Termal macunu yeniledikden sonra işlemci derecesi yükseldi

Reaksiyon skoru
46
Selamın aleyküm 2 gün önce bilgisayarımı temizledim ve termal macununu yeniledim lakin normalde hiçbir şey açık değilken işlemcim 30-40 derece arası çalışıyordu şimdi boştayken 40-50 derece arası çalışıyor CS de normalde 50-60 derece arası çalışırken şimdi 60-70 derece arası çalışıyor 2 gündür yaptığım gözlemde net bir şekilde 10 derecelik bir artış var ve çok önceden fark edilir şekilde fanların sesi arttı çok belli olmuyor ama ben anladım acaba yanlış birşeymi yaptım anlamadım
termal macun olarak mx-4 kullandım
Sıvı soğutma modeli MSI MAG coreliquid 240p
Ekran kartını söküp tekrar takınca Nvidia uygulaması açılmadı baştan kur dedi ve baştan kurdum normalde daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı
Ekran kartı:rtx 3060 ti MSI gaming x Trio
İşlemci:AMD ryzen 5 5600x
Anakart: b550 MSI a pro
Not: ekran kartı sıcaklık derecemde bir değişiklik yok sadece işlemci böyle oldu

Macun değişmeden önce işlemci fan hızınızı sabitleyip R23 gibi işlemcinizi teste sokup sonuçları not edin. Macun değişikliği sonrası fanı aynı RPM değeriyle testi yeniden gerçekleştirip çıkan sonucu karşılaştırın. Bu şekilde işlemin doğru mu yanlış mı olduğunu daha net anlarsınız. Şu an sizin sözünüze güvenerek montaj sıkıntısı diyebiliriz. Yoksa sıcaklık macun değişimi sonrası artmaz. Ama bir ihtimal BIOS default dönmüş olabilir, PBO açılmış olabilir vs. Ama elinizde R23 skorları olmadığı için işlemcide bu var diyemiyoruz. Derdimi anlatabildim mi?

Geri