Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Cool falan değilim. Bkz. İhlas suresi 3. ayet
Kur'an'ın Tanrı tarafından gönderildiğine dair somut bir kanıt yoktur. Yazıldığı dönemdeki teknolojiyi hesaba katarsak bugüne kadar değişmediğine dair bir kanıt da yoktur. Ayrıca Kur'an'ın orijinal halinde noktalama işaretleri kullanılmamıştır. Bu da anlam değişikliklerini beraberinde getiren bir olaydır.

Her şeyi boş verelim ve samimi bir cevap verin.
Sadece bir soru, lütfen samimi bir şekilde içinizden geçenleri söyleyin.:
50 küsür yaşlarındaki bir insanın 9 ila 17 yaş aralığındaki bir kızla nikah kıymasına nasıl tepki verirdiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanka somut kanıt istiyorsan spinoza nın ethica sını okumanı öneririm ama biraz beyin yakıyor felsefe ve geometri söz konusu sonuçta
Araştıracağım, teşekkür ederim.

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Kanka şimdi senin söylediğin şey yaratıcının olmadığına inanan birine saçma geliyor :D bu arkadaşlara hiçbir şekilde cevap veremezsin anlatamazsın da. Ben de bir ara bu bataklığa düştüm bana da kimse cevap veremiyordu. Sorduğum sorulara ne hocalar cevap verebildi ne alimler. Ama bir gün :D :D :D . İşte bir gün köy evinde yalnız kalınca insan Allah sınıyor. Ben tamamım dedim aga varlar :D Allah'da var onlar da var :D . O yüzden çok da zorlamadan salmak lazım insanları herkes kendisi düşünüp ermeli bunlara.
Allah kuran da bir çok yerde Hiç akıl etmez misiniz diyor, Akıl sahibi olanlar için ibretler vardır diyor... Akıllı adamlarız o zaman :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet
Uygunsuz dil
Kur'an'ın Tanrı tarafından gönderildiğine dair somut bir kanıt yoktur. Yazıldığı dönemdeki teknolojiyi hesaba katarsak bugüne kadar değişmediğine dair bir kanıt da yoktur. Ayrıca Kur'an'ın orijinal halinde noktalama işaretleri kullanılmamıştır. Bu da anlam değişikliklerini beraberinde getiren bir olaydır.

50 küsür yaşlarındaki bir insanın 9 ila 17 yaş aralığındaki bir kızla nikah kıymasına nasıl tepki verirdiniz?

İşteee bu araştırmadan hayır yoook yada var amke iste demeyen birileri sevdim bunu shdhh

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Bu gibi şeyleri doğru bulmuyorum. Ayrıca konu bu değil tanrının var olup olmaması.

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
İşteee bu araştırmadan hayır yoook yada var amke iste demeyen birileri sevdim bunu shdhh
Yazdıklarınız için forumdan uzaklaştırılabilirsiniz, sözcük seçimlerinizi biraz daha iyi yaparsanız ben dahil bir çok kişi sevinecektir. Teşekkür ederim.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Biraz bahsedebilir misiniz bu bariz şeyleri?

Yaratıcı nasıl var olmuştur?
kendisini göremiyoruz ama ruhumuzda hissediyoruz o yaratılmadı yarattı

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Bu gibi şeyleri doğru bulmuyorum. Ayrıca konu bu değil tanrının var olup olmaması.
Sadece bir soru sordum, samimi de bir cevap istedim. Hz. Muhammed'in bilinen 13 evliliği vardır. Hatice ile evliliği sonrası hep çok eşlilik yapmıştır. Aişe bint Ebu Bekir ile evliliği bazı kaynaklara göre 9, bazı kaynaklara göre 17 yaşında olmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam peygamberin o zamanlardaki yaşı 50 civarıdır. İslam peygamberi bir insanın böyle şeyler yapması beni dinden soğutmuştur. Savaş cariyeleri ile de şartlı evlilikleri olmuştur. Bunların modern toplumlarda asla hoş karşılanmayacak şeyler olduğunu ve bu tutumun da doğru olduğunu düşünüyorum.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Saçma sapan argüman sunarsan gülerim tabii :d
o zaman böyle bir konu açma ayrıca o beğenmediğin şeyler gerçekler yada Hz.Nuh hikayesi Hz.İsa hikayesi Hz.Muhammed s.a.v hikayesi gibi pek çok peygamberin hikayesinde mucizeleri görürsün bunlar insan eliyle olamaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet
kendisini göremiyoruz ama ruhumuzda hissediyoruz o yaratılmadı yarattı
Yaratılmadı yarattı çok güzel bi konu ama insanin aklina su soru takiliyor yaratilmayan bir varlığın ebedi yani sonu ezeli yani öncesi yoktur diyoruz ancak insan zamanla var olan bir varlik oldugu icin ezeli kısmını kavramakta gerçekten zorluk yaşıyor

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan

ulaasbcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ulaş Biçici
Instagram
https://www.instagram.com/ulaasbcc/?hl=tr
Steam
https://steamcommunity.com/id/lquad/
Twitter
ulaasbcc
Facebook
uls.lqd
Discord
LquadD | Ulaş#2183

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
1600645770248.png

Kendi düşüncelerim 2 dakika önce uykusuz kafayla yazdım elbet hata vardır neyse, bence yok.
Boşuna benle tartışmaya girmeye çalışmayın umrumda olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Güntaç Aydın
Allah u Ekber

Top Bottom