Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
Kanka bak işte sen kendinle çelişiyorsun önceden 'Sofu' olduğunu iddia ediyorsun ama ben bilmiyorum İslam'ın ne olduğunu diyorsun. Demek ki Sofuyum veya sofuydum demek yetmiyor.

Haklısın kanka Çin ateist değil zaten o kadar Türk'ü katleden Çin var ya evet o. Veya Lenin,Stalin ateist değildi, Hitler, Mussolini falan hep suriyeliydi onlar baba tarafından. 45 milyon insan 2. dünya savaşında hep ortadoğuda öldü di mi, petrol ve doğal kaynaklar için sömürülen ve iç savaşlar çıkarılan yerleride araplar kendi kendine yaptı. ANLIYORUM.
Dinler Milleti Yönetmenin En İyi Yoludur

The Semih

80+ Gold
Mantıklı, her şeyin mucidi varsa bizimde mucidimiz var düşüncesi geliyor. Ancak, mucidin mucidi olmuyor mu? Onun mucidi, onun mucidi.
Tanrıya gelene kadar bulunduğumuz Evrenin büyüklüğünü bile sorguluyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
Tarih bilmeyen bir Cahil daha "Orta Doğu Tarihi Hep Kanla Olmuştur" O kanı Son 100 Yılda Getiren O Ateist Halka Sahip Avrupa & Amerika , Rusya Değil Mi? Kendini Savunmak İçin Şerefsizce Yapılan şeyleri görmezden gelmek nedir? Avrupa Tarihinede Bakarsan kendi içlerinde Yüzyıllarca Savaştılar Cennetten Arsa Sattılar Ama Yinede Geliştiler Neden? Çünkü SÖMÜRDÜLER İnsanları Sanayi devrimininde en büyük sebebi SÖMÜRGECİLİK eğer ki sen herşeyi göz ardı edip sırf bilimde önde diye o devletleri takip ediyorsan 1000-1500 yıllar arasında müslüman olurdun
Ve Orta Doğu En Sakin Osmanlı Döneminde Olmuştur Ta Ki ŞEREFSİZ Batılı Devletler Faşistliği Aşılayana Kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap Yazdığım Arkadaş Dinlerin Geneli Ortadoğuda çıktı dedi bende ona göre yazdım sen kafanı çok yorma Oğuz kaan kesin peygamber fln demiyorum zaten bi inancı var ve genel itibari ile TÜRK tarihinde en eski bilinen ve kahraman kişi.
Tarih bilmeyen bir cahil daha derken?
Avrupa insanı her daim kendi milletini önemseyerek cihanda kural koymuştur kendi kuralları hakları adaletleri kendi milletleri için geçerlidir eğerki kendi milletleri haricini globalde önemselerdi şuanda bile filistin bu halde olmazdı filistini savunmuyorum yanlış anlama ama şu bir gerçek ki dünya üzerinde kendi milleti haricinde dünya genelinde hakkı savunan ve her millete adaletli davranan bir millet varsa oda Türk milletidir Saçma Sapan Dinlerden Irak Olan Bir Millet

Vikinglerin Çinlilerin Hinduların TÜRKlerin de ortadoğuda Olmayan İnançları Yok Muydu?
Hatta Türklerde Oğuz Kaan Resmen Peygamber Gibidir
Bu inançlar Türk Milletinde Birtek Kendileri İçin Geçerli Değildi

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Abdurrahman
sen apayrı bie şeyin kafasını yaşıyorsun ama neyin kafasını yaşadığını anlamadım. kuranda yazılanları yazmak çirkinleşmek olmuş. muhammed uydurduğu kitapta açıkça yazmış işte ben mi çirkinleştim yoksa muhammed zaten çirkef miydi ?
müslümanlar sürekli din iman diye isyan çıkarınca haliyle avrupa dinlerden az da olsa sıyrılıp gelişmişlik yoluna gitti, din adamlarını tamamen sembolik hale getirdiler. adamlar kamera üretirken buralarda daha helal mi haram mı tartışmaları dönüyordu sen uyu uyumana da devam et. uygurlar mani dinine 762 yılında geçmişlerdir ve et yemedikleri için zayıf kalmışlardır konunun müslümanlıkla alakası bile yok sonradan müslüman oluyorlar çin bunları bilerek mani dinine geçirip güçsüz kalınca da sömürmüştür yoksa türkler çinlilere yenilmezlerdi din olayı olmasaydı. şamanizim inancıyla gayet güçlülerdi. ateist diye yaftaladığın çin teknolojide fark atmış amerikaya kafa tutacak seviyeye gelmiş bir çok amerika yaptırımına karşı yaptırımla cevap vermiş bir ülke. çinin uygura yaptığı zülme devletlerin karşı çıkması lazımken hepsi susmakta neden diye soracak olursan din diye kavga edip teknolojiye önem vermedikleri için .
din ve bilim çelişen kavramlardır özelliklede islam ve bilim aralıksız çelişir ülkemiz islam dini varken gelişemez ilerleyemez. islam dininden bir an önce kurtulmak ve öze dönmek şarttır. illa din diye tuttaracak olan varsa islam dinine hemen geçmeden önceki tanrı anlayısı gök tanrı diye niteleye bileceğimiz dine öze dönmeleri gereklidir. islam arap kültür ve geleneklerini barındırır bize uymamaktadır bu gelenek görenekler eski tefsirlerde ayetin küçük yaş evliliğine izin verdiği dahi yazmaktadır ama sen sürekli arapça yazılmış kitabı araplardan daha iyi bildiğini iddia etmektesin
iyice çarpıt aferin sana. yazma şeklin haysiyetsizce. Ben Şuandan Bahsediyorum DOĞU TÜRKİSTANLILAR MÜSLÜMAN OLDUKLARI İÇİN ATEİST NAMUSSUZ ÇİN Tarafından zulme uğruyorlar onlar teknolojide amerika ile yarışıyor diye bi tapmadığın kaldı
"din ve bilim çelişen kavramlardır özelliklede islam ve bilim aralıksız çelişir ülkemiz islam dini varken gelişemez ilerleyemez." Ulan Cahil Avrupada Bilim Gelişirken Müslüman Bilim Adamlarının Kitapları Okutuldu bu kadar mı akılsızsınız Siz İnsana Tapıyorsunuz
"islam arap kültür ve geleneklerini barındırır bize uymamaktadır" eğer öyle olsaydı araplar peygambere isyan etmezdir kolaylıkla kabul ederlerdi
araplar içki içer her sarhoş olurlardır yasaklandı araplar hep zina ederdi yasaklandı araplar puta tapardı yasaklandı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
sence kusursuz mu sistem gerçekten :) ölen çocuklar güçlünün her zaman güçsüzü ezmesi kaynakların dağılımındaki eşitsizlik, hadi beşeri olayları geç doğa kusursuz mu peki? bence değil

burada doğduğun için böyle israilde doğsan camiye girince içine huzur dolmayacaktı
Kusursuz olan evrenin kendisi insan oğlu kusurlu katliamı vahşeti getiren insan oğlunun ta kendisi ve bunu yöneten zekiler kullanılan ve birbirine kırılan ise cahiller

Saydığım adamların 5 tanesinin 3 ü ateist
Dostum 3-5 ateist devlet kurdu diye dinlerin manipülasyonlarını hiçe sayamayız ama Cengiz Han Olsun Atatürk Olsun Diyelim Bu Adamlarında Doğrudan Dayalı Bir İnançları Yoktu Cengiz Hanı.Bilemem

varsa da benim için önemli değil

kaç kere dua ettiniz kabul oldu?
benim hiç biri olmadı

özgür iradeye karışmam diyordu
Beladan önce Tanrı, Musa'ya firavunun "kalbini taşlaştıracağı"nı bildirdi böylece firavun izin vermeyecek ve bunun ardından gelecek olan mucizelere ortam doğacaktı.

5 milyardan fazla insan var yarısından fazlası kötü neden biz mi kötüyüz 5 milyar insanın kaderini yazanlar mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Abdurrahman
Tarih bilmeyen bir cahil daha derken?
Avrupa insanı her daim kendi milletini önemseyerek cihanda kural koymuştur kendi kuralları hakları adaletleri kendi milletleri için geçerlidir eğerki kendi milletleri haricini globalde önemselerdi şuanda bile filistin bu halde olmazdı filistini savunmuyorum yanlış anlama ama şu bir gerçek ki dünya üzerinde kendi milleti haricinde dünya genelinde hakkı savunan ve her millete adaletli davranan bir millet varsa oda Türk milletidir Saçma Sapan Dinlerden Irak Olan Bir Millet

Bu inançlar Türk Milletinde Birtek Kendileri İçin Geçerli Değildi
TÜRKlerin en büyük devleti Osmanlıdır Ve Dünyada En Adaletli Devletlerden birisidir Yöneticileride Müslümandır Ortadoğunun Bile En Barışçıl olduğu 72 milletin beraber yaşadığı Devlettir. Ortadoğunun Ve TÜRKlerin Geri Kalma Sebebi basiretsiz yöneticiler Ve TÜRKlere edilen ihanettir.
Sadece Kendi Milletine adaletli olmak adalet değildir Avrupa Başka halkları sömüren güçlerinin yıkılması gereken bir kıtadır

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
can
Tanrının varlığını sorgulayan adamın olmadığını kanıtlaması lazım, bunca düzen şans eseri mi ortaya cıktı ?

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Abdurrahman
varsa da benim için önemli değil

kaç kere dua ettiniz kabul oldu?
benim hiç biri olmadı

özgür iradeye karışmam diyordu
Beladan önce Tanrı, Musa'ya firavunun "kalbini taşlaştıracağı"nı bildirdi böylece firavun izin vermeyecek ve bunun ardından gelecek olan mucizelere ortam doğacaktı.

5 milyardan fazla insan var yarısından fazlası kötü neden biz mi kötüyüz 5 milyar insanın kaderini yazanlar mı
Kaderi Yazan Senin ne yaptığını bildiği için yazıyor senin yapacğın seçimler onun için belli o biliyor Bilmese ALLAH olmaz sana zorla bir şey seçtirmiyor şuan ne yaparsan yap kendi iradenle yapıyorsun bunu yazarkende bilmesi müdahale ettiği anlama gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
TÜRKlerin en büyük devleti Osmanlıdır Ve Dünyada En Adaletli Devletlerden birisidir Yöneticileride Müslümandır Ortadoğunun Bile En Barışçıl olduğu 72 milletin beraber yaşadığı Devlettir. Ortadoğunun Ve TÜRKlerin Geri Kalma Sebebi basiretsiz yöneticiler Ve TÜRKlere edilen ihanettir.
Sadece Kendi Milletine adaletli olmak adalet değildir Avrupa Başka halkları sömüren güçlerinin yıkılması gereken bir kıtadır
Dostumbak dediğime çıkıyorsun yine sana diyorumki avrupada kurulan devletler sadece kendi milletlerini ilerletmek isteyen ve kurulan hukukun ve adalet sistemini sadece kendi milletine uygulayan globalde susan devletlerdir amerika şuanda bile hayla anadoluda terör örgütlerini besleyerek iş çevirip afrika listede olmak üzere birçok milleti devleti sömürmenin peşinde bu dünyada başka bir devleti sömürmeyen veya cihanda galip gelipte doğrudan zorunlu bir şekilde asimine etmeyen tek millet Türk Devletidir Adaleti Sağlayanda Türk Milletidir Osmanlının Geri Kalması Din Kardeşi Diyerekten ar*p soysuzlarına şerefsizlerine sırtını vermesidir osmanlının çöküş döneminde dahi sınırları salan ar*plar filistin halkı yaptığı ihanetin bedelini ödemektedir anadolu tarihi kanla geçmiştir çünkü coğrafi olarak hem toprakları bereketli hemde madeni olarak zengin bir coğrafyadır stratejik olarakta tatlı su kaynaklarını barındıran coğrafyadır

Osmanlıda padişahlar resmen zindanda eğitilirmiş gibi eğitilmiştir

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Mustafa
Uygunsuz Dil
Boş yapma elimde kalırsın çevreye uyum sağlıyormuşumda odine bağlı kalırmışım. Neye göre bunları diyorsun beni tanımadan etmeden ilk sen doğru düzgün cümleler kur asabımı bozma benim.
Argüman sunuyorum orda abicim.O dönemde yaşasaydın yine ozamanın tanrısına bağlı kalırdın diyorum bunu anlayamayacak kadar ***** mısın ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,716
Üyeler
168,182
Son üye
proskop
Top Bottom