu an tek ram takılı hata aldım hocam

Ekler

• aaaaa.rar
    1.8 KB · Hit: 12
Son düzenleme:

burakdiA

80+
deneyeyim hocam tekrardan

Şu an tek ram takılı hata aldım hocam
Hocam diğer ram'i de tek şekilde takıp onu da kontrol edin. Sonuçları göndermenize gerek yok bu arada. O ramler servislik :) Bu arada farklı ram ile belki uyumlu da çalışabilir uzman değilim direkt servislik dediğime bakmayın. Sadece hatayı bulmanızı yardımcı oldum 😃

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Hocam diğer ram'i de tek şekilde takıp onu da kontrol edin. Sonuçları göndermenize gerek yok bu arada. O ramler servislik :) Bu arada farklı ram ile belki uyumlu da çalışabilir uzman değilim direkt servislik dediğime bakmayın. Sadece hatayı bulmanızı yardımcı oldum 😃
Hocam şuan diğer ram hata vermiyor. Galiba tek bir tanede sorun var. Garantisi devam ediyor yüksek ihtimalle gönderirim

burakdiA

80+
Hocam şuan diğer ram hata vermiyor. Galiba tek bir tanede sorun var. Garantisi devam ediyor yüksek ihtimalle gönderirim
Mavi ekran sadece ram'den kaynaklı ise iyi. Çünkü Windows dosyalarınızda da problem var gibi. Son yüklediğiniz programları hatırlıyorsanız çakışmya sebep olmuş olabilir. Ya da yanlış ve eski driver. İmkan varsa temiz format güzel olur.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Mavi ekran sadece ram'den kaynaklı ise iyi. Çünkü Windows dosyalarınızda da problem var gibi. Son yüklediğiniz programları hatırlıyorsanız çakışmya sebep olmuş olabilir. Ya da yanlış ve eski driver. İmkan varsa temiz format güzel olur.
Hocam format atarken Ntfs.sys'den dolayı da mavi ekran yiyorum son 4 günde 5-6 kere format attım

burakdiA

80+
Hocam format atarken Ntfs.sys'den dolayı da mavi ekran yiyorum
Format atmadan önce Sistem geri yükleme tarihiniz açıksa sistemi geçmişe yükleyin. Windows hata ayıklama araçları ile bir kontrol yapın. Bozuk dosyaları tanılamak için google'da kod vardı sfc/scannow tarzı onları da deneyin. Biraz işiniz çok :D Eğer sorun varsa ve onarırsa formatı öyle deneyin.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Format atmadan önce Sistem geri yükleme tarihiniz açıksa sistemi geçmişe yükleyin. Windows hata ayıklama araçları ile bir kontrol yapın. Bozuk dosyaları tanılamak için google'da kod vardı sfc/scannow tarzı onları da deneyin. Biraz işiniz çok :D Eğer sorun varsa ve onarırsa formatı öyle deneyin.
Bakalım şuan mavi ekran yiyecek miyim bu şekilde devam edeyim duruma göre artık sar baştan yaparız.

Top Bottom