Neler Yeni

Tanrının sonsuz gücü

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
Burası sınav alanı olduğu için Allah seni melekler gibi yaratmadi da neden sende nefs var hata yapıyorsun. Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı." (Müslim, Tevbe, 9)

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
İnsanları sınıyor.Mesela zengin bir insan var birde karnını bile doyuramayan bir fakir yardım edecekmi diye test ediyor.İki seçenek var.Yardım eder veya etmez.Yardım etmesi doğru bir şeydir ve o kişiye sevap yazılır.Doğru cevabı verirsen sınavda o soru kadar puan kazanırsın.
Herkes refah, lüks içinde yaşar, sıkıntı, acı, dert çekmez ise Dünyaya imtihan için gönderilme'nin ne anlamı kalır.

Saçmalık, birisi çok iyi bir hayat yaşıyor, diğeri ise çok kötü bir hayat yaşıyor. Tabii mükemmel hayat yaşayanda şükredecek, kötü hayat yaşayanda şükredecek. Nerede adalet?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Tanrı insanları sınıyor diyenleri anlamıyorum. Tanrı madem sonsuz güç ve bilgi sahibi, beni yaratmadan önce ne yapacağımı bilmiyor muydu? Nasıl bir hayat yaşayacağımı bilmiyor muydu? Hatta bu hayatı bana yaşatan, tercihlerimi yaptıran da tanrı sizin tabirinizle. O zaman ben bir piyondan başka bir şey değil miyim? Tanrı bana kalırsa insanların yaptığı hataları, yanlışları, korkularını minimalize etmek, verdiği kötü duygulardan arınmak için uydurduğu bir şey. Herkesin kendi görüşü tabii ki.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Saçmalık, birisi çok iyi bir hayat yaşıyor, diğeri ise çok kötü bir hayat yaşıyor. Tabii mükemmel hayat yaşayanda şükredecek, kötü hayat yaşayanda şükredecek. Nerede adalet?
İyi bir hayat yaşamak senin elinde aklını kullanır düzgün adımlar atarsan para kazanır lüks içinde yaşarsın. Aklını kullan.

Eğer tanrı Afrika da yada başka bir yerde imkanı olmadığı için düzgün bir hayat süremeyen kişiye lüks, para verir sen yada başka birisi normal hayatını yaşamaya, sıkıntı, acı çekmeye devam edersen, nerede adalet ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
İyi bir hayat yaşamak senin elinde aklını kullanır düzgün adımlar atarsan para kazanır lüks içinde yaşarsın. Aklını kullan.

Eğer tanrı Afrika da yada başka bir yerde imkanı olmadığı için düzgün bir hayat süremeyen kişiye lüks, para verir sen yada başka birisi normal hayatını yaşamaya, sıkıntı, acı çekmeye devam edersen, nerede adalet ?

Bak oraya lafım yok, ama sefillik içinde yaşayan adam neye şükredecek?

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bak oraya lafım yok, ama sefillik içinde yaşayan adam neye şükredecek?
Şükredilecek tek şey para, mal, mülk değildir. Zenginlik içerisinde yaşayıp sağlılığı el vermediği için bu lüksten yararlanamayan bir çok zengin, maddi durumu iyi insan var.
Sağlıklı olması, sevdiklerinin yanında olması şükredilecek şeyler,
her şeyi para, mal, mülk zannetmeyin.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Şükredilecek tek şey para, mal, mülk değildir. Zenginlik içerisinde yaşayıp sağlılığı el vermediği için bu lüksten yararlanamayan bir çok zengin, maddi durumu iyi insan var.
Sağlıklı olması, sevdiklerinin yanında olması şükredilecek şeyler,
her şeyi para, mal, mülk zannetmeyin.

Evsiz, uyuşturu bağımlısı adam neye şükredecek? Onun sağlığı da yok.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evsiz, uyuşturu bağımlısı adam neye şükredecek? Onun sağlığı da yok.
Her zaman şükredecek bir şey vardır yaşıyor bir şansı daha var kötü şeyler yapmış yada yapabiliyor olabilir ama nefes alıyor hatalarını telafi etme şansı var. Binlerce bağımlı gencinin yardımına koşan kurum, kuruluşlar var birisinin elinden tutma şansı var. Ondan çok daha kötü durumda olanlar var belki ama her zaman elbet bir şey vardır.

Her konudan bir şey bulunur annesi, babası olmayan yada çok daha farklı dertleri olan insanlar vardır ama ''nerede adalet ?'' diye isyan ederek hiç birisine çözüm bulunmaz. İnsan yaşadığı için, sevdikleri yanında olduğu için bile şükretmelidir. İrdelersen daha çok şey çıkar ''bu neye şükredecek, bunun şunu yok ya o ne yapacak vb.'' Tanrı seni bu yüzden sınıyor, senin elinde imkan var şükrediyor musun ? Yoksa elinde olanları görmezden gelip, senin verdiğin örnek gibi elinde imkan olmayanları görmezden gelip sadece istediklerin olmuyor diye mi isyan ediyorsun ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Her konudan bir şey bulunur annesi, babası olmayan yada çok daha farklı dertleri olan insanlar vardır ama ''nerede adalet ?'' diye isyan ederek hiç birisine çözüm bulunmaz. İnsan yaşadığı için, sevdikleri yanında olduğu için bile şükretmelidir. İrdelersen daha çok şey çıkar ''bu neye şükredecek, bunun şunu yok ya o ne yapacak vb.'' Tanrı seni bu yüzden sınıyor, senin elinde imkan var şükrediyor musun ? Yoksa elinde olanları görmezden gelip, senin verdiğin örnek gibi elinde imkan olmayanları görmezden gelip sadece istediklerin olmuyor diye mi isyan ediyorsun ?

Ben elimde olana her zaman şükrederim, istediğim olmaz diye isyan etmem. Sadece ''elinde bir şeyi olmayanlar neye şükredecek?'' diyorum.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
kardeşim delimisin herkesi zengin yapsa hiç kimse çalışmaz belli bir düzen var zengin olmassa fakir e yardım eden olmaz insanlar birbirnini sömürür fakkir olmassa hiç kimse çalışmaz

Mehmet Anıl

80+ Silver
Top Bottom