şimdi gelur bu basit dogru degil i savunan ateistler dogru basit ya da zor farketmez dogrudur zaten Allahin varligi bu kadarda kolay olmali ki herkes doğruyu bulabilsinYer yüzü bu canlılar hepsi bir sanat eseri. Her sanat eserinin muhakkak bir sanatçısı olur. Her filmin bir yönetmeni muhakkak olur.
Kafanı ne karıştırıyor mesela ?Ben hala muallaktayım
%100 kanıt yok sadece bir inanış. Bence var.Saygı çerçevesinde tartışırsak sevinirim ve konunun kilitlenmesine gerek kalmaz .
Tanrıya inananlar neden inandığına inanmayanlar ise neden inanmadığını açıklayabilir mi ? (ben inanıyorum ama zaman zaman sorguladığım oluyor.)
Come to kabe.İster inanırsın ister inanmazsın. Bunun hakkına bir zorlama yoktur.
Ama inananlar teşvik etmeli müslüman olmaya.
Kanka doğrusunda dediğinde şuan kaç tane çocuk ergenliğe veya 18 e kadar doğru düzgün sorgulatacak kitaplar okuyor.Ben böyle çocukları müslüman olarak yetiştirmelerini anlamıyorum. Çocuğun okuyup kendi karar vermesi lazım akıl var neticede çocukta.
Allah her şeye gücü yeten ve her şeyi görendir."İmtihan" diyenler var. Yazık. Koskoca kainatın yaratıcısı daha yaratmadan önce bilmiyor mu nasıl bir imtihandan geçiceğimizi ve neler yapıcağımızı? Direkt cennete veya cehenneme koysun o zaman. Hatta beni yaratan o olduğuna göre iyi veya kötü olmamı o sağlıyor. Demek ki ben değil, tanrı kötü biri. Sizin tabirinizle tabii ki.
belliki bizi seviyor"İmtihan" diyenler var. Yazık. Koskoca kainatın yaratıcısı daha yaratmadan önce bilmiyor mu nasıl bir imtihandan geçiceğimizi ve neler yapıcağımızı? Direkt cennete veya cehenneme koysun o zaman. Hatta beni yaratan o olduğuna göre iyi veya kötü olmamı o sağlıyor. Demek ki ben değil, tanrı kötü biri. Sizin tabirinizle tabii ki.