Neler Yeni

Termal Macun Sonrası Sıcaklık Aynı Seviyelerde

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Selamlar herkese, dün akşam 2 yıldır değiştirmediğim termal macunu değiştirdim. Termal macunu değiştirmeden önce yaptığım CinebenchR23 testinde maksimum 73 derece gören işlemcim (R3 3100), termal macunu yenilememden sonra yine aynı testte sıcaklığın düşmesini beklerken 74 dereceyi gördü :D . Macunu X şeklinde sıkmayı düşünüyordum fakat macun bir anda fazla miktarda çıkınca kendim yaydırmak zorunda kaldım. Bu da fanı takmadan önce çektiğim fotoğraf:
20230310_185024.jpg

Fazla miktarda olduğu için etkisini gösteremiyor olabilir mi? En fazla bu kadar yaydırabildim.

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
macun marka model nedir?

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kudara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kadir
macun belki sıcaklığı değiştirmemiştir fakat işlemci fanının çalışma yüzdesini değiştirmiştir.

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
Thermal Grizzly Hydronaut
11.8W değeri var
fanı cıkartıp bır bakarmısın altına
Mesaj otomatik birleştirildi:

kalınlık nasıl yada dagılımı nasıl dıye. üstten hıc bırsey anlamayız ama sankı benım gorusum az kalmıs ve duzgun yayılmamıs gibi

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
fanı cıkartıp bır bakarmısın altına

kalınlık nasıl yada dagılımı nasıl dıye. üstten hıc bırsey anlamayız ama sankı benım gorusum az kalmıs ve duzgun yayılmamıs gibi
Belli oluyor az çok. Soğutma bloğunun baskısıyla yayılacağını düşünerek bu şekilde yaptım, az geldiğini de sanmıyorum

Metehan_Acar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Metehan Acar
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,PC Toplama
Belli oluyor az çok. Soğutma bloğunun baskısıyla yayılacağını düşünerek bu şekilde yaptım, az geldiğini de sanmıyorum
Biraz çok gelmiş termal macun biraz azalt

Selamlar herkese, dün akşam 2 yıldır değiştirmediğim termal macunu değiştirdim. Termal macunu değiştirmeden önce yaptığım CinebenchR23 testinde maksimum 73 derece gören işlemcim (R3 3100), termal macunu yenilememden sonra yine aynı testte sıcaklığın düşmesini beklerken 74 dereceyi gördü :D . Macunu X şeklinde sıkmayı düşünüyordum fakat macun bir anda fazla miktarda çıkınca kendim yaydırmak zorunda kaldım. Bu da fanı takmadan önce çektiğim fotoğraf:
Alıntıyı görüntüle
Fazla miktarda olduğu için etkisini gösteremiyor olabilir mi? En fazla bu kadar yaydırabildim.
Fan stoksa etkisini göstermemesi normal
Birde belki eskiden sürülen termal macunda kaliteli olabilir

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Biraz çok gelmiş termal macun biraz azalt

Fan stoksa etkisini göstermemesi normal
Birde belki eskiden sürülen termal macunda kaliteli olabilir
Eskiden sürülen macundan eser yoktu neredeyse, katılaşmıştı tamamen. Soğutucu stok evet

Can...

80+ Platinum
Alıntıyı görüntüle
acaba kalın sürmüş olabilir misin ya da az ya da macun çakma olabilir mi nereden aldın ürünü

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
acaba kalın sürmüş olabilir misin ya da az ya da macun çakma olabilir mi nereden aldın ürünü
Hepsiburadadan aldım, mx4 lerin vs çakmaları var piyasada ama bunun çakması olacağını sanmıyorum. Kalın sürdüm sanırım

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,412
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İlla sıcaklık düşecek diye bir şey yok. İşlemcinin frekansı artabilir.

Can...

80+ Platinum
Hepsiburadadan aldım, mx4 lerin vs çakmaları var piyasada ama bunun çakması olacağını sanmıyorum. Kalın sürdüm sanırım
silip yeteri kadar sürmeyi dene hocam bakalım belki düzelir ısı sabit kalsa neyse de artması garibime gitti yani

İlla sıcaklık düşecek diye bir şey yok. İşlemcinin frekansı artabilir.
doğru bu da var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,861
Üyeler
164,925
Son üye
tahomy123
Top Bottom