Neler Yeni

Termal Macun sürüşüm hakkında yorumlarınız

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Merhaba, Bugün soğutucuyu çıkardım ve eskiden sürdüğüm termal macuna baktım ve sanırım olmamış.
Hatta bence termal macun yok denilecek kadar olmamış.
Siz de bir bakarmısınız? Yeni termal macun söyledim fakat daha gelmedi herhalde geldiği gibi değiştireceğim :ROFLMAO:

Ekler

• IMG_1461.jpg
    IMG_1461.jpg
    1.3 MB · Hit: 86

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Merhaba, Bugün soğutucuyu çıkardım ve eskiden sürdüğüm termal macuna baktım ve sanırım olmamış.
Siz de bir bakarmısınız? Yeni termal macun söyledim fakat daha gelmedi herhalde geldiği gibi değiştireceğim :ROFLMAO:
Üstü açık ferrari gibi olmuş, ortası yok ohhh. 🤭

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Güzel sürmüşsün.

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Kıvamı akışkan olduğundan dağılmış gibi duruyor ama az da olabilir. Ben bu yüzden sert bir kıvama sahip macunları daha çok seviyorum. En azından sıçrama akma yapmıyor. MX4 2019 bu dimi daha önce bahsetmiştin.

ArdaBKC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Arda
ben den daha iyi.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üstü açık ferrari gibi olmuş, ortası yok ohhh. 🤭
Benim anlamadığım şey termal macun neredeyse hiç yok gibi duruyor ama Ryzen yazısı da gözükmüyor
var mı yok mu anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kıvamı akışkan olduğundan dağılmış gibi duruyor ama az da olabilir. Ben bu yüzden sert bir kıvama sahip macunları daha çok seviyorum. En azından sıçrama akma yapmıyor. MX4 2019 bu dimi daha önce bahsetmiştin.
Bu soğutucunun içinden çıkan dandik 3 w/mk macun.
Aliexpress den ZF-12 söyledim Emire geldi bana gelmedi

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Benim anlamadığım şey termal macun neredeyse hiç yok gibi duruyor ama Ryzen yazısı da gözükmüyor
var mı yok mu anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu soğutucunun içinden çıkan dandik 3 w/mk macun.
Aliexpress den ZF-12 söyledim Emire geldi bana gelmedi
3W/mk kötü değil ya bence 360mm sıvı soğutmada sırıtır ama mesela ben 5.5W/mk lık aerocool baraf-S kullanıyorum memnunum. 10₺ lik termal macundan geçtim yükte 8c fark etti.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3W/mk kötü değil ya bence 360mm sıvı soğutmada sırıtır ama mesela ben 5.5W/mk lık aerocool baraf-S kullanıyorum memnunum. 10₺ lik termal macundan geçtim yükte 8c fark etti.
Bana ortası boş gibi geldi termal macunun.
Çekirdeklerin de ortada olduğunu ve yanlarda olmadığını düşünürsek
Kötü sürmüşüm bence

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Macun yokki? Öyle işlemci mi soğur?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Hira

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Hira
Olması gerektiği gibi sürmüşsünüz. Zaten fazla sürülen macun soğutucuyu oturttuğunuzda kenarladan taşıp dışarıya çıkar dışarıya taşan macunların hiç bir anlamı kalmaz. Ayrıca işlemcinin ve soğutucunun birleştiği yüzey zaten olabildiğince pürüssüz. Macun gözle görünmeyen mikron seviyedeki boşlukları doldurur. Yani soğutucuyu kaldırdığınızda neredeyse macun yokmuş gibi görünmesi de gayet normal. Macunun doldurması gereken boşlukları siz göremezsiniz.

Burada olumsuz yorum yapanlara aldırış etmeyin. Muhtemelen onlar macunu boca edip, soğutucuyu oturttuğunda sağdan soldan taşırıp işlemciyi berbat eden kişilerdir. Ayrıca bazı macunların (gümüş tozu içeren, sıvı metal dedikleri) elektriksel iletkenliği de vardır fazla sürülüp taşan macun işlemci üzerinde istenmeyen kısa devrelere neden olup kötü sonuçlar oluşturabilir. Her şey kararınca güzel.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Olması gerektiği gibi sürmüşsünüz. Zaten fazla sürülen macun soğutucuyu oturttuğunuzda kenarladan taşıp dışarıya çıkar dışarıya taşan macunların hiç bir anlamı kalmaz. Ayrıca işlemcinin ve soğutucunun birleştiği yüzey zaten olabildiğince pürüssüz. Macun gözle görünmeyen mikron seviyedeki boşlukları doldurur. Yani soğutucuyu kaldırdığınızda neredeyse macun yokmuş gibi görünmesi de gayet normal. Macunun doldurması gereken boşlukları siz göremezsiniz.

Burada olumsuz yorum yapanlara aldırış etmeyin. Muhtemelen onlar macunu boca edip, soğutucuyu oturttuğunda sağdan soldan taşırıp işlemciyi berbat eden kişilerdir. Ayrıca bazı macunların (gümüş tozu içeren, sıvı metal dedikleri) elektriksel iletkenliği de vardır fazla sürülüp taşan macun işlemci üzerinde istenmeyen kısa devrelere neden olup kötü sonuçlar oluşturabilir. Her şey kararınca güzel.
Teşekkürler.

Top Bottom