Arkadaşlar yaklaşık 10 ay önce masa üstü bilgisayar aldım. 12. Nesil İ5 işlemci ve RTX 4060 var. Şimdiye kadar bilgisayara bi bakım yapmadım. Herhangi bir temizlikte yapmadım. Nasıl temizlik yapmalıyım ve termal macunu yenilemem gerekiyor mu?
Hayır hic temizlemedim. 10 ay olduğunu bile yeni fark ettim. Yarın gündüz gözüyle ekleyeyim hocam. Aslında çok temiz görünüyor dışarıdan bakınca10 ayda pek bişi olmuyor aslında macuna ama yinede yenilemek iyi olur ayrıca hiç toz vs içinde mi açmadın kasayı, çok toz olmuştur diye düşünüyorum kasanın içini gösteren bir resim ekler misin merak ettim içini
Kompresör yok hocam sac kurutma makinesiyle dagitsam veya süpürge makinesiyle ceksem olur mu?Pcdeki tozları kompresör yardımıyla al, fanlar rahatlasın ve işlemcideki macunu yenile
Süpürge kullanacaksanız çok dikkat edin. Bileşenlere zarar vermeden tozları çekmeye çalışın ama yeterli olmayacaktır. Her oto yıkamacıda bulunan basınçlı hava işinizi görür.Kompresör yok hocam sac kurutma makinesiyle dagitsam veya süpürge makinesiyle ceksem olur mu?
Olur herhalde ben fanları o şekilde temizlemek niyetindeyimKompresör yok hocam sac kurutma makinesiyle dagitsam veya süpürge makinesiyle ceksem olur mu?
Ne tür Bi senaryo düşündünüz bilmiyorum ama zarar verebileceği Bi durum aklıma gelmiyor birde garantiden çıkartmak mı? Ciddi misinizSüpürge kullanacaksanız çok dikkat edin. Bileşenlere zarar vermeden tozları çekmeye çalışın ama yeterli olmayacaktır. Her oto yıkamacıda bulunan basınçlı hava işinizi görür.
10 aylık sisteme müdahale ederken garantiden çıkabileceğini unutmayın.
Soru sorulmuş, tecrübeme dayanarak cevap verdim. İzninizi almadığım için özür dilerim.Olur herhalde ben fanları o şekilde temizlemek niyetindeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ne tür Bi senaryo düşündünüz bilmiyorum ama zarar verebileceği Bi durum aklıma gelmiyor birde garantiden çıkartmak mı? Ciddi misiniz
İzinlik durum yok aklına gelen senaryoyu merak edip ciddi olup olmadığını sormuştumSoru sorulmuş, tecrübeme dayanarak cevap verdim. İzninizi almadığım için özür dilerim.
İzinlik durum yok aklına gelen senaryoyu merak edip ciddi olup olmadığını sormuştum
Kabloları söküp takmış ama psudan ben en fazla işlemci fanlarını sökerim ekran kartıyla bu tarz Bi temizlik düşünmemiştim bende meselaSistemi Temizledikten Sonra Bilgisayar açılmıyor
Arkadaşlar bilgisayarımı temizleyip kabloları düzenledim şimdi bilgisayar açılmıyor power tuşuna basıyorum açılmıyor bir türlü Psu dan anakarta bağlanan tüm kabloları söküp tekrar taktım power reset kablolarını takıyorum Bilgisayaree kasamın power tuşunun yanındaki mavi ışık yanıyor ama...forum.donanimarsivi.com
Süpürgeyle dikkatsizce yapılan temizliklerde; anakarta, ekran kartına zarar verildiğini gördüğüm birçok duruma şahit oldum.Kabloları söküp takmış ama psudan ben en fazla işlemci fanlarını sökerim ekran kartıyla bu tarz Bi temizlik düşünmemiştim bende mesela