Neler Yeni

TELEFON DOKUNMATİĞİNDE ÖLÜ BÖLGE VAR

tsygl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Taha Saygılı
Samsung Galaxy Note 5 telefonumun ekranının alt kısmının dokunmatiği çalışmamaya başladı. Telefon kalemiyle denediğim zaman tepki alıyorum ve normal bir şekilde çalışıyor fakat elle bastığımda tepki vermiyor. Bunun olmasının sebepleri nedir ve servise göndermeden düzeltmenin yolu var mı? Ayrıca ekranı o bölgeyi yukarı alacak şekilde küçültebilir miyim? Daha dar bir ekranda kullanabilir miyim?

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Samsung Galaxy Note 5 telefonumun ekranının alt kısmının dokunmatiği çalışmamaya başladı. Telefon kalemiyle denediğim zaman tepki alıyorum ve normal bir şekilde çalışıyor fakat elle bastığımda tepki vermiyor. Bunun olmasının sebepleri nedir ve servise göndermeden düzeltmenin yolu var mı? Ayrıca ekranı o bölgeyi yukarı alacak şekilde küçültebilir miyim? Daha dar bir ekranda kullanabilir miyim?
Telefona yakın zamanda zarar geldi mi ? Çarpma , düşme vs. Aynı telefona sahibim ama S8+ root mevcut. Bu arada ekranı ikiye bölebilirsin ama alt tarafın çalışması lazım.

tsygl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Taha Saygılı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefona yakın zamanda zarar geldi mi ? Çarpma , düşme vs. Aynı telefona sahibim ama S8+ root mevcut. Bu arada ekranı ikiye bölebilirsin ama alt tarafın çalışması lazım.
Hayır hiçbir şekilde düşmedi. Ellerim ıslak ve nemli iken kullanmaya çalıştıktan bu sorunla karşılaşmaya başladım. Sebebi bu olabilir mi?

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Hayır hiçbir şekilde düşmedi. Ellerim ıslak ve nemli iken kullanmaya çalıştıktan bu sorunla karşılaşmaya başladım. Sebebi bu olabilir mi?
Ama kendi kalemiyle çalışıyor? Bende ara sıra nemli ve ıslak kullandım ama sorun yaşamadım.

tsygl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Taha Saygılı
Ama kendi kalemiyle çalışıyor? Bende ara sıra nemli ve ıslak kullandım ama sorun yaşamadım.
Ben de o kısmı anlamadım. Madem o bölge bozuldu neden kalemi algılıyor da eli algılamıyor. :/

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Defalarca denedim malesef. :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Koruyucu ekrandan olabilir diyerek onu da çıkardım yine düzelmedi.
Maalesef sorun yazılımsal değil fiziksel. Parça değişimi gerekiyor. Bende ekran değiştirdim orijinal parçaya 600 tl istediler 2 ay önce. 300 tl ye falan takan var ama güvenme. Turkcell bayisinden servise yollamıştım sende öyle yap.

tsygl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Taha Saygılı
Öğrenci olduğum için telefonumu pek kullanmıyorum. Bu yüzden ekranı o kısmını ekran dışı bırakacak şekilde küçültebileceğim bir yazılım var mı?

beritankorkusuz

80+ Silver
Dostum telefonda yazılımsal olarakta sorun olmuş olabilir ,benimde başıma geliyor sık sık . Telefonu il önce iyi bir şekilde kurut ,daha sonra format at,hala düzelmese sıcaklıkdan dolayı veya cebinde sıkıştığından dolayı zarar görmüş olabilir.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Öğrenci olduğum için telefonumu pek kullanmıyorum. Bu yüzden ekranı o kısmını ekran dışı bırakacak şekilde küçültebileceğim bir yazılım var mı?
S Pen ile yapılıyordu ama bulamadım şuan.

tsygl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Taha Saygılı
Dostum telefonda yazılımsal olarakta sorun olmuş olabilir ,benimde başıma geliyor sık sık . Telefonu il önce iyi bir şekilde kurut ,daha sonra format at,hala düzelmese sıcaklıkdan dolayı veya cebinde sıkıştığından dolayı zarar görmüş olabilir.
Maalesef sorun yazılımsal değil fiziksel. Parça değişimi gerekiyor. Bende ekran değiştirdim orijinal parçaya 600 TL istediler 2 ay önce. 300 TL ye falan takan var ama güvenme. Turkcell bayisinden servise yollamıştım sende öyle yap.

Son durumda anladığım kadarıyla aslında o bölge çalışmıyor değil fakat o bölgeye tıkladığımda ona göre ekranın 1 2 cm yukarısındaki bir bölgeyi algılıyor. Sorunu bu boyutta ele alırsak bir çözümü olabilir mi?

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Son durumda anladığım kadarıyla aslında o bölge çalışmıyor değil fakat o bölgeye tıkladığımda ona göre ekranın 1 2 cm yukarısındaki bir bölgeyi algılıyor. Sorunu bu boyutta ele alırsak bir çözümü olabilir mi?
Telefonu kapatıp biraz şarja bırak. Sonra POWER + HOME + VOLUME - tuşlarına basarak aç. Olmazsa format atarsın.

Top Bottom