alex jensen
80+ Silver
o yolu allah çizmiyor ben ne anlattımYaşam amacın ne Allahın sana çizdiği yolu takip etmek mi ? Ya o yol cehenneme çıkıyorsa ?
o yolu allah çizmiyor ben ne anlattımYaşam amacın ne Allahın sana çizdiği yolu takip etmek mi ? Ya o yol cehenneme çıkıyorsa ?
Sonucunu bilmesi yeterli değil mi sence de ?o yolu allah çizmiyor ben ne anlattım
kardeşim sen bir sınava çalışıp hangi notu alıcağını belirlersin sen ben çalıştım ama öğretmen benim ne alıcağımı biliyor diyip çalışmamazlık yapıyormusun sınavaSonucunu bilmesi yeterli değil mi sence de ?
Hayır ikisi çok farklı kavramlar. Senin ne kadar çalıştığın sınav sonucunu değiştirmiyorsa neden çalışalım ? Allah her şeyi bilmesi dediğin her şeyle çelişiyor.kardeşim sen bir sınava çalışıp hangi notu alıcağını belirlersin sen ben çalıştım ama öğretmen benim ne alıcağımı biliyor diyip çalışmamazlık yapıyormusun sınava
senin ne kadar çalıştığın nasıl değiştirmiyor sonucu değiştiriyor tabii ki sen irade kavramını hiç mi araştırmadınKader inancı ile hesap günü başlı başına çelişki.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır ikisi çok farklı kavramlar. Senin ne kadar çalıştığın sınav sonucunu değiştirmiyorsa neden çalışalım ? Allah her şeyi bilmesi dediğin her şeyle çelişiyor.
İraden var ama Allah yapacağın her şeyi biliyor sana bu mantıklı geliyor mu ?senin ne kadar çalıştığın nasıl değiştirmiyor sonucu değiştiriyor tabii ki sen irade kavramını hiç mi araştırmadın
kardeşim 3000 kere yazsam yine anlamıcaksın bak şimdi elinde boş bir kağıt var ve allah buralara sadece soruları yazmış cevaplar senin elinde yanlış cevaplarsan cehenneme doğru cevaplarsan cennete gidiceksin bu kadar basitİraden var ama Allah yapacağın her şeyi biliyor sana bu mantıklı geliyor mu ?
Dinde çelişkiler var ve bunları açıklamak için yeni çelişkiler ortaya koyuyorsun. Aynı şeyleri tekrarlamayalım. Bunun açıklaması bana göre yok.kardeşim 3000 kere yazsam yine anlamıcaksın bak şimdi elinde boş bir kağıt var ve allah buralara sadece soruları yazmış cevaplar senin elinde yanlış cevaplarsan cehenneme doğru cevaplarsan cennete gidiceksin bu kadar basit
çelişki var diyorsun detay ver nerde ispatla aynı şeyleri tekrarlıyan sensiin çünkü anlamıyorsun anlamamakta ısrar ediyorsunDinde çelişkiler var ve bunları açıklamak için yeni çelişkiler ortaya koyuyorsun. Aynı şeyleri tekrarlamayalım. Bunun açıklaması bana göre yok.
Dinde çelişkiler var ve bunları açıklamak için yeni çelişkiler ortaya koyuyorsun. Aynı şeyleri tekrarlamayalım. Bunun açıklaması bana göre yok.