Neler Yeni

Tanrı olabiliyorsa, Dünya da kendiliğinden oluşmuş olabilir.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Zaten insanoğlu neden bir şeye inanma ihtiyacı duydu? Evren kendi kendini yaratamaz. Evreni yaratan varlık kendi kendini yaratırsa evren de kendini yaratmış olabilir. O yüzden Tanrı diyoruz. Başı sonu yok falan olağanüstü akıl almaz bir şey. Normal bir durum olsa ben Evren Maker derdim anlatabildim mi bilemiyorum. Olağanüstü olduğu için tanrı zaten işin özü.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Sen kanıt istiyorsun ama bunu kanıtlayacak kimse yok. Nitekim olmadığını da kanıtlayamıyoruz..

Bu sorunu ben de yaşıyorum. Hiç bir şey yokken evren oluşamaz. Çünkü hiç bir şey yok? Yok yani. Big bang falan nasıl olsun. Yok ki hiç bir şey. Demek ki tanrı yaptı diyorum.

Sonra dönüyorum tanrı nasıl yaptı? O kudreti nasıl buldu? Ne zamandan beri var diyorum.

Yine sonra zaten tanrıya yüklediğimiz anlamı hatırlıyorum. Tanrı'ya tanrı denme sebebi olağanüstü olması değil mi? Diyorum ki hiç bir şey yok iken evren olamaz. Demek ki olağanüstü olan bir varlık yaptı. Ne başı var ne sonu var, ne anası var ne babası var, zaten bu yüzden olağanüstü kabul ediyoruz.

Yine değinmek istediğim bir şey daha ben Müslümanım, diğer dinleri araştırdım mı hayır. Kendi dinimi bile yeterince araştırmadım bu benim ayıbım. Namaz da kılmıyorum yine benim ayıbım. Kuran okumuyorum yine benim ayıbım. Oruç tutuyorum neyse ki. Ama görüyorum İslam'ın kısıtlayıcı olduğunu, zevksiz olduğunu, tamamen saçma olduğunu düşünen insanlar ben ateist oldum diyor. Sayısız din var. Elbet zevk ve eğlence içeren bir din vardır. Bunun için önce tanrının varlığını kabul/red etmeniz gerekiyor bana kalırsa.

Ben tanrı denen varlığın olduğuna inanmıyorum dersen hiç bir dini araştırma okey. Fakat deistleri ayırıyorum, ateistlerin çoğunluğu İslam'ı reddettikten sonra tanrıyı da reddediyor. Bence şüphesi olanlar önce tanrının varlığını kendi kafasında düşünsün. Sonra dinleri araştırsın.
Evet işte konu da şuan onunla ilgili, "hiçbir şey yokken evren oluşamaz, o zaman tanrı gibi olağanüstü bir şey yaratmış olmalı." işte o zaman hiçbir şey yokken evreni yaratacak kadar kudretli bir şey olabiliyorsa, neden evren kendi kendini yaratamasın. Evreni yaratacak kadar kudretli olan bi şeyin yaratıcısı yok ama evrenin illa yaratıcısı olmalı. Sadece İslam ile ilgili değil gördüğüm çoğu inançlı kişi böyle diyor, inandıkları tanrılar değişiyor ama değişmeyen tek şey illa evreni bir tanrının yarattığı.

TheFaLcoN

80+ Bronze
Sahte bir dine inanacağım hayatımı adadığım şey, hergün ibadet ettiğim şey aslında gerçek değilmiş. Gerçekten bumu daha mantıklı? Bu idlam, ateizm muhabbeti değil. Gerçekten sahte bir dine mensup olmak daha mı mantıklı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

:)
Ne yani şimdi ölüp yok olacağını mı düşünüyorsunuz ? Sizce bu kadar zevk, bu kadar bize sunulan nimetler karşılıksız mı zannediyorsunuz merak ettim ?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sahte bir dine inanacağım hayatımı adadığım şey, hergün ibadet ettiğim şey aslında gerçek değilmiş. Gerçekten bumu daha mantıklı? Bu idlam, ateizm muhabbeti değil. Gerçekten sahte bir dine mensup olmak daha mı mantıklı?

:)
":)" ?

robin

80+ Silver
Ne yani şimdi ölüp yok olacağını mı düşünüyorsunuz ? Sizce bu kadar zevk, bu kadar bize sunulan nimetler karşılıksız mı zannediyorsunuz merak ettim ?
Ya kardeşim ben neye cevap vermişim goruyormusun? Oraya İslam'la ateizm ile ilgili değil yazmışım.b

Ay
Alıntı yaptığım şeye bak. Cümleme atıyorum Hristiyanım diye başlamışım.

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Evet işte konu da şuan onunla ilgili, "hiçbir şey yokken evren oluşamaz, o zaman tanrı gibi olağanüstü bir şey yaratmış olmalı." işte o zaman hiçbir şey yokken evreni yaratacak kadar kudretli bir şey olabiliyorsa, neden evren kendi kendini yaratamasın. Evreni yaratacak kadar kudretli olan bi şeyin yaratıcısı yok ama evrenin illa yaratıcısı olmalı. Sadece İslam ile ilgili değil gördüğüm çoğu inançlı kişi böyle diyor, inandıkları tanrılar değişiyor ama değişmeyen tek şey illa evreni bir tanrının yarattığı.
O yüzden "OLAĞANÜSTÜ" anlam yüklüyoruz zaten. Yoksa dediğiniz gibi olurdu.

Hiç bir şey yokken tanrı kendini yarattı sonra evreni yarattı / Evren kendi kendine oldu

Yukarda bahsetteğim iki durum arasında hiç bir fark yok. İkisinde de hiçlikten yaratılma var. Bakın işin içinden çıkamadık. Bu durumda böyle bir durumun sadece "OLAĞANÜSTÜ" bir varlık olan "Tanrı" olarak isimlendirilen şey tarafından yapıldığını düşündü insanoğlu. Çünkü normal şartlarda ikisi de mümkün değil. Bu yüzden önce kafanızda tanrının varlığını doğrulayın ya da reddedin daha sonra dinleri araştırın diyorum. Örneğin ben tanrıya inanmıyorum diyen biri evrenin nasıl oluştuğunu iddia ediyor merak ettim ayrıca.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ya kardeşim ben neye cevap vermişim goruyormusun? Oraya İslam'la ateizm ile ilgili değil yazmışım.b

Ay
Alıntı yaptığım şeye bak. Cümleme atıyorum Hristiyanım diye başlamışım.
Parantezde öyle doğdum yazınca öyle zannettim özür dilerim.

TheFaLcoN

80+ Bronze
Evet bence de kilit. Bu önemli konu burada tartışılmaz.
Yanlış araştırmışsın
Atıyorum Hristiyanım (öyle doğdum)... Ben hristiyanlığı sorgulamazsam "doğru" din olan İslam'ı nasıl keşfedeceğim?

Fizikle bu attığın ne alakası var?
Yanlış mı araştırmışım ? Hmm doğrusu ne bi söyle bakalım bende araştırayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Güntaç Aydın
Bu arkadaşı ciddiye alamıyorum :D
resmen boş yapmak için boş konu açıorsunuz. Aklı şuuru olan doğruyu bulacaktır ki aklı olmayanlar aranıp durur bu kadar!

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
Bu kafayı yaşamak zoru başarmaktır. Ateistlerin savundugu tek tutundugu dal var o da evrim teorisi. Onu bile 1000 sene önce müslüman bilim adamları bulmuş :D. Ve Evrimi ben araştırdım dikkatimi çekti emek verenler, zihnini çalıştıran türler evrimleşiyor. Bulundugu çevreye göre teoride evrimleştigi iddia ediliyor. Çevre faktörlerini inceledim sanki bu türler evrimleşsin diye birisi ayarlamış. Yani buradan bile Yaratıcıya ulaşıyorsun bak, Ateistlerin en çok tutundugu daldan bile yaratıcıyı buluyorsun. Tabi sende iman varsa. İçinde Yoksa dünyanın delilini yığ önüne adam inanmaz. Şu evren ve şu düzen nasıl kendiliginden oluştu? Bu imkansızdır. Fazla tartışmaya gerek yok.

robin

80+ Silver
Bu kafayı yaşamak zoru başarmaktır. Ateistlerin savundugu tek tutundugu dal var o da evrim teorisi. Onu bile 1000 sene önce müslüman bilim adamları bulmuş :D. Ve Evrimi ben araştırdım dikkatimi çekti emek verenler, zihnini çalıştıran türler evrimleşiyor. Bulundugu çevreye göre teoride evrimleştigi iddia ediliyor. Çevre faktörlerini inceledim sanki bu türler evrimleşsin diye birisi ayarlamış. Yani buradan bile Yaratıcıya ulaşıyorsun bak, Ateistlerin en çok tutundugu daldan bile yaratıcıyı buluyorsun. Tabi sende iman varsa. İçinde Yoksa dünyanın delilini yığ önüne adam inanmaz. Şu evren ve şu düzen nasıl kendiliginden oluştu? Bu imkansızdır. Fazla tartışmaya gerek yok.
Bravo dostum ateizmi çökerttin

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom