TERCİH LİSTEME YARDIM!

smmmtt55

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba YKS 2025'te 126k sıralama yaptım. Aşağıda sıralama tercihim mevcuttur.

1-86.000
2-88.000
3-92.000
4-94.000
5-103.000
6-122.000
7-124.000
8-129.000
9-129.000
10-147.000
11-169.000(en çok istediğim bölüm)

Tercih sıralamam bu şekilde. Mantıklı mı bu şekilde bir sıralama? En çok istediğim bölüm sıralaması düşük olması nedeniyle sona yazdım mantıklı mı?

Ne istiyorsun, hangi üni ve bölüm? Ve neden çok istiyorsun? Eğer gerçekten hayalci değilsen, mantıklı bir seçim, düşüncen varsa sona değil kazanacabileceğin bir sıraya yazmalısın.

Ne istiyorsun, hangi üni ve bölüm? Ve neden çok istiyorsun? Eğer gerçekten hayalci değilsen, mantıklı bir seçim, düşüncen varsa sona değil kazanacabileceğin bir sıraya yazmalısın.
neyi neden istediğim biraz uzun hikaye istediğim bölüme sıralamam yetiyor gayet üstündeyim böyle bir liste yaparsam hem üstekilerde şansımı denemiş olurum hem de üstekiler gelmese de istediğim bölüm hemen hemen garanti geliyor gibi böyle düşünüyorum sence nasıl?

neyi neden istediğim biraz uzun hikaye istediğim bölüme sıralamam yetiyor gayet üstündeyim böyle bir liste yaparsam hem üstekilerde şansımı denemiş olurum hem de üstekiler gelmese de istediğim bölüm hemen hemen garanti geliyor gibi böyle düşünüyorum sence nasıl?
En öneli kanundur bence:

İstemediğin, okumayı düşünmediğin veya okumaktan keyif almayacağın bölümü veya üniversiteyi sırf puanı yüksek diye üst sıralara yazmayın, sonra sıkıntılar yaşayabilirsiniz...

Mutlaka üst tercihlerinizde gerçekten okumak istedikleriniz bulunsun, okumak sandığınız kadar kolay değil:

derslerin zorluğu
barınma ve giyim, yiyecek masrafları felan
arkadaş ortamı ve sosyal olanaklar

bunları da dikkate alın, gerçekçi olmak en doğrusu.

En öneli kanundur bence:

İstemediğin, okumayı düşünmediğin veya okumaktan keyif almayacağın bölümü veya üniversiteyi sırf puanı yüksek diye üst sıralara yazmayın, sonra sıkıntılar yaşayabilirsiniz...

Mutlaka üst tercihlerinizde gerçekten okumak istedikleriniz bulunsun, okumak sandığınız kadar kolay değil:

derslerin zorluğu
barınma ve giyim, yiyecek masrafları felan
arkadaş ortamı ve sosyal olanaklar

bunları da dikkate alın, gerçekçi olmak en doğrusu.
zaten hepsi gelse hayır diyeceğim bölümler değil ona sıralamamı yaptım zaten ben hepsini isterim okumasını da ilgimin de olduğunu düşünüyorum şuan sıkıntım listem nasıl? yeterli mi bu kadar?

zaten hepsi gelse hayır diyeceğim bölümler değil ona sıralamamı yaptım zaten ben hepsini isterim okumasını da ilgimin de olduğunu düşünüyorum şuan sıkıntım listem nasıl? yeterli mi bu kadar?
E sadece sıralamaları yazmışsın, pek yorum yapma şansımız olmuyor doğrusu. En iyisi sen bir rehberlik hocasına danış :)

sayısal mı yoksa Ea mı ?
sayısal
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

E sadece sıralamaları yazmışsın, pek yorum yapma şansımız olmuyor doğrusu. En iyisi sen bir rehberlik hocasına danış :)
zaten danışacağım fakat bazıları gelmesini istediğin bölümü başa yaz diyor bazıları sıralamanın üstündeki gelmesi zor yerleri başa yaz diyor kafam karıştı.

sayısal
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

zaten danışacağım fakat bazıları gelmesini istediğin bölümü başa yaz diyor bazıları sıralamanın üstündeki gelmesi zor yerleri başa yaz diyor kafam karıştı.
bende 135k yaptım,mühendislik mi yazdın yoksa başka birşeymi? ben işsiz kalırım diye mezuna bırakayım diyorum sen neler yazdın burda belitrmek istemezsen dm den belitrebilirmisin aklımda bir fikir yok sadece oluşması için yardım lazım

Sana yazdım işte, en çok istediğin bölüm konusunda iyice, derince bir düşün çünkü okurken bir çok sıkıntı yaşayacaksın ve eğer o bölümü gerçekten istiyorsan, aşkla yapabiliyorsan işte ancak o zaman başarı üstünlükle gelir. Bunu etraflıca düşün karar ver.

Mantıklı değil tabii ki. Tartışmalı bir soru mu bu ?

1- En çok istediğim
2- İkinci en çok istediğim
...
....
olmalı ya hani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,809
Üyeler
184,226