cfranko
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 12
Dahası
Üstü açık ferrari gibi olmuş, ortası yok ohhh.Merhaba, Bugün soğutucuyu çıkardım ve eskiden sürdüğüm termal macuna baktım ve sanırım olmamış.
Hatta bence termal macun yok denilecek kadar olmamış.
Siz de bir bakarmısınız? Yeni termal macun söyledim fakat daha gelmedi herhalde geldiği gibi değiştireceğim![]()
Güzel sürmüşsün.Merhaba, Bugün soğutucuyu çıkardım ve eskiden sürdüğüm termal macuna baktım ve sanırım olmamış.
Siz de bir bakarmısınız? Yeni termal macun söyledim fakat daha gelmedi herhalde geldiği gibi değiştireceğim![]()
Kıvamı akışkan olduğundan dağılmış gibi duruyor ama az da olabilir. Ben bu yüzden sert bir kıvama sahip macunları daha çok seviyorum. En azından sıçrama akma yapmıyor. MX4 2019 bu dimi daha önce bahsetmiştin.Merhaba, Bugün soğutucuyu çıkardım ve eskiden sürdüğüm termal macuna baktım ve sanırım olmamış.
ben den daha iyi.Merhaba, Bugün soğutucuyu çıkardım ve eskiden sürdüğüm termal macuna baktım ve sanırım olmamış.
Benim anlamadığım şey termal macun neredeyse hiç yok gibi duruyor ama Ryzen yazısı da gözükmüyorÜstü açık ferrari gibi olmuş, ortası yok ohhh.![]()
Bu soğutucunun içinden çıkan dandik 3 w/mk macun.Kıvamı akışkan olduğundan dağılmış gibi duruyor ama az da olabilir. Ben bu yüzden sert bir kıvama sahip macunları daha çok seviyorum. En azından sıçrama akma yapmıyor. MX4 2019 bu dimi daha önce bahsetmiştin.
3W/mk kötü değil ya bence 360mm sıvı soğutmada sırıtır ama mesela ben 5.5W/mk lık aerocool baraf-S kullanıyorum memnunum. 10₺ lik termal macundan geçtim yükte 8c fark etti.Benim anlamadığım şey termal macun neredeyse hiç yok gibi duruyor ama Ryzen yazısı da gözükmüyor
var mı yok mu anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu soğutucunun içinden çıkan dandik 3 w/mk macun.
Aliexpress den ZF-12 söyledim Emire geldi bana gelmedi
Bana ortası boş gibi geldi termal macunun.3W/mk kötü değil ya bence 360mm sıvı soğutmada sırıtır ama mesela ben 5.5W/mk lık aerocool baraf-S kullanıyorum memnunum. 10₺ lik termal macundan geçtim yükte 8c fark etti.
TamamdırGeçen de böyleydi işte. Tekrar sürdüm yaramamış demek ki. Birdahakine sen sürdür bana
Teşekkürler.Olması gerektiği gibi sürmüşsünüz. Zaten fazla sürülen macun soğutucuyu oturttuğunuzda kenarladan taşıp dışarıya çıkar dışarıya taşan macunların hiç bir anlamı kalmaz. Ayrıca işlemcinin ve soğutucunun birleştiği yüzey zaten olabildiğince pürüssüz. Macun gözle görünmeyen mikron seviyedeki boşlukları doldurur. Yani soğutucuyu kaldırdığınızda neredeyse macun yokmuş gibi görünmesi de gayet normal. Macunun doldurması gereken boşlukları siz göremezsiniz.
Burada olumsuz yorum yapanlara aldırış etmeyin. Muhtemelen onlar macunu boca edip, soğutucuyu oturttuğunda sağdan soldan taşırıp işlemciyi berbat eden kişilerdir. Ayrıca bazı macunların (gümüş tozu içeren, sıvı metal dedikleri) elektriksel iletkenliği de vardır fazla sürülüp taşan macun işlemci üzerinde istenmeyen kısa devrelere neden olup kötü sonuçlar oluşturabilir. Her şey kararınca güzel.