Çözüldü✓ Sys fan hızını nasıl düşürebilirim ?

Lorx61

80+ Silver
Reaksiyon skoru
992
Arkadaşlar merhaba başlıktan dediğim gibi sys fan hızını bios tan nasıl düşüreceğim MSI A320M A PRO kullanıyorum ve sys fan 1 deki egzoz fan 1400 rpm de çalışıyor ve sesi biraz rahatsız ediyor ne yapabilirim acil yardım

Arkadaşlar merhaba başlıktan dediğim gibi sys fan hızını bios tan nasıl düşüreceğim MSI A320M A PRO kullanıyorum ve sys fan 1 deki egzoz fan 1400 rpm de çalışıyor ve sesi biraz rahatsız ediyor ne yapabilirim acil yardım
onun yönetim türünü cpudan systeme al manuel düşür

Merhaba, takılı olan egzoz fan bağlantı ucu 3 pinli mi 4 pinli mi?

3 pinli olunca fan devri ayarı yapılamıyor maalesef ve fanlar %100 devirde dönüyor. Aslında yapılabiliyor ama biraz uğraş istiyor, voltaj ayarları ile filan oynamak gerekiyor, zahmetli iş.
4 pinli de direk BIOS üzerinden istediğiniz devirde çalıştırabiliyorsunuz, büyük kolaylık.

Merhaba, takılı olan egzoz fan bağlantı ucu 3 pinli mi 4 pinli mi?
3 pinli hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3 pinli olunca fan devri ayarı yapılamıyor maalesef ve fanlar %100 devirde dönüyor. Aslında yapılabiliyor ama biraz uğraş istiyor, voltaj ayarları ile filan oynamak gerekiyor, zahmetli iş.
4 pinli de direk BIOS üzerinden istediğiniz devirde çalıştırabiliyorsunuz, büyük kolaylık.
Hocam peki bana 4 pinli ucuz fazla ses çıkarmayacak bir fan önerir misiniz

Hayir 3 pinli fanda dusurulebilir , biosa giriceksin ordan yapcaksin sadece molexler dusurulemez
Hocam bios ayarlarını denedim de hep sabıt 1400 rpm de çalışıyor anakart A320M A PRO

Geri