Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

Efe Alper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Efe Talha Alper
bende öyleyim hocam
bazen şöyle bir soru geliyor maden hiç bir şey yok dan var edilemez var olanda yok edilemez madem ALLAH doğmamış ve doğurulmamış
ya diyorum ki allah nasıl oldu?
bunun cevabını bulamıyorum
bi ara oturduk ailecek bunu tartışıyoruz anlamak için çabalaya çabalaya beynim yandı :D
herkes bunu dünya aklıyla tartıştığı için böyle biz dünya mantığı ile konuşuyoruz bu yüzdewn mantıksız geliyor beyin kapasitemiz geri kalanı düşünmeye yetmiyor

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Bir gün çarpılacam ama neyse,
Allah nasıl oluştu?

İnsan beyni bunu düşünmeye yetmez mantıken.
Bunu hiçbir insanın yanıtlayabileceğini düşünmüyorum çünkü daha elimizde hiç somut bir şey yokken bir de bu soru çok ağır gelir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Saygı çerçevesinde tartışırsak sevinirim ve konunun kilitlenmesine gerek kalmaz .
Tanrıya inananlar neden inandığına inanmayanlar ise neden inanmadığını açıklayabilir mi ? (ben inanıyorum ama zaman zaman sorguladığım oluyor.)
Tanrı vardırda acaba sizce müslümanlık doğru din mi ? şimdi yanlış anlama olmasın müslümanlık kötü filan demiyorum yani o kadar din o kadar kitap var onları incellemeden onlara bakmadan direk müslüman asılı bir ülkede doğduk diye müslümanlık doğru din sayılıyor ama belki hiristiyanlık veya başka bir din doğru bir din ise hadi bakıyım kuyuya taş atım kim çıkarabiliyorsa artık :D

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bunu hiçbir insanın yanıtlayabileceğini düşünmüyorum çünkü daha elimizde hiç somut bir şey yokken bir de bu soru çok ağır gelir.
İnsan aklı düşünmeye yetmez zaten.

samet4747

80+ Platinum
Saygı çerçevesinde tartışırsak sevinirim ve konunun kilitlenmesine gerek kalmaz .
Tanrıya inananlar neden inandığına inanmayanlar ise neden inanmadığını açıklayabilir mi ? (ben inanıyorum ama zaman zaman sorguladığım oluyor.)
Tanrı değil ALLAH.

Beren

80+ Gold
Tanrı vardırda acaba sizce müslümanlık doğru din mi ? şimdi yanlış anlama olmasın müslümanlık kötü filan demiyorum yani o kadar din o kadar kitap var onları incellemeden onlara bakmadan direk müslüman asılı bir ülkede doğduk diye müslümanlık doğru din sayılıyor ama belki hiristiyanlık veya başka bir din doğru bir din ise hadi bakıyım kuyuya taş atım kim çıkarabiliyorsa artık :D
Benim kuzenim annesi babası inandığı için müslüman yoksa alakası yok çok :d

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Bir gün çarpılacam ama neyse,
Allah nasıl oluştu?

İnsan beyni bunu düşünmeye yetmez mantıken.
Çarpılmazsın merak etme :) Ayrıca "Allah"ın her şeye gücü yetiyor ya. Beynimizi bunu düşünmeye yeticek kadar iyi yaratamamış mı?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Tanrı değil ALLAH.
Fark etmez. İkisi de yaratıcı. Böyle duyarlara gerek yok. İsterse yaratan desin o desin bu desin nasıl denildiğinden çok nasıl yaklaşıldığı önemli.

Baran Can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Baran Can Aydogdu
Bu arada bu foruma yanıt verenlerin söylediklerine bakılarak İQ ortalaması 150 olmalı :ROFLMAO:

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Çarpılmazsın merak etme :) Ayrıca "Allah"ın her şeye gücü yetiyor ya. Beynimizi bunu düşünmeye yeticek kadar iyi yaratamamış mı?
O zamanda beynimizle Televizyonu çalıştırabilirdik gkdsahjs

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
en basidinden sonsuz Evren'den bir düzenleyicinin bir Allah'ın olduğuna inanıyorum nedenim bile var sonsuz evren bir çarpışmayla fenan olması imkansız sonsuz uçsuuz bucaksız

Top Bottom