Neler Yeni

T6 Ultra Ses Sorunu (1)

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Merhaba, T6 aşırı ses yapıyor artık katlanamıyorum Sus diye bağırasım geliyor alete. Bunun bir çözümü yok mu? Rahatsız eden hava sesi değil bu arada. Yanımda sanki sinek vızıldıyor. Kulaklık takmadan yemek yiyorum bilgisayarın yanında ve çıldırıyorum. Lütfen nasıl susturulur bu söyleyin. Teşekkürler

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Arkadaki fanı havayı soğutucuya verecek şekilde öne tak. Ön fanı ise egzoz olacak şekilde arkaya. Sonra ise Silent moda al 0 ses.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaki fanı havayı soğutucuya verecek şekilde öne tak. Ön fanı ise egzoz olacak şekilde arkaya. Sonra ise Silent moda al 0 ses.
Havayı soğutucuya verecek şekilde takmam için fandaki plastik tarafın Heatsink e mi Ram e mi bakması lazım

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Havayı soğutucuya verecek şekilde takmam için fandaki plastik tarafın Heatsink e mi Ram e mi bakması lazım
Öndeki fan nası duruyorsa arka fanı alıcaksın ön fanın durduğu gibi takcaksın oraya. Arka fanı ise ön fan nası duruyorsa o şekilde öne takıcaksın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önden alıcak havayı arkaya vericek şekilde fanların yerini değiştiricen yani

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Öndeki fan nası duruyorsa arka fanı alıcaksın ön fanın durduğu gibi takcaksın oraya. Arka fanı ise ön fan nası duruyorsa o şekilde öne takıcaksın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önden alıcak havayı arkaya vericek şekilde fanların yerini değiştiricen yani
Anladım. Peki bu fanlar nasıl çıkıyor yerinden? Direk çekerek çıkaracak mıyım? Çekerek çıkardıktan sonra yerlerini değiştirp takmak için ne yapcam?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Anladım. Peki bu fanlar nasıl çıkıyor yerinden? Direk çekerek çıkaracak mıyım? Çekerek çıkardıktan sonra yerlerini değiştirp takmak için ne yapcam?
Orda fanların vida yerine bi metal görcen. O metali takip et. Nası takıldığını anlarsın. Cımbızla falan çıkarıyorum vida yerinden o metali

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Orda fanların vida yerine bi metal görcen. O metali takip et. Nası takıldığını anlarsın
Gördüm fanlardan çıkıp Ortadaki büyük metale takılan ince bir parça var. O parçalar mı tutuyor fanları sadece? Bir de bu işlem tüm soğutucuyu yerinden çıkarmadan yapılır mı?

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Gördüm fanlardan çıkıp Ortadaki büyük metale takılan ince bir parça var. O parçalar mı tutuyor fanları sadece? Bir de bu işlem tüm soğutucuyu yerinden çıkarmadan yapılır mı?
Evet o parçalar tutuyor fanları soğutucuyu çıkarmadan yapabilirsin

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Kolay bir şey yani. Soğutma performansına bir etkisi olur mu fan yeri değiştirmenin
Olmaz ben her t6 fan konusuna yazıyordum bunları bunları yapın diye ama ipleyen yok biostan silent moda al 60 derece üstü ses çıkar onun haricinde ses olmaz

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Olmaz ben her t6 fan konusuna yazıyordum bunları bunları yapın diye ama ipleyen yok biostan silent moda al 60 derece üstü ses çıkar onun haricinde ses olmaz
Silent mode olayını ben de düşündüm. Ama şöyle bir şey var ki Ne kadar ses çıkarsa çıksın Soğutma performansından ödün vermek istemiyorum. Silent mode da şöyle mi oluyor doğru anladıysam? 60 dereceye kadar fanlar dönmüyor 60 dereceden sonra normalde dönmesi gerektiği hızlarda dönüyor?

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Silent mode olayını ben de düşündüm. Ama şöyle bir şey var ki Ne kadar ses çıkarsa çıksın Soğutma performansından ödün vermek istemiyorum. Silent mode da şöyle mi oluyor doğru anladıysam? 60 dereceye kadar fanlar dönmüyor 60 dereceden sonra normalde dönmesi gerektiği hızlarda dönüyor?
Hayır 60 dereceye kadar çok düşük devirde dönüyor 600 700 rpm falan 60 dereceyi geçince hafif hafif hızlanıyor o sesler hafiften başlıyor zaten stress testinde bile 60 derece görmüyorum benim için sıkıntı yok .

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Hayır 60 dereceye kadar çok düşük devirde dönüyor 600 700 rpm falan 60 dereceyi geçince hafif hafif hızlanıyor o sesler hafiften başlıyor zaten stress testinde bile 60 derece görmüyorum benim için sıkıntı yok .
Sorun fanların ne hızda döndüğü değil. Ben denedim 600 RPM de aynı ses 1300 RPM de aynı ses. Ses çünkü hava sesi değil sinek vızıltısı sesi. Hava sesi olsa sorun o zaman RPM e göre değişklik gösterirdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,869
Üyeler
165,084
Son üye
gunaey
Top Bottom