Neler Yeni

Tasavvuf hakkında bazı gerçekler

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Remi kardeşim çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık ama bu sapkın zihniyetten insanları kurtaramazsın peygamber bile kurtarıcı değil sadece elçidir tebliğcidir. Sen yazını yazmışsın okuyup ders alan %1 çıkarsa Allah'a hamd et bende edeyim. Tasavvufu savunan arkadaşlar celalettin rumi'nin kitaplarının %10'unu değil 1'ini okumamıştır, kal dı ki binlerce alimleri var hepsini okumaya ömürleri yetmez. İlahiyat fakültesi okuyanlar hariç tutuyorum onlarında beyinleri zaten bu kirli pis allah düşmanı ideolojinin öğretileri ile bölümlerinde kafaları kirlenmiş, kirletiliyor. Özellikle müslüman-sözde- kesimde yetişip de öyle müslüman olanlar da bağnazlık oranı tahminimce %98 felandır. İnandıkları şeylere hakim olup o ilmi kavradıklarından değil öyle kendilerine öğretildiği için inanıyorlar. Tarihi biraz araştıran biri zaten senin bulduğun sonuçlara çok rahat ulaşır kaldı ki buna da gerek yok selim akıl ile kur'an okuyan biri nasıl bir şirk içinde old.nu kavrar ama bunun için selim kalp şartı vardır Allah'ın vaadi böyle. allah çok yücedir, her şeye gücü yetendir. Hayırlı ramazanların olsun.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Okuyup fikri değişen ya da bir şeyler okumaya başlayan çıkar mı bende emin değilim ama bir kişinin dahi düşünmesine yol açabilirsek ne mutlu bize. Cemaat - Kuran Kursu geçmişi olan birisi olarak oraya 2-3 sene maruz kalmış birisinin sağlıklı düşünebilmesine imkan vermiyorum maalesef. İmamhatipleri ve İlahiyat fakültelerini saymıyorum bile. (Kuran kurslarında) Kuran yerine Risale okutmalar mı dersin peygamberi Mortal Kombat karakterine dönüştüren uydurma hadislere iman ettirme mi dersin gerçekten o kadar kirli fikirler var ki. İnsan tüm bildiklerini bir kenara koyup en baştan okumaya başladığında ben bu kadar senede ne öğrenmişim aslı neymiş oluyorsun biraz. Sana da hayırlı ramazanlar dilerim.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tasavvuf denilen şeyin çıkış noktası Emeviler dönemi. Millet bu dünyadan tamamen ümidi kestiği için ruhani şeylere odaklanmış. Tabii ilk çıktığı gibi kalmıyor hiçbir şey. İslam'da en büyük günah şirk ama Müslüman süslü sözlerle şirke batmak için birbiriyle yarışıyor. Putperestlik sözde yıkıldı. Özünde kendini devam ettirmenin bir yolunu buldu.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tasavvuf denilen şeyin çıkış noktası Emeviler dönemi. Millet bu dünyadan tamamen ümidi kestiği için ruhani şeylere odaklanmış. Tabii ilk çıktığı gibi kalmıyor hiçbir şey. İslam'da en büyük günah şirk ama Müslüman süslü sözlerle şirke batmak için birbiriyle yarışıyor. Putperestlik sözde yıkıldı. Özünde kendini devam ettirmenin bir yolunu buldu.
Aynen öyle çok güzel açıklamışsınız, eski dönemlerde insanlar bu söylemlerde bulunan insanları şirki yayıyor diye öldürmüşler. Hallac-ı Mansuru kaç parçaya bölmüşler Şihabüddin Yahya Suhreverdi'ninde benzer şekilde derisini yüzerek öldürdüler. Tabii bunları savunmuyorum bence birisi fikrinden dolayı böyle öldürülmemeli ama insanlar önceden de bu insanların çok destekçisi olduğunu falan düşünüyor. Hadisler konusunda da çok sevilen sayılan Buhari dağa kaçmak zorunda kalmış hadisleri yazdıktan sonra madem bu kadar doğru bu insanlar neden o zaman destekçileri yoktu diye de soruyor insan

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aynen öyle çok güzel açıklamışsınız, eski dönemlerde insanlar bu söylemlerde bulunan insanları şirki yayıyor diye öldürmüşler. Hallac-ı Mansuru kaç parçaya bölmüşler Şihabüddin Yahya Suhreverdi'ninde benzer şekilde derisini yüzerek öldürdüler. Tabii bunları savunmuyorum bence birisi fikrinden dolayı böyle öldürülmemeli ama insanlar önceden de bu insanların çok destekçisi olduğunu falan düşünüyor. Hadisler konusunda da çok sevilen sayılan Buhari dağa kaçmak zorunda kalmış hadisleri yazdıktan sonra madem bu kadar doğru bu insanlar neden o zaman destekçileri yoktu diye de soruyor insan
Buhari bambaşka bir konu. İslam'ın en sahih hadis kaynağı Buhari. Buhari, Muhammed'den 200 yıl sonra yaşamış ve 16 yaşında hadis toplamaya başlamış. Topladığı 600 bin hadisten sadece 7000 küsürünü almış. Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'ın verdiği bilgiye göre Buhari'nin hadisleri bize 500 yıl sonra ulaşmış. Yani koskoca bir 700 yıldan bahsediyoruz. Hadisleri savunanlar "Hadisler olmasa namaz kılamazdık" diye bir şey öne sürüyor. Bu durumda ümmedi Muhammed 700 sene namaz kılmamış mı? Ayrıca ufak bir ekleme yapayım, namazla ilgili en açıklayacı hadiste bile namazın nasıl kılındığını anlayamazsınız. İbadetler yazılı nakil yoluyla değil, görsel hafıza ile aktarılmıştır.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Buhari bambaşka bir konu. İslam'ın en sahih hadis kaynağı Buhari. Buhari, Muhammed'den 200 yıl sonra yaşamış ve 16 yaşında hadis toplamaya başlamış. Topladığı 600 bin hadisten sadece 7000 küsürünü almış. Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'ın verdiği bilgiye göre Buhari'nin hadisleri bize 500 yıl sonra ulaşmış. Yani koskoca bir 700 yıldan bahsediyoruz. Hadisleri savunanlar "Hadisler olmasa namaz kılamazdık" diye bir şey öne sürüyor. Bu durumda ümmedi Muhammed 700 sene namaz kılmamış mı? Ayrıca ufak bir ekleme yapayım, namazla ilgili en açıklayacı hadiste bile namazın nasıl kılındığını anlayamazsınız. İbadetler yazılı nakil yoluyla değil, görsel hafıza ile aktarılmıştır.
600 bin hadisi 18 senede bulup birde ayıkladığı söyleniyor bu bile çok gerçeküstü çünkü gene islam kaynaklarına göre her hadisi almamış 600 bin hadis içine bile. Yani bu 600 bin sayısı yine ayıklanmış hadislerle 600 bin. Mesela ineğini yem vericem diyerek kandıran bir adamdan hadis almamış her aldığı hadisten önce namaz kılmış falan ve 600 bin hadis için bunu yapmış 18 senede bitirmiş bunu diyorlar. Böyle bir şeyin gerçek olma ihtimali olabilir mi insanlar inanıyor işte. Birde ayıklanmış versiyonu bile çok kirli peygamberin cinsel gücü hadisleri deve sidiği ve aişe hadislerini görünce bu mu ayıklanmış hali diye düşünmemek elde değil. Kuran halihazırda hadislerin en güzeli kurandır demesine rağmen dini kemale erdirdim demesine rağmen elçinin tebliğden başka görevi mi var demesine rağmen peygamber dönemi ve 4 halife döneminde hadislerin yazılması yasak olmasına rağmen (hatta buldukları hadisleri de yaktırmış 4 halife de)Bir şekilde dinin içine empoze etmişler bu hadis denen şeyi

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
yolcu arslan
MaşaAllah yazılanlar çok doğru. Yani 2014tü sanırım celaleddin rumi ile ilgili bazı gerçekleri öğrendiğimde mesnevide yazılanlara şahid olduğumda şok olmuştum. Bütün Rumiye ait inancım yerle bir oldu.

Bu aşağıdaki animasyon 2010/2011 gibi yayınlandı ve bazı olaylar daha gerçekleşmemişti bile sonradan çıktı bazısı. Özellikle rumiliğin yükselmesini islamın yerini almasınıda işlemişler. Aşağıdaki videoyu yayınlayanlar Hristiyan bir grup ama ne yaptıysam çok az bilgi edindim.

Özellikle dinsiz ve dine karşı ünlülerin rumilik sözleri paylaşması aslında kimliklerini açıkça belli etmiştir.
Bizim ülkemizdeki bazı avanaklar vaaayy bee işte islami tasavvuf yükseliyor islam yayılıyor desede islam yok ediliyor gerçeğini kavrayamamışlardır.

rumilik (1).jpg

rumilik (2).jpg

rumilik (3).jpg

rumilik (4).jpg

Mesela kadınların aklı buçuktur aşağıdır sözleri tamamen Türk düşmanı eşcinsel olan rumiye aittir. Dikkat ederseniz imamların tv hocalarının çoğu zikredip dururlar bu sözü.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
MaşaAllah yazılanlar çok doğru. Yani 2014tü sanırım celaleddin rumi ile ilgili bazı gerçekleri öğrendiğimde mesnevide yazılanlara şahid olduğumda şok olmuştum. Bütün Rumiye ait inancım yerle bir oldu.

Bu aşağıdaki animasyon 2010/2011 gibi yayınlandı ve bazı olaylar daha gerçekleşmemişti bile sonradan çıktı bazısı. Özellikle rumiliğin yükselmesini islamın yerini almasınıda işlemişler. Aşağıdaki videoyu yayınlayanlar Hristiyan bir grup ama ne yaptıysam çok az bilgi edindim.

Özellikle dinsiz ve dine karşı ünlülerin rumilik sözleri paylaşması aslında kimliklerini açıkça belli etmiştir.
Bizim ülkemizdeki bazı avanaklar vaaayy bee işte islami tasavvuf yükseliyor islam yayılıyor desede islam yok ediliyor gerçeğini kavrayamamışlardır.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Mesela kadınların aklı buçuktur aşağıdır sözleri tamamen Türk düşmanı eşcinsel olan rumiye aittir. Dikkat ederseniz imamların tv hocalarının çoğu zikredip dururlar bu sözü.
Dediğiniz gibi maalesef bizimkiler islam yayılıyor zannediyor. İslam değil tasavvuf dini yayılıyor. Din diyeceğim bence islam dışında kendi başına bir din bu. Kendi söylemleriyle sıfırdan yeni bir din var etmişler. Mevlana'nın tüm skandallarını burada yazmaya çalışsak bitiremeyiz. Nasrettin hoca zamanında moğol hayranı olduğunu söylemişti Celalettin Rumi'nin rivayetlere göre. Hatta Nasrettin hocayı öldürten kişinin Celalettin Rumi olduğunu söyleyen rivayetlerde var. Ancak zaten halihazırda tescilli çok skandalı varken zayıf rivayetlere değinmeye gerek görmedim. Eklemeleriniz için teşekkür ederim

agno

80+ Bronze
En başta kuranda yok yazmışsın da kuranda birçok şey yok ki zaten en başında tarikat ve mezhepler. Tasavvufa takılman niye yani

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

İşte hocam burada kızılması gereken o avanaklar. Bir örnek de ben vereyim. 2-3 senede bir "Nuh'un Gemisi Buludu" haberi çıkar. Halbuki bir şeyin bulunduğu yok. Jeolojik bir şekil, gemiye benzetilerek haberleştirilir. Ve sözde bulunduğu konum Ağrı Dağı! İşin içinde propaganda yapmaya çalışan Katolikler var. Malum partili birisi de bu durumu cümle âleme sosyal medya üzerinden duyuruyor. Arkadaş, İslam inancına göre Nuh'un gemisi Cudi Dağında. Sana ne Ağrı'dan? Herifler birbirine çivilenmiş iki tane tahta parçasını kanıt diye duyursalar bu İslam'a mı yarayacak? 1500 yıldır değiştirildi dediğin dinin takipçileri, Hıristiyan kültürünü doğrulayan şeyi İslami coğrafyada bulduğunda nasıl bir imajı olacağının farkındalar mı? Milleti cehenneme göndermekten yanlışlarıyla yüzleşecek vakitleri yok galiba.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
En başta kuranda yok yazmışsın da kuranda birçok şey yok ki zaten en başında tarikat ve mezhepler. Tasavvufa takılman niye yani
Kuranda olmayan hiçbir şeye zaten inanmıyorum yakında tüm hepsiyle alakalı yazılar yazıp paylaşırım zira tarikatların kökü de tasavvufa dayanıyor. Ayrıca şahsi görüşüm islamın içindeki en büyük şirk tasavvuf olduğundan dolayı ilk bu konu hakkında yazmayı uygun gördüm. Mezhepleri zaten direkt olarak Kuran yasaklıyor bkz Rum Suresi 32. ayet
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşte hocam burada kızılması gereken o avanaklar. Bir örnek de ben vereyim. 2-3 senede bir "Nuh'un Gemisi Buludu" haberi çıkar. Halbuki bir şeyin bulunduğu yok. Jeolojik bir şekil, gemiye benzetilerek haberleştirilir. Ve sözde bulunduğu konum Ağrı Dağı! İşin içinde propaganda yapmaya çalışan Katolikler var. Malum partili birisi de bu durumu cümle âleme sosyal medya üzerinden duyuruyor. Arkadaş, İslam inancına göre Nuh'un gemisi Cudi Dağında. Sana ne Ağrı'dan? Herifler birbirine çivilenmiş iki tane tahta parçasını kanıt diye duyursalar bu İslam'a mı yarayacak? 1500 yıldır değiştirildi dediğin dinin takipçileri, Hıristiyan kültürünü doğrulayan şeyi İslami coğrafyada bulduğunda nasıl bir imajı olacağının farkındalar mı? Milleti cehenneme göndermekten yanlışlarıyla yüzleşecek vakitleri yok galiba.
Aynı şekilde her 3 senede bir Firavun buluyoruz kurandaki firavun olarak sözde ve hepsinin gerçek olmadığı ispatlanıyor. Bunu yazan hacı hocalara sorsan islama iyilik yaptıklarını sanıyorlar tek yaptıkları düşünen kesmi islamdan soğutmak

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
yolcu arslan
Dediğiniz gibi maalesef bizimkiler islam yayılıyor zannediyor. İslam değil tasavvuf dini yayılıyor. Din diyeceğim bence islam dışında kendi başına bir din bu. Kendi söylemleriyle sıfırdan yeni bir din var etmişler. Mevlana'nın tüm skandallarını burada yazmaya çalışsak bitiremeyiz. Nasrettin hoca zamanında moğol hayranı olduğunu söylemişti Celalettin Rumi'nin rivayetlere göre. Hatta Nasrettin hocayı öldürten kişinin Celalettin Rumi olduğunu söyleyen rivayetlerde var. Ancak zaten halihazırda tescilli çok skandalı varken zayıf rivayetlere değinmeye gerek görmedim. Eklemeleriniz için teşekkür ederim
Gerçek ismi Şeyh Nasîrüddin Mahmûd Ahî Evran yani Ahiliğin kurucusu olan Nasreddin hoca olarak bilinen zatı 50 milyona yakın müslümanı moğollarla birlik olup katleden celaleddin rumidir çünkü tek hakimiyetin kendisinde olduğuna inanırdı. Ayrıca mesnevide ben hristiyanlıktan islamda öte bir kişiyim demiştir. Yani dinlerden üstün olduğunu iddia etmiştir.

Bunu askerdeyken bir mühendisle konuşmuştum ben biliyorum dedi ama pek anlatmıyorum demişti bana.

• Rum Suresi, 32. ayet: (O müşrikler ki,) Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır.

Sonra gruplar kendi aralarında anlaşmazlığa düştüler. Artık acı veren günün azabından dolayı haksızlık yapanların vay haline! Zuhruf suresi, 65. ayet

Zaten mezhepler haramdır. Kılıf bulan hocalara inanmayın hiçbir peygamberin mezhebi yokken biz neden mezhep sahibi olalım.

Bir tane kitap indi

Kaç farklı mezhep çıktı la

Daha Kur'an'ı Kerim'de sünnet olmak yok😂

Sünnet, İslam dini içerisinde erkeklerin olması gereken bir operasyondur. Bu açıdan İslam dini baz alındığında Kur'an-ı Kerim kitabında geçmemesine rağmen Hz. Peygamber'in hadisleri içerisinde bir sünnet sayılmaktadır. Bununla birlikte bazı kaynaklara göre sünnet, bir farz sayılmaktadır

7 tane hurma yiyene fare zehiri işlemez diye gibi😂

Deve sidiği😂

Daha Kıblenin yeri belli değil ve %99 Petra gerçek kıble

En güzel özeti ömer Hayyam yapıyor

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
yolcu arslan
Bir tane kitap indi

Kaç farklı mezhep çıktı la

Daha Kur'an'ı Kerim'de sünnet olmak yok😂

Sünnet, İslam dini içerisinde erkeklerin olması gereken bir operasyondur. Bu açıdan İslam dini baz alındığında Kur'an-ı Kerim kitabında geçmemesine rağmen Hz. Peygamber'in hadisleri içerisinde bir sünnet sayılmaktadır. Bununla birlikte bazı kaynaklara göre sünnet, bir farz sayılmaktadır

7 tane hurma yiyene fare zehiri işlemez diye gibi😂

Deve sidiği😂

Daha Kıblenin yeri belli değil ve %99 Petra gerçek kıble

En güzel özeti ömer Hayyam yapıyor

Sünnet olunması Kur'anda yok evet ama 2yaşına girmeden enfekte olan çocuklar var hekimler bazı çocuklara öneriliyor her çocuğa önerilmez.
Yahudilikten dinimize geçmiştir. Tabi ki Yahudilikte islamın içindedir fakat bu daha çok gelenek gibi.

Ayrıca Ömer hayvanın ise bu sözler demek ki itin tekiymiş gerçeği kavrayamamış.

İslam adına çok fazla yalan söylediler ben Kur'anı hergün okuyorum her okudğumda bunu anlıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,302
Üyeler
172,487
Son üye
simonare
Top Bottom