Neler Yeni

Tanrının sonsuz gücü

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen

Mehmet Anıl

80+ Silver
Bak oraya lafım yok, ama sefillik içinde yaşayan adam neye şükredecek?
var olduğuna şükretmeli zaten yokluk sahasından varlin sahasina getirilen herkes şükretmeli
Tanrı insanları sınıyor diyenleri anlamıyorum. Tanrı madem sonsuz güç ve bilgi sahibi, beni yaratmadan önce ne yapacağımı bilmiyor muydu? Nasıl bir hayat yaşayacağımı bilmiyor muydu? Hatta bu hayatı bana yaşatan, tercihlerimi yaptıran da tanrı sizin tabirinizle. O zaman ben bir piyondan başka bir şey değil miyim? Tanrı bana kalırsa insanların yaptığı hataları, yanlışları, korkularını minimalize etmek, verdiği kötü duygulardan arınmak için uydurduğu bir şey. Herkesin kendi görüşü tabii ki.
tanrı seni yonetmiyor yaptiklarini biliyor daha irade ve kaderi bile bilmeden inkar ediyorsun

Mehmet Anıl

80+ Silver
Yazdığım şeyi düzgün oku önce öyle gel yorum yap bana.
okudum zaten diyorsunki ben piyonmuyum beni yonetiyor seni yönetmiyor seni biliyor sen kendini yönetiyorsun iraden var sen melek değilsin tanrı komusuna gelince tanri insan uydurmasi degil şunu söyleyeyim atomu azcık incelersen bunun bilinçli bir yaratıcısı olduğunu çok rahat anlarsin

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
okudum zaten diyorsunki ben piyonmuyum beni yonetiyor seni yönetmiyor seni biliyor sen kendini yönetiyorsun iraden var sen melek değilsin tanrı komusuna gelince tanri insan uydurmasi degil şunu söyleyeyim atomu azcık incelersen bunun bilinçli bir yaratıcısı olduğunu çok rahat anlarsin
Tanrının gücü sonsuz ve bilgisi sınırsız ise beni daha yaratmadan önce bile dünyaya geldiğimde nasıl bir yaşam süreceğimi bilir. Bu mantıkla bir nevi alay ediyor bizimle. Tabi gerçekse.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İkisi de aynı şey değil önce onu öğrenelim. :)
İkisi de anlam olarak aynı şeydir.
Tanrı Türkçe‘dir ve kökeni Tengri’dir. Bu kelimenin Arapça‘daki karşılığı, ”İlah“tır. Büyük yaratıcı, her şeye kadir olan yaratıcı, olağanüstü güç ve kudret sahibi anlamlarına gelmektedir. Sadece kökensel farlılıklar vardır.

Hatta İslami literatürde Allah’ın Arapça mı yoksa başka dilden mi geldiğinden, Arapça’nın sadece İslamiyet’e özgü bir ad mı yoksa daha öncesinde de kullanılıp kullanılmadığına ilişkin çeşitli görüşler vardır.

Ben kökeni Türkçe olduğu için ''Tanrı'' kelimesini kullanmayı seçerim ama sen doğru yada yanlış bulursun saygım var. Ama ikisi de aynı şey.

firatbey

80+ Silver
Açıklar mısınız öğrenelim? :)

Çok kısaca ''Tanrı'' bir genellemedir. Ama ''Allah'' tekdir yani nasıl örnekleyeyim mesela bazı inançlarda bir sürü ''Tanrı''ları var ama İslam'da tek bir yaratıcı olduğuna inanıyoruz, inanıyorum o yüzden Tanrı demeyi doğru bulmuyorum ha bu Tanrı demenin haram vb. bir şey olduğu anlamına gelmez çoğu kişi Allah demeyi tercih ediyor.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Çok kısaca ''Tanrı'' bir genellemedir. Ama ''Allah'' tekdir yani nasıl örnekleyeyim mesela bazı inançlarda bir sürü ''Tanrı''ları var ama İslam'da tek bir yaratıcı olduğuna inanıyoruz, inanıyorum o yüzden Tanrı demeyi doğru bulmuyorum ha bu Tanrı demenin haram vb. bir şey olduğu anlamına gelmez çoğu kişi Allah demeyi tercih ediyor.
Allah ne demek biliyor musunuz?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
Sorunun cevabı "İmtihan"

Top Bottom