Neler Yeni

Tanrı varsa neden kusurlu bir evrim süreciyle var olduk?

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Alihan YILMAZ
Ruh bedenden ayrıldığında beden bir daha canlanmaz. Ruh yoksa, beden kimya yığını.

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Alperen Yılmaz
Bir konu slotunu daha felsefeye vermiş bulunduk

toltec6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Taha Ilgar
Körelmiş organ hiç kullanılmayan organ değildir. Evrim teorisine karşı öne sürülen argümanların sahipleri antropoloji, jeoloji, biyoloji ve fosil bilimi hakkında zerre kadar bilgisi olmayan şahıslar. Çok ilginçtir ki hiç bilgileri olmadığı konular hakkında kanıt isterler ama verilen kanıtı beğenmezler. Yani arageçiş formunu yarı inek yarı balina şeklinde bir şey zannediyorlar örneğin. Dünyanın düz olmadığını 1994 yılında kabul etmiş fikirler topluluğuna neyi nasıl anlayabilirsiniz ki?

Yazdığın yazı bin tane yanlış içeriyor ama yine de çıkıp 2 tane müslüman yazını okumadan beğeni atmış çünkü cahilsiniz. "Apandisit" kelimesi, apandisitin iltihaplanmasıdır, ve evet, organın adı apandistir. Bu zaten genel bir bilgi, yazıda ise apandisit dedim çünkü apandisitin iltihaplanmasından bahsettim. Bunu düzeltmeye çalışmak bile gereksiz bir ukalalık. Ayrıca Darwin, apandisi körelmiş organlardan biri olarak gösterdiğinde yanılmıyordu. Apandisin modern insan için olmazsa olmaz bir organ olmadığı bizzat tıbbi bilim tarafından kanıtlanmış bir gerçek. İnsanların apandis olmadan da gayet sağlıklı yaşadığı ortada. ‘Lenfatik sistemle ilgili işlevleri olabilir’ deniyor, ama bu ‘olmazsa olmaz bir organ’ olduğu anlamına gelmiyor. Apandis patladığında ölüm riski var ama yokluğunda bir eksiklik hissedilmiyor, bu da körelmiş organ teorisini destekler.
Ayrıca, "Evrimciler maymunlarda apandis yok diyor" demişsin. Tamamen uydurma. Eski dünya maymunlarında da yeni dünya maymunlarında da apandis var. Bu basit bir zooloji bilgisi. Yalandan ibaret olan argümanlarınla ‘Evrimciler bir şey açıklayamıyor’ gibi bir hava yaratmaya çalışman komik.

"Nefes borusu ve yemek borusu aynı yere açılmak zorunda, çünkü konuşuyoruz." demişsin. Bu düpedüz bir mantık hatası. Eğer nefes borusu ve yemek borusu aynı yere açılmak zorundaysa neden nefes borumuza yemek kaçıyor ve ölüyoruz? Daha akıllıca bir tasarım olamaz mıydı? Ayrıca, bebeklerin doğru yatırılmasıyla yemek kaçmaz gibi gereksiz bir ayrıntıya girmiş. Ama yetişkin insanlar bile sıradan bir su içerken boğulabiliyor. Bu başlı başına bir tasarım hatası. Ayrıca elektrik kaynağına benzetme yapmışsın. 650W çeken bir sisteme 500W PSU bağlamakla bu konunun ne alakası var? İnsan boğazı bilgisayar güç kaynağı mı? Açıkça kavram kargaşası içindesin.

"Omurga dört ayak üzerinde durmayı zorlaştırır." demişsin. Burada tam olarak ne anlatmak istediğini kendin de bilmiyorsun. İnsanların dört ayak üstünde durmasının zor olması, omurganın iki ayaklı yaşama göre evrimleşmiş olmasından kaynaklanıyor. Ama konu içerisinde de anlattığım gibi insan omurgası dik durmak için optimize olmuş bir yapı değil, çünkü bel fıtığı ve skolyoz gibi ciddi sorunlara yol açıyor. Eğer mükemmel bir tasarım olsaydı, insanların %80’i hayatlarının bir döneminde bel ağrısı çekmezdi.

"Omurga ağrılarının çözümü namaz hareketlerinde var." demişsin. Bunu ciddiye almak bile zaman kaybı ama hadi cevap verelim. Egzersiz yapmak elbette omurga sağlığına iyi gelir. Ancak bu, omurganın hatalı tasarlandığı gerçeğini değiştirmez. Eğer omurga mükemmel bir yapı olsaydı, egzersiz yapmayınca plaklar hemen çökmeye başlamazdı.

"Doğum her kadın için aynı derecede sancılı değil." demişsin. Peki, niye kadınların %99’u doğum sancısı çekiyor ve tıbbi müdahale olmadan ölüm riski taşıyor? Bir sürecin bazı insanlar için daha az sancılı olması, o sürecin mükemmel olduğu anlamına mı geliyor? Doğum, insan vücudunun bariz bir tasarım hatasıdır. Bebek kafası pelvise göre fazla büyük, doğum kanalı riskli, doğum sırasında ve sonrasında ölüm oranı tarih boyunca hep yüksek olmuş. Mükemmel bir tasarım olsa, doğum kadınlar için bu kadar travmatik olmazdı. Ne yazdığını kendin bile bilmiyorsun.

Komik bir şekilde "Ahtapot gözü değil, kafadan bacaklılar gözü." demişsin. Ne değişti? Mesele retinanın ters yerleştirilmesi. Ahtapotlar ve kafadan bacaklılar, sinirleri retinanın arkasına alarak kör nokta problemi yaşamıyorlar. İnsan gözü mükemmel bir tasarım olsaydı, sinirler retinanın önünden geçmek yerine arkasında olmalıydı. Yine cahilce görüşü etkilemediğini söylemişsin ama kör nokta deneyini yapınca herkes kendi kör noktasını görebilir.

"Mükemmellik göreceli bir kavramdır." demişsin. Hayır, mantıklı bir mükemmellik tanımı vardır. Bir tasarım gereksiz risk ve hatalar içeriyorsa, o tasarım mükemmel değildir. İnsan vücudu birçok açıdan hata doludur ve bunlardan zaten bahsettik.

"İnsanlar görevini layıkıyla yerine getiriyor, o yüzden tasarım mükemmel." demişsin. Bunu basit bir mantık hatasıyla çürütelim:
Bir şey çalışıyor diye mükemmel olduğu anlamına gelmez. Mesela, eski model bir araba da seni A noktasından B noktasına götürür, ama yeni model bir araba bunu daha az yakıtla, daha güvenli ve daha hızlı yapar. İnsan vücudu da çalışıyor ama gereksiz hatalarla dolu.

Bir de tüm bunların üstüne "Allah insanlara dert vererek varlığını hatırlatıyor." da demişsin. Bu argüman için bilimsel bir tartışmaya girmeye bile değmez. Ama mantık çerçevesinde bakarsak, bilinçli olarak insanlara dert veren bir yaratıcı fikri, kötü bir mühendislik argümanını desteklemekten başka bir işe yaramaz. Eğer sorunlar, insanlara acı çektirmek için bilinçli olarak tasarlandıysa, bu daha da kötü bir mühendislik anlayışıdır.

Sonuç olarak yazdıkların bilgi eksikliğiyle dolu, kendi içinde çelişen, hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir saçmalık yığını. Yalan söylerken Allah'ından da korkmuyorsun. Bilimi anlamadığın gibi, basit biyoloji ve evrim bilgilerini bile saptırıyorsun. Bilim dünyasının yıllardır üzerinde anlaştığı konulara “ben şahsi düşüncemi koydum” diyerek çürütmeye çalışmak ancak cahil bir özgüven patlamasının ürünü olabilir. Önce öğren, sonra konuş.
Hocam tam yazınızı okuyordum ki psu kısmına geldiğimde daha neyi kastettiğimi bile anlayamadığınızı farkederek tartışmayı sonlandırma kararı aldım. Yazdığım bütün bilgileri sadece internet denen her amaca hizmet eden teknolojiyle bile araştırsanız sizin söylediklerinizi savunan bilim adamları kadar benim yazdıklarımı da savunan bilim adamları olduğunu görürsünüz. Araştırmacı olmakla sorgulayıcı olmakla taraf olmak aynı şey değil. Yazımda size en ufak bir hakaretim olmamasına rağmen ne cahilliğimi bırakmışsınız ne yalancılığımı. Yazıyı yazarken alıntıladığım mesaj kısmında retina ile ilgili düşüncenizi gördüm, hala diyorsunuz ki sinirler retinanın arkasında olmalıydı. Dünyaca ünlü profesörlerin söylediklerini yazdım size, tepkime gecikecek ve renk ayrımı azalacak diye. Ama pardon kusura bakmayın, sizin gibi insan anatomisi konusunda çığır açmış bir şahsa karşı uzman doktorların ya da profesörlerin sözlerinin ne kifayeti var? Hemen kendilerine de ulaşayım da hep beraber ne kadar yalancı ve ne kadar cahil olduğumuz için sırayla birbirimizden utanalım. Bu dakikadan sonra hakaretleriniz küfür boyutuna ulaşıp kutsallarıma bile uzansa size cevap vermeyeceğim. Cahilliğimi mazur görün.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,183
İsim
Mehmetcan
Ateist olsa gene iyi başka bişi bu değişik kategorisinden Xx
Ya Zaten Düzgünce Medenice Konuşup eğer bir konuda haksız'sa Bahaneler ile inkar etmek yerine Kabul Eden bir olsaydı

Yani İslam'a Saldırmak,Kötülemek yerine Açık fikirli/görüşlü Bir insan olsaydı
O zaman İşte Düzgünce'ne sorularını tek tek yanıtlardım

Ama Bu arkadaşın Amacı Doğruyu Bulmak Değil Dinleri kötüleyip (İslam dışında Başka Dinleri kötülediğini hiç görmedim bence islamafobik biri) Tanrı'nın Olmadığını Herkese Kabul ettirmek bu arkadaşın derdi

Tıpkı Peygamberlerin Zamanın'daki İnkarcı Toplumlar Gibi Ne yaparsanız yapın Ne Gösterirseniz Gösterin Ne anlatırsanız anlatınBir Bahane uyduracaklar

Gökten peygamber inip Mucize Gösterse, Başka dünyadan gelen varlık veya Büyü Diye veya Teknoloji çok gelişti Diye Yalanlar
Veya Allaha Dua Eden birinin duası kabul Olsa Şans Diyip Geçiştirir

Bu tarz Tipler hiç bir zaman Ya varsa Diye düşünmez.
Ben Modern/Kültürlü ,Açık fikirli,Zeki Mükemmel Bir insanım diye düşünürler içten içe

Varex8

80+
Hocam tam yazınızı okuyordum ki psu kısmına geldiğimde daha neyi kastettiğimi bile anlayamadığınızı farkederek tartışmayı sonlandırma kararı aldım. Yazdığım bütün bilgileri sadece internet denen her amaca hizmet eden teknolojiyle bile araştırsanız sizin söylediklerinizi savunan bilim adamları kadar benim yazdıklarımı da savunan bilim adamları olduğunu görürsünüz. Araştırmacı olmakla sorgulayıcı olmakla taraf olmak aynı şey değil. Yazımda size en ufak bir hakaretim olmamasına rağmen ne cahilliğimi bırakmışsınız ne yalancılığımı. Yazıyı yazarken alıntıladığım mesaj kısmında retina ile ilgili düşüncenizi gördüm, hala diyorsunuz ki sinirler retinanın arkasında olmalıydı. Dünyaca ünlü profesörlerin söylediklerini yazdım size, tepkime gecikecek ve renk ayrımı azalacak diye. Ama pardon kusura bakmayın, sizin gibi insan anatomisi konusunda çığır açmış bir şahsa karşı uzman doktorların ya da profesörlerin sözlerinin ne kifayeti var? Hemen kendilerine de ulaşayım da hep beraber ne kadar yalancı ve ne kadar cahil olduğumuz için sırayla birbirimizden utanalım. Bu dakikadan sonra hakaretleriniz küfür boyutuna ulaşıp kutsallarıma bile uzansa size cevap vermeyeceğim. Cahilliğimi mazur görün.
Bu ateist provokatör süslü süslü konuşarak cevap alınca millete cahil diyip hakaret edip duruyor bu herifi ciddiye alıp da cevap vermemek lazım hala neden hesabında cezalı diye bir ibare görmediğimi de merak etmiyor değilim adminler konuyla alakasız mesaja ceza veriyor da buna niye vermiyor...

toltec6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Taha Ilgar
Bu ateist provokatör süslü süslü konuşarak cevap alınca millete cahil diyip hakaret edip duruyor bu herifi ciddiye alıp da cevap vermemek lazım hala neden hesabında cezalı diye bir ibare görmediğimi de merak etmiyor değilim adminler konuyla alakasız mesaja ceza veriyor da buna niye vermiyor...
Herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım ama ilk defa bir forumda tanımadığı etmediği birine cahil ve yalancı muamelesi yapan birinin ceza almadığını görüyorum. Gerçi belki de amacı ceza alıp instagramına '' Yine cahil müslümanlar tarafından linç yiyerek iftar yaptık qweqweqwe '' paylaşımı yapmaktır. En iyisi prim vermemek, ben cidden araştırmaya açık sorgulayan birisi olduğunu sanmıştım. Konu kilitlenmeli bence, kendi fikri dışındaki fikirleri savunan bir kişiye cahil muamelesi yapan bir arkadaşın amacının bilgi paylaşımı olduğunu sanmıyorum.

Instagramdan din öğrenince böyle oluyor işte

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,183
İsim
Mehmetcan
Hocam Size Bir önceki Mesajım'da da dedim boş verin bu tarz elamanları siz ne kadar medeni bir şekilde Gerek Felsefi olarak Gerek Bilimsel olrak Gerek Matematiksel Olarak Anlatsanız'da, Örnekler Versenizde
Bu Tarz İnsanlar Hep Kendilerini bir dine bağlı Olan insanlardan Zeki,Üstün Sanan Sizin Medeni,insancıl, bilimsel vs. Cevaplarınıza Küfürle,Hakaretle,dalga geçerek Cevap veren Bir avuç Kendini Beğenmiş Tanrı'yı daha doğrusu kendinden daha üstün bir varlık olduğunu ve ona itaat etmeyi kabullenmek istemeyen veya kabullenmek'ten Korkan İnsanlardır.

Ya En basitinden O kadar Yazmış Anlatmış Arkadaş hiç kendine Şunları Sormamış mı ⬇️

Tanrı Beni ve Evreni Mükemmel,Kusursuz Yaratmak Zorunda Mı ❓

Tanrı Madem Bize hiç zorluk yaratmayacak yani bir teste tâbi Tutmayacak O zaman Neden Cennet'e değiliz'de dünyada'yız ❓

Eğer bir tanrı varsa O zaman bizleri ve evreni Yaratacak Güce Sahip Bir Varlık Mantıken Bizim Aklımızın ermeyeceği düzeyde Bir Zeka'ya Sahip Değil midir ki❓
(Yani Arkadaşın bahsettiği Tanrı insanlara acı çektirmekten zevk mi alıyor veya Bizden izinsiz kukla gibi Yaratıp cezalandırması Doğru mu Vs. Gibi Soruların cevabı aslı da bu Yani Tanrı'nın bildiği bizlerin bilmediği bir şey olduğunu düşünüyorbile)

Gerçek Ateist Dediğin Adam Bu video'da ki gibi Olur.
He Konuşan Hoca ve Dinleyenler Olması gerektiği Gibi tamamen saygıyla dinleyip Sonra cevap vermek yerine bazen sözü vs. Kesiyor Ve ilk soruda hoca Tam Açıkça cevabı veremiyor Ama Burda asıl önemli Olan Ateist Olan Adamın Yinede kendisini Bozmayıp Hoca'nın Yaptığı yanlışları görmezden gelip Sorusunun Cevabına odaklanmak Yani Tanrı var mı Yok mu Bir cevap Aramaya devam etmek

Ama Bu konuyu açan Adam tanrıyı gözleriyle görmediği sürece Hiç bir zaman Kabul etmeyeceğini bilerek Yok Kardeşim benden iyi kimse bilemez diyip Saldırıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyorum ya hocam Amacı Sorgulama ve bu sayede doğruyu bulmak veya Bilgi Paylaşmak Değil Amacı İslamı Kötülemek ve herkesi tanrı'dan uzaklaştırmak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım ama ilk defa bir forumda tanımadığı etmediği birine cahil ve yalancı muamelesi yapan birinin ceza almadığını görüyorum. Gerçi belki de amacı ceza alıp instagramına '' Yine cahil müslümanlar tarafından linç yiyerek iftar yaptık qweqweqwe '' paylaşımı yapmaktır. En iyisi prim vermemek, ben cidden araştırmaya açık sorgulayan birisi olduğunu sanmıştım. Konu kilitlenmeli bence, kendi fikri dışındaki fikirleri savunan bir kişiye cahil muamelesi yapan bir arkadaşın amacının bilgi paylaşımı olduğunu sanmıyorum.
Çok iyi anlıyorum hocam Aynısını bu arkadaş ve tayfası ile yaşamıştım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,143
Üyeler
170,670
Son üye
RadiyantFare
Top Bottom