onun yönetim türünü cpudan systeme al manuel düşürArkadaşlar merhaba başlıktan dediğim gibi sys fan hızını bios tan nasıl düşüreceğim MSI A320M A PRO kullanıyorum ve sys fan 1 deki egzoz fan 1400 rpm de çalışıyor ve sesi biraz rahatsız ediyor ne yapabilirim acil yardım
Hemen deniyorum hocamonun yönetim türünü cpudan systeme al manuel düşür
Hocam olmadı sys fan1 temperature source select i system yaptım hala CPU la aynı rpm lerde dönüyor 1400 rpm civarıonun yönetim türünü cpudan systeme al manuel düşür
Hocam ne fark ediyor 3 pin 4 pin olunca ben de aynı sorunu yaşıyorum daMerhaba, takılı olan egzoz fan bağlantı ucu 3 pinli mi 4 pinli
3 pinli hocamMerhaba, takılı olan egzoz fan bağlantı ucu 3 pinli mi 4 pinli mi?
Hocam peki bana 4 pinli ucuz fazla ses çıkarmayacak bir fan önerir misiniz3 pinli olunca fan devri ayarı yapılamıyor maalesef ve fanlar %100 devirde dönüyor. Aslında yapılabiliyor ama biraz uğraş istiyor, voltaj ayarları ile filan oynamak gerekiyor, zahmetli iş.
4 pinli de direk BIOS üzerinden istediğiniz devirde çalıştırabiliyorsunuz, büyük kolaylık.
Hayir 3 pinli fanda dusurulebilir , biosa giriceksin ordan yapcaksin sadece molexler dusurulemezEgzoz fanim 3 pin olduğu için olmuyormuş uğraş gerektiriyormus
Fan ayarlarina gir , sys fani bul ordan pwm degil dc yi sec assaga indir menuden manualdenHocam bios ayarlarını denedim de hep sabıt 1400 rpm de çalışıyor anakart A320M A PRO