Allah ne demek biliyor musunuz?
Ne anlamda ?
Allah ne demek biliyor musunuz?
Kelime anlamı olarak. Allah'ın İslamiyet'ten önceki anlamlarını mesela.Ne anlamda ?
nefes aldığına şükredicekEvsiz, uyuşturu bağımlısı adam neye şükredecek? Onun sağlığı da yok.
Kelime anlamı olarak. Allah'ın İslamiyet'ten önceki anlamlarını mesela.
Aslında cevabı kendiniz veriyorsunuz. İşin özünde bu, tamamen içimizdeki bazı art niyetli kişilerin Tanrı kelimesini yabancılaştırmasıyla alakalı.İslamiyet'ten bir önceki din hanefilikti. Onlarda Allah diyor diye biliyorum.
Zenginlerin sınandığını pek zannetmiyorum.Bunu bir tür sınama olarak da anlayabilirsin. Zenginleri zenginlik içinde sınıyor, fakirleri fakirlik içinde sınıyor
İh mezunuyum her gün okudum önemli olan okuman değil okuyup anlayıp uygulaman çok bilmişlik yapma kuran okuyup içki, kumar vs her şeyi olanda varkurani okudunmu
Bende öyle düşünüyorum "fakirler cennetin olmadığını öğrense dünyayı yönetemezler"Ben zaten dinleri fakirler, çaresizler ve güçsüzler için bir umut olarak görüyorum. Mesela ateist biri ölümle burun buruna gelse hemen Allah demeye başlıyor. Haricinde ise dinlere inanmadığını söylüyor.
@firatbey Hanefilik bir mezhep değil mi?
e bende okudum sıkıntı yok kumarim yok içkim yok sigara yok nargile yok gayet temizim din insanlar icin bir kurtulus degildir her müslüman cennete gitmeyecegi gibi her hristiysn ateist vs cehenneme gitmeyecekİh mezunuyum her gün okudum önemli olan okuman değil okuyup anlayıp uygulaman çok bilmişlik yapma kuran okuyup içki, kumar vs her şeyi olanda var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bende öyle düşünüyorum "fakirler cennetin olmadığını öğrense dünyayı yönetemezler"
Evet hanefilik bir mezhep
türlce olarak olursan dinden cikarsin çünkü meal kuran degilOlmayan hayali bir ürünün sana yardım etmesini bekleyemezsin Çalışırsan kazanırsın, öyle kanıtsız varlıklara dua edip gezinir isen hiçbir şeyin olmaz. Dine inanan bütün ülkeler ya fakir yada gelişmemiştir, bu yüzden Bilim ve teknoloji her zaman inançtan daha öndedir. Unutmayın ki şu anda bütün her şey bilim ve teknolojinin eseridir, inançlar ise boşa zaman öldürür ve insanı esir tutar
Evren tamamen kusurlu bir yer, Tanrı olsaydı kusursuz yapar idi. 2-3 kitap ile bilgilendirmek ile kalmaz kanıt sunardı, zaten o çelişkileri gören herkes inancını yitirir. Gidin biraz Türkçe olarak okuyun ve defalarca sorusunu sorun bakalım Bu yüzden inanç yerine gelişmeye adanmak en iyisidir, zamanında taştan tekerleğe çok gelişmiş derlerdi şu anda elektrikli arabalar var ve yakında uçan-yüzen arabalar da çıkacak
İnançlılar hemen kızgın atmaya başlar, bildiğim için diyorum. Ancak gel gör ki her birisi ya yapmacık inançlı yada okuma düzeyi düşük kişilerdir Zaten o kişilerden geliştirilecek bir şeyler beklenmez, kimsenin umurunda da değildir.
sabanciyo arastirman yeterliZenginlerin sınandığını pek zannetmiyorum.
evrendeki düzeni inkar eden aptallar inançlari pranga olarqk görüyor trajikomikOlmayan hayali bir ürünün sana yardım etmesini bekleyemezsin Çalışırsan kazanırsın, öyle kanıtsız varlıklara dua edip gezinir isen hiçbir şeyin olmaz. Dine inanan bütün ülkeler ya fakir yada gelişmemiştir, bu yüzden Bilim ve teknoloji her zaman inançtan daha öndedir. Unutmayın ki şu anda bütün her şey bilim ve teknolojinin eseridir, inançlar ise boşa zaman öldürür ve insanı esir tutar
Evren tamamen kusurlu bir yer, Tanrı olsaydı kusursuz yapar idi. 2-3 kitap ile bilgilendirmek ile kalmaz kanıt sunardı, zaten o çelişkileri gören herkes inancını yitirir. Gidin biraz Türkçe olarak okuyun ve defalarca sorusunu sorun bakalım Bu yüzden inanç yerine gelişmeye adanmak en iyisidir, zamanında taştan tekerleğe çok gelişmiş derlerdi şu anda elektrikli arabalar var ve yakında uçan-yüzen arabalar da çıkacak
İnançlılar hemen kızgın atmaya başlar, bildiğim için diyorum. Ancak gel gör ki her birisi ya yapmacık inançlı yada okuma düzeyi düşük kişilerdir Zaten o kişilerden geliştirilecek bir şeyler beklenmez, kimsenin umurunda da değildir.
Dünya'daki tek zengin sabancı değil. Refah içinde yaşayan milyon başka dinden insan vardır bundan eminim.e bende okudum sıkıntı yok kumarim yok içkim yok sigara yok nargile yok gayet temizim din insanlar icin bir kurtulus degildir her müslüman cennete gitmeyecegi gibi her hristiysn ateist vs cehenneme gitmeyecek
türlce olarak olursan dinden cikarsin çünkü meal kuran degil
sabanciyo arastirman yeterli
evrendeki düzeni inkar eden aptallar inançlari pranga olarqk görüyor trajikomik