Yardım Tahattüt Sonrası Hız Düşüşü

iamquax

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba arkadaşlar altyapımız 90 mbps destekliyor buna itafen 2 yıl once turktelekomdan 100 mbps internet paketini almıştık ve 90 mbps dibine kadar veriyordu gectigimiz hafta tahattutumuz bitti ve bayiden yine 100 mbps internet paketini aldık ve kablo problemimiz oldugunu bahsettik ve ekip yeni bir siyah kalın kablo cekerek modemi rsetledi ve ondan sonra 77 mbps sabitlendi internet 1 gram bile ustune cıkmıyor aynı sokak aynı ev aynı kat aynı paket ama tahattut sonrası hız dususum yasandı bu problemin kaynagı nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.

not:klavyem ingilizce kusura bakmayın.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-24 092452.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-24 092452.webp
    28.9 KB · Hit: 27
  • Ekran görüntüsü 2025-06-24 092615.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-24 092615.webp
    18.9 KB · Hit: 25
Genel ağ kısmındaydı galiba Dsl bilgisi olan kısmın resmini atar mısınız?

Hocam Vdsl hatlarda saha kutusu ve ev arası mesafe uzadıkça internette dalgalanma yapabiliyor mesale 100 Mbps geldiğinde çok fazla kopma sorunu vs. yaşanıyor ancak 70 Mbps e çekildiğinde çok daha stabil bir internetiniz oluyor. Sizinde kablo probleminizden sonra muhtemelen daha düşük bir hıza internetiniz sabitlendi.

Hocam Vdsl hatlarda saha kutusu ve ev arası mesafe uzadıkça internette dalgalanma yapabiliyor mesale 100 Mbps geldiğinde çok fazla kopma sorunu vs. yaşanıyor ancak 70 Mbps e çekildiğinde çok daha stabil bir internetiniz oluyor. Sizinde kablo probleminizden sonra muhtemelen daha düşük bir hıza internetiniz sabitlendi.
dun 66 a sabitti musteri hizmetlerini aradık 77 oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dun 66 a sabitti musteri hizmetlerini aradık 77 oldu.
surekli arayıp duzeltiricez heralde

dun 66 a sabitti musteri hizmetlerini aradık 77 oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

surekli arayıp duzeltiricez heralde
90 Mbps a kadar sorunsuz kullanıyorsanız eğer arayıp durumu anlatıp direkt kendiniz bu hızı talep edin. Sürekli arayıp ayar yapacağınızı sanmıyorum. Bende eski evimde Vdsl 68 Mbps altyapı gözüküyordu. Türknet bağlatmıştım birebir sizinle aynı sıkıntıyı yaşadım sonrasında benim interneti de 50 Mbps a düşürmüşlerdi. Tabi bana bu durumu anlatarak ve onayımla düşürdüler sizde böyle bir durum olmamış.

Hat değerlerinize göre aldığınız değer normal, snr yi 8 altına çekerlerse sorun olabilir diye hızı bu şekilde veriyor olabilirler.
Uğraşmak istemiyor olabilirler.

Geri