Neler Yeni

TERMAL MACUN ÖNERİSİ

mdogan

80+
Reaksiyon skoru
80
Arkadaşlar merhaba.
Acer Nitro 16 için termal macun önerisi istemekteyim. (GPU-CPU )
Hazırda sıvı metal termal macun olduğunu biliyorum. 2 sene oldu cihazı alalı, bakımını yapmak istiyorum.
İskenderun'da yaşadığım için sıcaklık ve nem çok yüksek yaz aylarında.
2-3 model arasında kaldım. En iyi sonucu hangisinden alabilirim? Deneyimlemiş olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Thermal grizzy al

Sıvı metalli laptoba macun sürülmez. Ayrıca sıvı metal macun değildir. Sıvı metal sonrası derecelerin en az 20 derece yükselir. Zaten 85 90 derecelerde kullanıyorsun cihazı kullanamazsın.

Arkadaşa katılıyorum. En fazla fan temizliği yaparsın. Altına laptop soğutucu al zalman marka falan.

Sıvı metalli laptoba macun sürülmez. Ayrıca sıvı metal macun değildir. Sıvı metal sonrası derecelerin en az 20 derece yükselir. Zaten 85 90 derecelerde kullanıyorsun cihazı kullanamazsın.
Yanlış bilgi... Arkadaşın durumundan bağımsız olarak söylüyorum.
Cpu ya da gpu çekirdeğinin etrafını yalıttığın sürece işi iyi bilen biri tarafından gayet bir çok laptopa bile uygulanabilir , fakat risk taşımaktadır çünkü elektrik ileten bir sıvıdır (liquid metal).
Liquid metal de olsa , termal macun da olsa ısı iletimi yapmak için o ince katmanı oluşturursun. Likit metalden aldığın performanstan daha iyisini termal macundan alamazsın. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil. Sebebi tamamen ısı transferini 10 kata kadar daha hızlı yapmasıyla bağlantılı. Isı transferini daha yavaş ya da daha az yapan bir materyalden daha iyi performans alınabildiğini söylemek safsatadan başka bir şey değildir.
Selamlar.

Peki sıvı metal terman macun alsam, eski macunu silip yeniden uygulama yapsam nasıl olur? Çünkü sıvı metalin 1-2 sene içinde performans kaybettiğini söyleyen çok kişi var.
Zaten hazırda gpu ve cpu etrafının fabrika çıkış yalıtıldığını varsayıyorum.

Hazırda sıvı metal varsa neyin bakımını yapacaksınız? Sıvı metal termal macun gibi kuruyan eskiyen bir şey değil. Özelliğini yitirmiyor. Soğutma bloğunu hiç açmadan hava tutabilirsiniz ama size tavsiyem kesinlikle soğutma bloğunu kaldırmayın. Hava sirkülasyonunu sağlamak için bir laptop standı alabilirsiniz. Düz zemine altında boşluk kalmayacak şekilde koyarak kullanmayın.

Peki sıvı metal terman macun alsam, eski macunu silip yeniden uygulama yapsam nasıl olur? Çünkü sıvı metalin 1-2 sene içinde performans kaybettiğini söyleyen çok kişi var.
Zaten hazırda gpu ve cpu etrafının fabrika çıkış yalıtıldığını varsayıyorum.
Sıvı metal , termal macun değildir, likit metaldir. Bilinçsiz ellerde makinanı bozarsın. Konuyla ilgili tecrüben hiç olmadıysa uzak dur. Yazımda senin durumundan bağımsız olduğunu yazdım dikkat edersen. Ne kadar etrafı yalıtılmış olsa da tecrüben yoksa gene senin uygulamanı tavsiye etmem. Laptobunu güzel temizle ve mx-6 , thermal grizzly kyronaut (son dönemlerde clonları çıktı fazla tavsiye etmem) , nt-h2 gibi termal macun kullan. Laptobuna undervolt nasıl yapabileceğini öğren , araştır. Benim sana tavsiyelerim bu şekilde. İyi günler.

Yanlış bilgi... Arkadaşın durumundan bağımsız olarak söylüyorum.
Cpu ya da gpu çekirdeğinin etrafını yalıttığın sürece işi iyi bilen biri tarafından gayet bir çok laptopa bile uygulanabilir , fakat risk taşımaktadır çünkü elektrik ileten bir sıvıdır (liquid metal).
Liquid metal de olsa , termal macun da olsa ısı iletimi yapmak için o ince katmanı oluşturursun. Likit metalden aldığın performanstan daha iyisini termal macundan alamazsın. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil. Sebebi tamamen ısı transferini 10 kata kadar daha hızlı yapmasıyla bağlantılı. Isı transferini daha yavaş ya da daha az yapan bir materyalden daha iyi performans alınabildiğini söylemek safsatadan başka bir şey değildir.
Selamlar.
Dayı allah için sen ne anlatıyosun ? Ben sıvı metal sürmesin veya riskli mi demişim ? Okumadan heybeye yazıyosunuz ha

Modeli bilmiyorum ama sıcaklıklarında bir artma yoksa büyük ihtimal cpu gpu ikilisi de sıvı metal öyle ise değiştirmene gerek yok.
Sadece kasayı açıp toz temizliği yapsan yeterli olur.

Arkadaşlar merhaba.
Acer Nitro 16 için termal macun önerisi istemekteyim. (GPU-CPU )
Hazırda sıvı metal termal macun olduğunu biliyorum. 2 sene oldu cihazı alalı, bakımını yapmak istiyorum.
İskenderun'da yaşadığım için sıcaklık ve nem çok yüksek yaz aylarında.
2-3 model arasında kaldım. En iyi sonucu hangisinden alabilirim? Deneyimlemiş olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Thermalright tx8 veya tfx öneririm

laptoplar için en uygun termal macun mx6 dır . koyu kıvamı kolay kolay pump out yapmaz
Kesinlikle katılmıyom bende mx6 aldım ,1 ay dayanmıyor mx6 .pump out yapıyor gayette. Diğer forumlara bakarsanız bu sorunu yaşayan birçok kullanıcı görürsünüz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,455
Üyeler
173,041
Son üye
ozgunozturk
Geri