MurphyG
80+
Reklam Amaçlı Paylaşım / Referal Link
Selamlar foruma bir çok arkadaşın gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu fark ettim ve Temu ve Gümrük vergileri hakkında net bilgiye sahip olmanız için bu konuyu açmaya ve sizlere yardımcı olmaya geldim.
Bu yazıda "Temu" hakkında en net bilgileri paylaşacağım. Gümrük vergileri, gerçek indirimleri nasıl elde edebileceğiniz ve "Birden fazla ürün aldım, gelir mi?" gibi sorularınızın ve daha fazlasının cevabını bulmak için yazıyı sonuna kadar okuyun.
Şimdi herkesin merak ettiği soruya gelelim: Gümrük vergisi ne kadar tutar? 150 Euro sınırı var mı? Birden fazla ürün aldım, örneğin 20-40 parça ürün, bunlar tek pakette gelir mi?
Evet, bu ürünler hepsi size tek paket halinde ulaşacaktır. Şirketin amacı zaten budur: Kargo bedava, vergiler önceden alışveriş sepetinize eklenir ve tüm ürünler tek pakete sığdırılır (Türkiye’de her ay 5 paket alabilirsiniz). Ancak, ürünleriniz 150 Euro'yu geçerse gümrük memurları bunları ticari olarak değerlendirebilir ve sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden, alışverişleriniz elinize ulaşmadan ikinci bir alışveriş yapmanızı önermiyorum. Örneğin, 27 Haziran'da bir sipariş verdiğinizi varsayalım ve ürününüz 7 Temmuz'da size ulaştı. Bu durumda, paket hakkınız Temmuz ayından düşer, Haziran'dan değil. Ürün elinize ulaştığı tarih dikkate alınır.
Bu konuyu kesinlikle referans amaçlı açmadım. Birçok insan yurtdışı alışverişlerine karşı önyargılı veya uğraşmak istemiyor, fakat gerçekten çok kolay. Umarım bu konu sizin için faydalı olur. Aklınıza takılan bir konu olursa yorum yapabilirsiniz. Alacağınız ürünlerde bu konuyu yardımlaşma amacıyla kullanabilirsiniz.
Saygılarımla,
Bu yazıda "Temu" hakkında en net bilgileri paylaşacağım. Gümrük vergileri, gerçek indirimleri nasıl elde edebileceğiniz ve "Birden fazla ürün aldım, gelir mi?" gibi sorularınızın ve daha fazlasının cevabını bulmak için yazıyı sonuna kadar okuyun.
- Temu nedir ve güvenilir mi?
Temu, Çin'de yaygın bir çevrimiçi ticaret platformu olan Pinduoduo'nun sahibi PDD Holdings tarafından işletilmektedir. Bu nedenle güvenilirdir. - Temu gerçekten ucuz mu?
Evet, Temu yurtdışı alışverişler için en ucuz platformlardan biridir. - Temu bu kampanyaları nasıl yapabiliyor?
Temu, PDD Holdings'in büyük finansal gücü sayesinde kargo ücretlerini karşılayabiliyor ve vergi avantajları sağlıyor. Bu nedenle pek çok indirim sunabiliyor. - Temu'dan ne alınabilir?
Forumlar, açık kaynaklar, YouTube, Google ve şirketin halka açık bilgilerinden araştırmalar yaptım. Aldıklarımın listesi için BURAYA TIKLA. Fikir edinebilirsiniz. - Temu'dan aldığınız ürüne dikkat etmelisiniz.
Ürünü beğendiniz fakat başka yerlerde daha ucuz olabileceğinden şüpheleniyorsanız, şu adımları izleyin:- Adım: İki telefon veya bir bilgisayar kullanarak ürünü aratın. Örnek resim 1.
- Adım: Başka bir telefon veya bilgisayardan aynı ürünü aratın ve en uygun satıcıyı bulun. Örnek resim 2.
- "Dikkat edin! Resmi net çekmezseniz ürün listelenmeyebilir, tekrar deneyin."
- İndirimleri nasıl elde ederiz?
İlk kez uygulamayı indiren veya alışveriş yapmayanlar için: Güncel kampanyalarda 3000 TL alışveriş için 900 TL indirim ve ilk alışverişte %30 indirim fırsatları var. 3000/900 indirimini elde etmek için ilk 450 TL alışverişinizi yapmanız gerekiyor. (450 TL Alışveriş için kullanmanız gereken kod: acs870746 Kampanyalar kısmında bakiyeniz otomatik olarak güncellenecektir.
Eğer 3000/900 TL indirimi için sorun yaşıyorsanız veya yaşamak istemiyorsanız uygulamayı önce, Bu linke tıklayıp indirin. LINK İndirdikten sonra (Telefondan tıklayın, PC'de çalışmayabilir emin değilim). Bu linkle uygulamaya yönlendirileceksiniz ve kendinizi uygulamaya yönlendirin önünüze çark çıkacak tıklayın eğer çark yoksa düz uygulamaya yönlendirin kendinizi. Kampanyalar kısmında indirimler gözükecektir.
Şimdi herkesin merak ettiği soruya gelelim: Gümrük vergisi ne kadar tutar? 150 Euro sınırı var mı? Birden fazla ürün aldım, örneğin 20-40 parça ürün, bunlar tek pakette gelir mi?
Evet, bu ürünler hepsi size tek paket halinde ulaşacaktır. Şirketin amacı zaten budur: Kargo bedava, vergiler önceden alışveriş sepetinize eklenir ve tüm ürünler tek pakete sığdırılır (Türkiye’de her ay 5 paket alabilirsiniz). Ancak, ürünleriniz 150 Euro'yu geçerse gümrük memurları bunları ticari olarak değerlendirebilir ve sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden, alışverişleriniz elinize ulaşmadan ikinci bir alışveriş yapmanızı önermiyorum. Örneğin, 27 Haziran'da bir sipariş verdiğinizi varsayalım ve ürününüz 7 Temmuz'da size ulaştı. Bu durumda, paket hakkınız Temmuz ayından düşer, Haziran'dan değil. Ürün elinize ulaştığı tarih dikkate alınır.
Bu konuyu kesinlikle referans amaçlı açmadım. Birçok insan yurtdışı alışverişlerine karşı önyargılı veya uğraşmak istemiyor, fakat gerçekten çok kolay. Umarım bu konu sizin için faydalı olur. Aklınıza takılan bir konu olursa yorum yapabilirsiniz. Alacağınız ürünlerde bu konuyu yardımlaşma amacıyla kullanabilirsiniz.
Saygılarımla,