The Last of Us Part I oynarken PC belirli bir zaman sonra kendini kapatıyor.

Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar bugün oyunu yükledim kurdum dlc kurarken de kendini defalarca kapattı neyse sonra kapattım tekrar açtım sonra oyun kuruldu biraz oynadıktan sonra bilgisayar kendini kapattı. Sıcaklıklar normaldi ama bilemedim CPU 80-90 GPU 60-65 arası grafikler ultra da. Sizce bu niye oluyor bunun çözümü nedir?

pc parçalarını söyler misin bi de yakın zamanda mı olmaya başladı yoksa pc ye ekleme mi yaptın bilgi verebilir misin

pc parçalarını söyler misin bi de yakın zamanda mı olmaya başladı yoksa pc ye ekleme mi yaptın bilgi verebilir misin
AMD ryzen 7 7800x3d işlemci, ekran kartı Nvidia GALAX GeForce RTX 5070 12 GB kart, 32 GB RAM, 1 TB SSD, Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu
Kasanın önünde 3 adet egzoz fan arkada 1 fan üstte ise 2 adet egzoz fan mevcut
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bugün yükledim oyunu sabah açtım kurdum DLC kurarken kendi kendine kapandı. Sonra bilgisayarı kapattım 15 dk sonra açtık tekrar bu sefer dlc kurdu ayarları ultra da yarım saat oynadıktan sonra yine kapandı

ekran mı gidiyor yoksa fişten çeker gibi pc mi kapanıyor ya da reset mi atıyor. birde tüm parçaları yazın lütfen

Arkadaşlar bugün oyunu yükledim kurdum dlc kurarken de kendini defalarca kapattı neyse sonra kapattım tekrar açtım sonra oyun kuruldu biraz oynadıktan sonra bilgisayar kendini kapattı. Sıcaklıklar normaldi ama bilemedim CPU 80-90 GPU 60-65 arası grafikler ultra da. Sizce bu niye oluyor bunun çözümü nedir?
İşlemci yi soğutmuyor bence işlemci yüksek ısı da sistemi kapatır yada FPS düşürür hocam CPU fan da jelatin varsa sökün

Hocam anakart söylemeyi unutmuşum;

ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart

Hocam anakart söylemeyi unutmuşum;
ekran mı gidiyor yoksa fişten çeker gibi pc mi kapanıyor ya da reset mi atıyor. birde tüm parçaları yazın lütfen
PC tamamen kendini kapatıyor kasanın düğmesine bastığım zaman da normal açılıyor

İşlemci yi soğutmuyor bence işlemci yüksek ısı da sistemi kapatır yada FPS düşürür hocam CPU fan da jelatin varsa sökün
Hocam takarken çıkardım ama

güç kaynağı nedir bu arada işlemci sıcaklığı kontrolü üçün afteburner kurup deneyim o soğutmanın yeteceğini sanmıyorum

Güç kaynağı? Oyun crack'li mi yoksa satın mı alındı?
Güç kaynağı https://www.gaming.gen.tr/urun/519427/xpg-valor-mesh-siyah-rgb-mid-tower-750w-80-gold-gaming-kasa/ oyunu torrentden indirdim

güç kaynağı nedir bu arada işlemci sıcaklığı kontrolü üçün afteburner kurup deneyim o soğutmanın yeteceğini sanmıyorum
MSI afterburner da baktım yukarda da yazdığım gibi sıcaklık CPU 80-90 arası GPU 55-60

oyundayken mi baktınız. güç kaynağı gayet yeeterli

oyundayken mi baktınız
Aynen oyun oynarken grafikler ultra da

Hocam kasa balkon da duruyor oda da aşırı nemli o yüzden. CS2 de 2k da oynuyorum yarım saat sonra işlemci 90 dereceleri görüyor

Sıvı soğutucu öneriniz varsa alırım çünkü oyunlara girdiğimde kasa cehennem ateşi gibi sıcak oluyor

Aynen oyun oynarken grafikler ultra da
ekran kartı işlemciye göre derecesi baya aşağıda afterburner açıkkan oyunu oynamaya devam edin dediğiniz saatler arasında ara ara sıcaklığı kontrol edin kapanana kadar. bence işlemciniz korumaya alıyor kendini. 360mm soğutma ile bile zor soğuyan bir işlemciyi 120mm ile soğutmanız imkansız

kasa 360mm destekliyor mu bir de fanları nasıl yerleştirdiniz

Geri