Neler Yeni

Tanrının sonsuz gücü

Mehmet Anıl

80+ Silver
@Mehmet Anıl İlk önce düzgün yazma ve okumayı öğrensen nasıl olur? Mealini de biliyorum, ancak yine aynı kapıya çıkıyor. Arapça mı okuyayım yani? Kendi dilim dururken o kıytırık dili öğreneceğim, oldu canım başka emrin? Beyin yapın güzelmiş :) Loş ışık yayıyor mu bari? Evrendeki düzen hakkında hiçbir bilgin olmadan pranga demen senin aptallığın oluyor. Haddini bil,
birincisi arapca türkçeden üstün bir dil bunu anlatmaya gerek yok zaten arapçada 1m kelime var tr de 130bin gelde meal okuyup kuran yanlis de kendini bilmiş ilan et ikincisi evren kusursuz olmali vs demişsin evren zaten kusursuz yok güneşte patlama falan oluyor diye düzensiz olmuyor muhtesem bir düzen bir kanun var kusuru işleyn insanoğlu dünysyi mahveden insanoğlu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dünya'daki tek zengin sabancı değil. Refah içinde yaşayan milyon başka dinden insan vardır bundan eminim.
tamamda sana mesela herkesin cennette alacağı şey aynı değil kim ne kadar çekerse ona misli verilcek ayrica zenginlerin çoğu cennete gidemeyecek çünkü hepsi çaldığü için zengin örnek olarak tr siyasetçileri

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
Sadaka zekat diye bişi var demi kardeşim allah seni zengin beni fakir olarak yaratmış mesala sana diyoki zekatını ver elin de şu kadar paran var git şunun şukadarını dağıt ama o zihniyetsizler kendileri yemeyi tercih ediyor böylece benim düşüncem şuanki yoksullukla sınan kişiler öbür tarafta çok rahat edicekler yani en azından böyle bakıyorum bu konuya

ToonEa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Erdem
Müslüman olarak Allah (c.c) diyoruz. Peki Allah'ın sonsuz kudreti varsa dünyadaki neden yoksulları süper lüx değil de karınlarını doyuracak kadar yardım etmiyor? Böyle düşününce devamlı aklıma tırmalayan sorular ürüyor.
çelişkili her şey. allahda dinde

birde şöyle bir olay var. müslüman olmıyanlar her boku yerken müslümanlara neden her şey yasak ? dier ülkeler neden müslüman deil ? neden bizler müslümanız ?

birde şöyle bir olay var. müslüman olmıyanlar her boku yerken müslümanlara neden her şey yasak ? dier ülkeler neden müslüman deil ? neden bizler müslümanız ?

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
birincisi arapca türkçeden üstün bir dil bunu anlatmaya gerek yok zaten arapçada 1m kelime var tr de 130bin gelde meal okuyup kuran yanlis de kendini bilmiş ilan et ikincisi evren kusursuz olmali vs demişsin evren zaten kusursuz yok güneşte patlama falan oluyor diye düzensiz olmuyor muhtesem bir düzen bir kanun var kusuru işleyn insanoğlu dünysyi mahveden insanoğlu
Öncelikle filoloji biliminde bir dilin diğer bir dile üstünlüğü gibi bir şey bilimsel olarak yok. Diller kültüre ve coğrafyaya göre şekillenirler. Örneğin Arapçada Deve kelimesini onlarca farklı şekilde söyleyebilirsin. Bu Türkçede olmayan bir şey. Türkçe ise sondan eklemeli olduğu için bir kelimeyi istediğin gibi yoğurup değiştirebilirsin. Bu özellik de Arapçada yok. Bu tür farklılıklar bir dili diğerinden üstün yapmaz.

Bir dili kutsal sayabilirsin o ayrı ama üstündür demek doğru olmaz.

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
Bu sorular sorgulamaya başlamak için iyi sorular değil. Sana önerim biraz şunun üzerine düşün: Tanrı neden insanları yaratmıştır ? İhtiyaçsız bir varlığın insanı yaratması altında bir neden yoktur ama yaratmıştır, neden ? Canı istediği için diyen arkadaşlarada şunu sorabilirsin: İhtiyaçsız bir varlık isteklere sahip olabilir mi? Tanrı isteklere sahipse aslında aciz değil midir ?

tamamda sana mesela herkesin cennette alacağı şey aynı değil kim ne kadar çekerse ona misli verilcek ayrica zenginlerin çoğu cennete gidemeyecek çünkü hepsi çaldığü için zengin örnek olarak tr siyasetçileri
Eğer üstün bir dil ve illaki arapça okunmalı diyorsan din evrensel değil yöreseldir. Bu da evrensel bir din gönderdiği iddia edilen tanrıyı bir fabrikasyon hataya sürükler. Çünkü tanrının insanları yaratma amacı kendisine biat etmelerini sağlamaktır. Ama herkes bu dini öğrenmeyeceği için ve tanrı bunu bildiği için aslında defolu ürün yaratmaktan başka bir şey yapmamıştır. Tanrının yarattığı defolu ürünler mi suçludur yoksa tanrı mı ?

Mehmet Anıl

80+ Silver
Bu sorular sorgulamaya başlamak için iyi sorular değil. Sana önerim biraz şunun üzerine düşün: Tanrı neden insanları yaratmıştır ? İhtiyaçsız bir varlığın insanı yaratması altında bir neden yoktur ama yaratmıştır, neden ? Canı istediği için diyen arkadaşlarada şunu sorabilirsin: İhtiyaçsız bir varlık isteklere sahip olabilir mi? Tanrı isteklere sahipse aslında aciz değil midir ?
istemedi yaratti sadecr sen örnegin tatli yerken her seferinde istediğin için yemezsin

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
istemedi yaratti sadecr sen örnegin tatli yerken her seferinde istediğin için yemezsin
Kardeşim bu ne kadar saçma bir cümle ? Benim tatlıyı yemek tamamen elimde. İster yerim istemez yemem.ama eğer sen zorunlıluktan bahsediyorsan ve tanrıyı zorunluluğa sürüklüyorsan o tanrı sınırlıdır.

Mehmet Anıl

80+ Silver
Öncelikle filoloji biliminde bir dilin diğer bir dile üstünlüğü gibi bir şey bilimsel olarak yok. Diller kültüre ve coğrafyaya göre şekillenirler. Örneğin Arapçada Deve kelimesini onlarca farklı şekilde söyleyebilirsin. Bu Türkçede olmayan bir şey. Türkçe ise sondan eklemeli olduğu için bir kelimeyi istediğin gibi yoğurup değiştirebilirsin. Bu özellik de Arapçada yok. Bu tür farklılıklar bir dili diğerinden üstün yapmaz.

Bir dili kutsal sayabilirsin o ayrı ama üstündür demek doğru olmaz.
şöyle dediğin gibi deve örneginde arapçada 2 sırtĺı deveninadi farkli 1 sirtlinub farkli bir fiil bazen 35 anlama gelebiliyor i yüzden o anlamda diyorum türkceye cevirilmesi imkansiz meal kuran degildir tefsir okuyun diye

Kardeşim bu ne kadar saçma bir cümle ? Benim tatlıyı yemek tamamen elimde. İster yerim istemez yemem.ama eğer sen zorunlıluktan bahsediyorsan ve tanrıyı zorunluluğa sürüklüyorsan o tanrı sınırlıdır.
tanrinindw yaratmak elinde

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
şöyle dediğin gibi deve örneginde arapçada 2 sırtĺı deveninadi farkli 1 sirtlinub farkli bir fiil bazen 35 anlama gelebiliyor i yüzden o anlamda diyorum türkceye cevirilmesi imkansiz meal kuran degildir tefsir okuyun diye

tanrinindw yaratmak elinde
Tamam o zaman sen hala soruyu yanıtlamıyorsun kardeşim. Tanrı neden insanı yaratmıştır diyorum ben sana. Yaratmasındaki neden nedir? Yaratması için bir neden yok çünkü. Şöyle bir örnek veriyim anla. Ben kalemi düşünür ve yaratırım çünkü bir şeyleri kayda geçme ihtiyacım vardır. Kalemi düşünüp yaratma nedenim kaleme ihtiyacımın olmasıdır. Peki tanrı için nedir ?

Mehmet Anıl

80+ Silver
Tamam o zaman sen hala soruyu yanıtlamıyorsun kardeşim. Tanrı neden insanı yaratmıştır diyorum ben sana. Yaratmasındaki neden nedir? Yaratması için bir neden yok çünkü. Şöyle bir örnek veriyim anla. Ben kalemi düşünür ve yaratırım çünkü bir şeyleri kayda geçme ihtiyacım vardır. Kalemi düşünüp yaratma nedenim kaleme ihtiyacımın olmasıdır. Peki tanrı için nedir ?
senjn mantiginla dövme yapan insanlarin dovmeye ihtiyaci var ya da kolye takanlar ihtiyaci oldugu icin yapmasi gerek

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Herkes refah lüx içinde yaşasaydı dünyanın ne anlamı kalırdı.
Zaten hakedene sınırsız lüx hayat verilecek.
Önemli olan 50-60 yıl sabredip aslolana hazırlanmak.

Olmayan hayali bir ürünün sana yardım etmesini bekleyemezsin :) Çalışırsan kazanırsın, öyle kanıtsız varlıklara dua edip gezinir isen hiçbir şeyin olmaz. Dine inanan bütün ülkeler ya fakir yada gelişmemiştir, bu yüzden Bilim ve teknoloji her zaman inançtan daha öndedir. Unutmayın ki şu anda bütün her şey bilim ve teknolojinin eseridir, inançlar ise boşa zaman öldürür ve insanı esir tutar :)
Evren tamamen kusurlu bir yer, Tanrı olsaydı kusursuz yapar idi. 2-3 kitap ile bilgilendirmek ile kalmaz kanıt sunardı, zaten o çelişkileri gören herkes inancını yitirir. Gidin biraz Türkçe olarak okuyun ve defalarca sorusunu sorun bakalım :) Bu yüzden inanç yerine gelişmeye adanmak en iyisidir, zamanında taştan tekerleğe çok gelişmiş derlerdi şu anda elektrikli arabalar var ve yakında uçan-yüzen arabalar da çıkacak
İnançlılar hemen kızgın atmaya başlar, bildiğim için diyorum. Ancak gel gör ki her birisi ya yapmacık inançlı yada okuma düzeyi düşük kişilerdir :) Zaten o kişilerden geliştirilecek bir şeyler beklenmez, kimsenin umurunda da değildir.
İyide bu dediğin anlatılan değil uygulayanların zeka seviyesiyle ilgili.
İslamiyette sadece dua etmi denir?
Önce çalışarak hak et sonra Rabbine şükret denir.
Sen gelişmişliği ona bağlarsan işimiz yaş
Teknolojisi çok gelişmiş olan abd nin bile yarısı muhafazakar
Sözde engel oluyor ama islamiyetin merkezi olan arabistan marsa araç yolluyor
İnsanların gelişmişliği inancı ya da diniyle ilgili değildir
Ne kadar akıllı sorgulayıcı olduğu ile ilgilidir

Son düzenleme:

Mehmet Anıl

80+ Silver
Herkes refah lüx içinde yaşasaydı dünyanın ne anlamı kalırdı.
Zaten hakedene sınırsız lüx hayat verilecek.
Önemli olan 50-60 yıl sabredip aslolana hazırlanmak.

İyide bu dediğin anlatılan değil uygulayanların zeka seviyesiyle ilgili.
İslamiyette sadece dua etmi denir?
Önce çalışarak hak et sonra Rabbine şükret denir.
Sen gelişmişliği ona bağlarsan işimiz yaş
Teknolojisi çok gelişmiş olan abd nin bile yarısı muhafazakar
Sözde engel oluyor ama islamiyetin merkezi olan arabistan marsa araç yolluyor
İnsanların gelişmişliği inancı ya da diniyle ilgili değildir
Ne kadar akıllı sorgulayıcı olduğu ile ilgilidir
knk bu çocuk ya baksana kendi düşüncesi hariç şeylere gülme emojisi atiyor cevap vericek birisi değil cevap verebilcek biriside drğil zaten gülüp geçiyor salalım çocuğu boşver

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
knk bu çocuk ya baksana kendi düşüncesi hariç şeylere gülme emojisi atiyor cevap vericek birisi değil cevap verebilcek biriside drğil zaten gülüp geçiyor salalım çocuğu boşver
Yok ben sadece yazdım ne düşündüğü beni alakadar etmez sadece anlamadığım şey kendisiyle aynı fikirde olmayanlara neden aşağılar gibi gülücük emojisi attığı.

Top Bottom