2-3 gün önce tek bir siteden özelleştirdiğim parçalarla bir sistem oluşturmuştum ve almayı ertesi güne bırakınca bi baktım Türkiye'de kıyamet kopmuş ve fiyatlar uçmuş, 1 gece evvel 74k olan sepetim 85k olmuş ve haliyle de tabi ki alamadım. Aslında sepetin +10k birden uçması vesile olmuş oldu ve çoğunluğu kan emici olan hazır sistem sitelerinden almaktansa parçaları tek tek toplayıp kendim montajlamaya karar verdim. Ekran kartını ise sonraya bıraktım, düz 9070 ya da 9070xt nin stoklara gelmesini ve fiyatının sabitlenmesini görmek adına onu en sona bıraktım. mATX bir sistem toplama niyetim var. Ortaya şöyle bir sistem çıkardım :
AMD Ryzen 7 9700X
ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI DDR5 8000 mATX
Lexar ARES RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
Asus A21 Plus ARGB mATX Kasa
Kingston RENEGADE 2TB M.2SSD (7300/7000)
BitFenix Gold 850W Gen5.0 ATX3.0 Full Moduler
Cooler Master Liquid Atmos 360
(Toplam 52k)
Buradaki parçalar genelde HB+Amazon+GamingGen+İtopya üzerinden tek tek alınacak ve ekran kartı harici 52k çıktı. Parçaları kaliteli tutmak adına marka ve modelleri düşük segment seçmedim (özellikle anakartı PCIe 5.0 ve güzel bir model koydum) ve fiyatı da haliyle ona göre oluyor. 52k lık bu sistemin tek bir siteden (itopya) toplayarak hazır alma fiyatı ise yine ekran kartı hariç 58.5k ve taksit vadesi bindiğinde fena bir rakam çıkıyor o yüzden hazır almak kesinlikle mantıksız. Bu arada bu üstteki 52k lık sisteme düz rx9070 koymayı düşünüyorum çünkü ben hayli hayli tatmin edeceğini biliyorum, herkes 9070xt diyor yorumlarda fakat aradaki fiyat farkı ve benim ihtiyaçlarımı aştığından ötürü düz 9070 niyetlisiyim ve stok bekleme taraftarıyım (Hem böylece bütçem olan 80k yı çok aşmamış olacağım) Sizce ekran kartı hariç bu oluşturduğum sistemde herhangi bir uyumsuzluk ve absürtlük var mıdır. Bu parçaları şuan tek tek alıp kenara koymalı ve ekran kartını beklemeye başlamalı mıyım ? Ne önerirsiniz ?
AMD Ryzen 7 9700X
ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI DDR5 8000 mATX
Lexar ARES RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
Asus A21 Plus ARGB mATX Kasa
Kingston RENEGADE 2TB M.2SSD (7300/7000)
BitFenix Gold 850W Gen5.0 ATX3.0 Full Moduler
Cooler Master Liquid Atmos 360
(Toplam 52k)
Buradaki parçalar genelde HB+Amazon+GamingGen+İtopya üzerinden tek tek alınacak ve ekran kartı harici 52k çıktı. Parçaları kaliteli tutmak adına marka ve modelleri düşük segment seçmedim (özellikle anakartı PCIe 5.0 ve güzel bir model koydum) ve fiyatı da haliyle ona göre oluyor. 52k lık bu sistemin tek bir siteden (itopya) toplayarak hazır alma fiyatı ise yine ekran kartı hariç 58.5k ve taksit vadesi bindiğinde fena bir rakam çıkıyor o yüzden hazır almak kesinlikle mantıksız. Bu arada bu üstteki 52k lık sisteme düz rx9070 koymayı düşünüyorum çünkü ben hayli hayli tatmin edeceğini biliyorum, herkes 9070xt diyor yorumlarda fakat aradaki fiyat farkı ve benim ihtiyaçlarımı aştığından ötürü düz 9070 niyetlisiyim ve stok bekleme taraftarıyım (Hem böylece bütçem olan 80k yı çok aşmamış olacağım) Sizce ekran kartı hariç bu oluşturduğum sistemde herhangi bir uyumsuzluk ve absürtlük var mıdır. Bu parçaları şuan tek tek alıp kenara koymalı ve ekran kartını beklemeye başlamalı mıyım ? Ne önerirsiniz ?
Son düzenleme: