CupOk
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,325
25 sayfa 350 mesaj yazmışlar. Hiçbirini okumadım kesin yine din hakkında ilkokul bilgisiyle bişey anlatmaya gelenler doluşmuşturSaçma sapan cevaplara hazır ol
25 sayfa 350 mesaj yazmışlar. Hiçbirini okumadım kesin yine din hakkında ilkokul bilgisiyle bişey anlatmaya gelenler doluşmuşturSaçma sapan cevaplara hazır ol
Neden iki tane ağzın yok?Eğer tanrı kendi kendine var olduysa ve olabiliyorsa, neden birden fazla tanrı kendi kendine var olmadı? 1'de durduran şey neydi?
Soru bazılarına basit veya saçma görünebilir fakat gerçekten derin ve sorgulanması gereken bir soru.
Daha ilk sayfadan ''dinsizler sizin halinize üzülüyorum yazık'' gibi cevaplar gelmiş. Bu insanlarla ne tartışabilirsin ki medeniceTanrının var olduğuna dair bir kanıt olarak kuran-ı kerim’i gösterecek bir kitle varken böyle bir soruya gerçekçi bir cevap aramak mantıksız bilimde de olduğu gibi islam tarihinde de boşluklar vardır ve bunların cevapları halen bulunamadı.
Ağız hariç diğer çoğu parçadan 2 tane var amaNeden iki tane ağzın yok?
Bir tane yeterli çünkü değil mi dostum benim.
Sorgulamadıkları için bu haldeler ya Mustafa Kemal Atatürk Elmalı hamdi’ye gidip Ezanı ve Kuranı türkçe yaptırdığında Adama kafir dedikleri gibi buda aynı düşünceDaha ilk sayfadan ''dinsizler sizin halinize üzülüyorum yazık'' gibi cevaplar gelmiş. Bu insanlarla ne tartışabilirsin ki medenice
Demek ki 1 tane yetersizmiş dostum. Allah’ın gücü her şeye yeter. 2.si neden gereksin? Allah bir ve tektir.Daha ilk sayfadan ''dinsizler sizin halinize üzülüyorum yazık'' gibi cevaplar gelmiş. Bu insanlarla ne tartışabilirsin ki medenice
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ağız hariç diğer çoğu parçadan 2 tane var ama
Aslında baya vardı gladyatörler gibi çıkıp savaşmışlar en son sağ kalanda bütün evrenlerin tanrısı olmuşEğer tanrı kendi kendine var olduysa ve olabiliyorsa, neden birden fazla tanrı kendi kendine var olmadı? 1'de durduran şey neydi?
Soru bazılarına basit veya saçma görünebilir fakat gerçekten derin ve sorgulanması gereken bir soru.
Hocam ama şuan sen kendi kendini çürütüyorsunDemek ki 1 tane yetersizmiş dostum. Allah’ın gücü her şeye yeter. 2.si neden gereksin? Allah bir ve tektir.
Allah hariç diğer çoğu şeyden 2ve daha fazlasıda varDaha ilk sayfadan ''dinsizler sizin halinize üzülüyorum yazık'' gibi cevaplar gelmiş. Bu insanlarla ne tartışabilirsin ki medenice
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ağız hariç diğer çoğu parçadan 2 tane var ama
Varlık olarak tek, kişi olarak çoğuluz ama Allah, bir canlı değil, bir kişi de değil. Aynı kefeye sokmak bir yerden sonra mantıksız gelir, iki elim var ama aslında EL tek bir şey demek gibi bir şey bu. İki tane tanrı varsa, ikiside sonsuz kudret sahibiyse bu dengeyi de bir şekilde getirebilir.her şey tek ki. asıl kaçırdığın nokta burası. sen diye bir şey yok veya habbas diye biri de yok. hepimiz aynı kişiyiz.
İmtihan denen şeyin tanımında;Sence tanrı bütün bilim adamları tarafından kanıtlansa imtihanın bi anlamı kalır mıydı
Bu yaklaşımın mantığını çözemedim, dünyayı iki tanrı yönetemez mi? Evrendeki düzenleri iki veya daha çok tanrı koymuş olamaz mı? İhtiyacı var diye değil, iki veya daha çok tanrı da edebi olarak vardı. Hepsi de sonsuz kudret ve ilim sahibi, düzenlerin hepsini bir şekilde belirlemiş olamazlar mı? Birden çok tanrı olunca değil illa yunan mitolojisindeki gibi şu aşk tanrıçası şu hava tanrısı şu yer altı tanrısı olacak. Birden çok tanrının olması, birinin daha fazlasına ihtiyacı olduğu anlamına gelmez.Bir arabayı iki kişi sürebilir mi ?
Tanrı'nın tekillik ve çoğulluk ilkesiyle alakalı bir konuda tanrının sadece Allah olduğu idesini vermek mantıklı gelmiyor, tanrı bir ve tek ise, bunu nereden biliyorsun? Haşa, gördün mü? Zamanında yapılan mucizeler niye şimdi yapılmıyor? Teknoloji gelişti, Japonya'da mucize olsa buraya kadar bilgisi gelir diye mi? Tanrı belki 2 tane (haşa, yanlış anlaşılmak için demiyorum) ama Kur-an'da diğeri geçmiyor, ahiret zamanı çıkacak ortaya, iki tanrı olduğunu anlayacağız. O zaman bana iradeyi veren hangisi? Ben hangisine dua edeyim? Ahirette karşılaştığın tanrı daha önce hiç bilgisi geçmeyen tanrı olsa kapanıp secde etmeyecek misin korkudan? Ettiğin vakit kendi bildiğin tanrına ihanet etmiş olmayacak mısın?Demek ki 1 tane yetersizmiş dostum. Allah’ın gücü her şeye yeter. 2.si neden gereksin? Allah bir ve tektir.