Neler Yeni

Tanrı olabiliyorsa, Dünya da kendiliğinden oluşmuş olabilir.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
@GryAsl
Sözler bölümünü okumanız yeterli.
Burada hangi bölüm ne anlattığı yazıyor.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sorgulamak bence iyi bir şey. Sonuçta zamanında insanlar sorgulamasaydı hâlâ daha elektriği bulamayabilirdik. Ya da ateşin yandığını görünce "Biz bunu nasıl yakarız yahu?" diye sorgulayıp taşları birbirine vurmasaydık hâlâ agu bugu zugu falan diyip dururduk büyük ihtimalle.

Misyoner olarak sıfatlandırılmak pek isteyeceğim bi şey değil ama böyle diyince misyoner deseniz kendimi büyük adam gibi görüp göğüsümü kabartabilirim, bi 5-10 dk falan.

En kısa sürede bakacağım. Bir de bunun için Kur'an okunur mu? Yani böyle tamamı Türkçe olarak. Hatta okulumda Arapça da öğrenilebiliyor oradan öğrenip zamanla geliştirip zor olsa bile direkt Arapçasını okumak isterdim hatta daha sonra İncil bile okuyabilirim aklımda soru kalıyorsa çünkü merak ediyorum.

Kur'an okumak default olarak beynime geliyor benim mi haberim yok? Zamanım yok zamanım ne yapayım? Oyun geliştirip para kazanmak ve aynı zamanda okul okumakla uğraşıyorum.
Yok ben sorgulamak derken dini sorgulamaktan bahsettim. tabii ki sorgulamak normalde iyi bir şey. Ama din için değil. Sorgulayınca şirk koşarsın, dinden çıkarsın. Ben buna inanıyorum. İslam'ı sorgulamak doğru gelmiyor bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Güntaç Aydın
Fiziği bilmeyenler Allah ı bilimle kıkıyaslıolar.
Al bunu bırakıorum Oku!

Ra'd 5.Ayet

Rasûlüm! Eğer kâfirlerin sana inanmamalarına şaşıyorsan, şunu bil ki asıl şaşılması gereken şey onların: “Sahi, biz çürüyüp toprak olduktan sonra yeniden mi yaratılacağız? Hiç öyle şey olur mu?” demeleridir. İşte onlardır, Rablerini inkâr edenler. İşte onlardır, boyunlarında bukağılar bulunanlar. İşte onlardır, cehennemin yâranı ve yoldaşı olanlar ve orada sonsuzca kalacaklardır.

robin

80+ Silver
Kuranı kerim okumuyorsunuz. Risalei nur okumuyorsunuz. Kuran tefsiri ayrıntı okumuyorsunuz.Yanlış anlamayında konu açmak için konu açıyorsunuz. Sonra yok efendim kafamda sorular var. Benimde vardı lakin okumak ve araştırmak lazım. Buraya yazmak değil.
Yanlış araştırmışsın
Yok ben sorgulamak derken dini sorgulamaktan bahsettim. tabii ki sorgulamak normalde iyi bir şey. Ama din için değil. Sorgulayınca şirk koşarsın, dinden çıkarsın. Ben buna inanıyorum. İslam'ı sorgulamak doğru gelmiyor bana.
Atıyorum Hristiyanım (öyle doğdum)... Ben hristiyanlığı sorgulamazsam "doğru" din olan İslam'ı nasıl keşfedeceğim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiziği bilmeyenler Allah ı bilimle kıkıyaslıolar.
Al bunu bırakıorum Oku!

Rasûlüm! Eğer kâfirlerin sana inanmamalarına şaşıyorsan, şunu bil ki asıl şaşılması gereken şey onların: “Sahi, biz çürüyüp toprak olduktan sonra yeniden mi yaratılacağız? Hiç öyle şey olur mu?” demeleridir. İşte onlardır, Rablerini inkâr edenler. İşte onlardır, boyunlarında bukağılar bulunanlar. İşte onlardır, cehennemin yâranı ve yoldaşı olanlar ve orada sonsuzca kalacaklardır.
Fizikle bu attığın ne alakası var?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
En kısa sürede bakacağım. Bir de bunun için Kur'an okunur mu? Yani böyle tamamı Türkçe olarak. Hatta okulumda Arapça da öğrenilebiliyor oradan öğrenip zamanla geliştirip zor olsa bile direkt Arapçasını okumak isterdim hatta daha sonra İncil bile okuyabilirim aklımda soru kalıyorsa çünkü merak ediyorum.
Burada mühim olan düzgün bir tefsirden okumakdır. En doğrusu arapça öğrenip okumak günde 1 sayfa olsa da olur ama Türkçe mealini de okuyabilirsin.
İncil de okuyabilirsin ama hangisi daha az bozuldu orasını bilmiyorum. Dinciye sormak lazım.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sorgulamak bence iyi bir şey. Sonuçta zamanında insanlar sorgulamasaydı hâlâ daha elektriği bulamayabilirdik. Ya da ateşin yandığını görünce "Biz bunu nasıl yakarız yahu?" diye sorgulayıp taşları birbirine vurmasaydık hâlâ agu bugu zugu falan diyip dururduk büyük ihtimalle.

Misyoner olarak sıfatlandırılmak pek isteyeceğim bi şey değil ama böyle diyince misyoner deseniz kendimi büyük adam gibi görüp göğüsümü kabartabilirim, bi 5-10 dk falan.

Kur'an okumak default olarak beynime geliyor benim mi haberim yok? Zamanım yok zamanım ne yapayım? Oyun geliştirip para kazanmak ve aynı zamanda okul okumakla uğraşıyorum.
kutsalkitap.org adresine gir form doldur. Ücretsiz İncil gönderiyorlar. 2 haftada evine geliyor. Düşünüyorsan bu siteden al.

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,756
İsim
Ahmet Baran
Ben bunu doğru bulmuyorum mesela ben ailem zoruyla Müslüman olarak yetiştirildim sonra sorguladım kuranı kerimi okuyacağım en yakın zamanda o zaman dinime karar vereceğim şuan boştayım

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
kutsalkitap.org adresine gir form doldur. Ücretsiz İncil gönderiyorlar. 2 haftada evine geliyor. Düşünüyorsan bu siteden al.
Peki doğru mu? yani en az bozulanlardan mı?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Peki doğru mu? yani en az bozulanlardan mı?
Valla site 10 küsur yıldır faaliyette. Çok kullanan arkadaşım oldu. Kendim almadım ama alandan baktım gayet güzel kaliteli baskılı İncil. En az bozulan olup olmadığını bilmiyorum ama.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Güntaç Aydın
Yanlış araştırmışsın
Atıyorum Hristiyanım (öyle doğdum)... Ben hristiyanlığı sorgulamazsam "doğru" din olan İslam'ı nasıl keşfedeceğim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fizikle bu attığın ne alakası var?
Hristiyan olup müslümana olan birçok kişi var Muhammed Ali Mike tyson haka ibşi bilmiorsun sorguluyorsun bişi bilmediğin burdan belli işte

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Türkiye'nin en büyük misyoner ağının sahipleri. En az bozulanı gönderdiklerini düşünüyorum.

robin

80+ Silver
Hristiyan olup müslümana olan birçok kişi var Muhammed Ali Mike tyson haka ibşi bilmiorsun sorguluyorsun bişi bilmediğin burdan belli işte
Kardeşim umarım şakadır. Arkadaş demiş ki sorgulamayın, şirk koşmak olur demiş. Bende böyle bir örnek verdim. Yani sorgulamasydık nasıl Hristiyanlıktan çıkardık diye. Okuma anlama sorunun var herhalde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Hüseyin
Edit: Odak noktanız Bing Bang ya da evren olmasın.

Şimdi benim hiç anlamadığım ve her aklıma geldiğinde kahkahayı bastığım bi olay var:

Şimdi bir İslamcı şunu diyor: tanrıdan öncesi yoktur sonrası da olmayacaktır, tanrının annesi/babası yoktur, tanırı yaratılmamıştır, tanrı doğmadı/ölmeyecektir. Mantıken kendi kendini yaratmış oluyor. Şimdi bu tamam.

Şimdi bi de şöyle desek: evrenden öncesi yoktur sonrası da olmayacaktır, evrenin annesi babası yoktur, evren yaratılmamıştır, evren doğmadı/ölmeyecektir. E o zaman bu da kendi kendini yaratmış oluyor.

Aradaki tek fark bir kitap mı yani, evren kitap gönderse o zaman o mu doğru olacaktı? Herhangi bir kitapta bu olayı açığa kavuşturacak bi yazı yok mu?

Yani kısacası tanrının annesi yok babası yok yaratıcısı yok gelmişi ya da geleceği yok çünkü zaman kavramı dahi yok. Aynı şey niye evren için geçerli olamıyor? Bir tanrının yokluktan geldiğine inanılıyor ama bir evrenin yokluktan geldiğine neden inanılmıyor?

"Bu kadar güzel bir şey nasıl kendi kendiliğinden olabilir zaten?" (evren) deniliyor ama bu kadar güzel bir şeyi yaratan şeyin de (tanrı) bir yaratıcısı olmamasına aldırış edilmiyor.
" Mantıken kendi kendini yaratmış oluyor ." Mantıken kendi kendini yaratmış olmuyor, yaratılış senin zihninle algıladığın bir kavram bunu yaratılışın olmadığı bir duruma tanımlayamazsın. Mantığın almayabilir ama mantığının almaması onun öyle olmayacağı anlamına gelmez. Örneğin 4. yada diğer boyutları düşünemezsin ama vardır.

" E o zaman bu da kendi kendini yaratmış oluyor." Kendi kendini yaratmış olmuyor. Evren dediğin maddeler ve enerjilerden oluşuyor. Madde, enerji yoktan var , vardan yok edilemez.

"Aradaki tek fark bir kitap mı yani, evren kitap gönderse o zaman o mu doğru olacaktı?" Aradaki tek fark kitap değil. Tanım ve biçim farklılıkları var. Kavramlar farklı, algıları farklı, bilimsel olarak araştırmak tanımlamak isteyebilirsin belki ama donanımsız bir şekilde tanımlama yapmaya çalışırsan cahil görünürsün şimdi olduğu gibi.

"çünkü zaman kavramı dahi yok" Sadece zaman kavramıyla sınırlamak hafif kalır. Bilinen zaman , mekan, boyut , enerji gibi kavramların aksine bilmediğimiz daha bir çok kavram olabilir. Bu Senin rakamlar arasından sadece 1,2,3 ü bilip 5*7 nin sonucunu tanımlaman gibi bir şey olur.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom