Neler Yeni

Termal macun ve diğer bakımları yapmalı mıyım?

imzeo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Serkan
Arkadaşlar yaklaşık 10 ay önce masa üstü bilgisayar aldım. 12. Nesil İ5 işlemci ve RTX 4060 var. Şimdiye kadar bilgisayara bi bakım yapmadım. Herhangi bir temizlikte yapmadım. Nasıl temizlik yapmalıyım ve termal macunu yenilemem gerekiyor mu?

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,575
İsim
Deniz Bey
10 ayda pek bişi olmuyor aslında macuna ama yinede yenilemek iyi olur ayrıca hiç toz vs içinde mi açmadın kasayı, çok toz olmuştur diye düşünüyorum kasanın içini gösteren bir resim ekler misin merak ettim içini

imzeo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Serkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
10 ayda pek bişi olmuyor aslında macuna ama yinede yenilemek iyi olur ayrıca hiç toz vs içinde mi açmadın kasayı, çok toz olmuştur diye düşünüyorum kasanın içini gösteren bir resim ekler misin merak ettim içini
Hayır hic temizlemedim. 10 ay olduğunu bile yeni fark ettim. Yarın gündüz gözüyle ekleyeyim hocam. Aslında çok temiz görünüyor dışarıdan bakınca 😅

LostNoc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Caner Karadağ
Pcdeki tozları kompresör yardımıyla al, fanlar rahatlasın ve işlemcideki macunu yenile

imzeo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Serkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pcdeki tozları kompresör yardımıyla al, fanlar rahatlasın ve işlemcideki macunu yenile
Kompresör yok hocam sac kurutma makinesiyle dagitsam veya süpürge makinesiyle ceksem olur mu?

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Mert
Kompresör yok hocam sac kurutma makinesiyle dagitsam veya süpürge makinesiyle ceksem olur mu?
Süpürge kullanacaksanız çok dikkat edin. Bileşenlere zarar vermeden tozları çekmeye çalışın ama yeterli olmayacaktır. Her oto yıkamacıda bulunan basınçlı hava işinizi görür.

10 aylık sisteme müdahale ederken garantiden çıkabileceğini unutmayın.

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Olur herhalde ben fanları o şekilde temizlemek niyetindeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Süpürge kullanacaksanız çok dikkat edin. Bileşenlere zarar vermeden tozları çekmeye çalışın ama yeterli olmayacaktır. Her oto yıkamacıda bulunan basınçlı hava işinizi görür.

10 aylık sisteme müdahale ederken garantiden çıkabileceğini unutmayın.
Ne tür Bi senaryo düşündünüz bilmiyorum ama zarar verebileceği Bi durum aklıma gelmiyor birde garantiden çıkartmak mı? Ciddi misiniz

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Mert
Olur herhalde ben fanları o şekilde temizlemek niyetindeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne tür Bi senaryo düşündünüz bilmiyorum ama zarar verebileceği Bi durum aklıma gelmiyor birde garantiden çıkartmak mı? Ciddi misiniz
Soru sorulmuş, tecrübeme dayanarak cevap verdim. İzninizi almadığım için özür dilerim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,383
İsim
Hacı
soğuk üfleyen saç kurutma yeterli olur.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Mert
İzinlik durum yok aklına gelen senaryoyu merak edip ciddi olup olmadığını sormuştum

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Kabloları söküp takmış ama psudan ben en fazla işlemci fanlarını sökerim ekran kartıyla bu tarz Bi temizlik düşünmemiştim bende mesela

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Mert
Kabloları söküp takmış ama psudan ben en fazla işlemci fanlarını sökerim ekran kartıyla bu tarz Bi temizlik düşünmemiştim bende mesela
Süpürgeyle dikkatsizce yapılan temizliklerde; anakarta, ekran kartına zarar verildiğini gördüğüm birçok duruma şahit oldum.

Bu açıdan uyarmak istemiştim.

Top Bottom