Thull Vortex 2x16GB 6400MHZ CL32 Ram / Masterpass + Axess 8953 TL - 6 Taksit

Arkadaşlar ürün teslim edildi. Kutusunda expo desteği yazmamasına rağmen expo 0.9 desteği var. Ayrıca kıtısunda xmp 2.0 yazıyor fakat 3.0 destekliyor.

Expo profilleri içerisinde 6400cl32 be 6000cl32 modları mevcut. Ürün bu hızlarda 1,35 voltajda çalışıyor. Ramlerin tek yüzeyinde bellek modülleri var bu yüksek hızlar ve düşük gecikme için iyi. Bellek timing'i 32 38 38 90 134. İçerisinde 2024 üretimi hynix a die çipler var. Bu çok iyi.

Onun dışında yapısı kaliteli değil. Soğutucu oldukça hafif. Çiplerin üstünde termal pad var.

Diyeceğim o ki, yoklukta gider...

Arkadaşlar bazı siteler pahalıya satarken arada derede kalan satıcılar olabiliyor. Şuan hala var mıdır bilmmiyorum ama 11.11 den sonra sürekli kontrol sağlarsanız internet sitelerinde bazen 1-2 tane de olsa çok sağlam düşüyor fiyatları.

Ekler

• ram.webp
    ram.webp
    14.1 KB · Hit: 72
Arkadaşlar bazı siteler pahalıya satarken arada derede kalan satıcılar olabiliyor. Şuan hala var mıdır bilmmiyorum ama 11.11 den sonra sürekli kontrol sağlarsanız internet sitelerinde bazen 1-2 tane de olsa çok sağlam düşüyor fiyatları.
İkinci elde 6 bine anlaştığım adam bile caydı benim :)

Akakçe, epey, cimri gibi siteleri sürekli kontrol ediyorum ram fiyatları için. Bu konuyu açmadan önce hepsiburada üzerinden bir tane yakalayıp sipariş vermiştim, siparişim satıcı tarafından iptal edildi sonra satıcının profili uçtu. İkinci el sitelerinin hemen hepsini taradım, bir tane arkadaş toplu satış yapıyordu 16gb 5600mhz cl36 ram'in adetini 2500 liraya satıyordu, o da havale isteyince taksitsiz alamayacağım için iptal oldu.

Bir de şuanki durumdan da kötüye gidişat olduğuna yönelik söylentiler var. Özellikle ram konusunda ve rame bağlı tüm elektronik ürünlerde yükseliş bekleniyormuş. Allah sonumuzu hayır etsin.

Konudaki ram alınır mı? Ram kolay kolay bozulan bir şey değil. İlerisi için yedek olarak dursun diye almak istiyorum.

Konudaki ram alınır mı? Ram kolay kolay bozulan bir şey değil. İlerisi için yedek olarak dursun diye almak istiyorum.
Konudaki ram alınabilir. Piyasadaki en hızlı çip olan Hynix A Die çipini içeriyor. Üstelik ben bu işlerden anlamam diyenler için hem XMP hem de EXPO profilleri mevcut. Sadece global bir marka olmadığını ve soğutucu bloğun kalitesinin orta-alt düzeyde olduğunu unutmayın. Sadece maksimum voltajını kontrol edemedim emanet bir pc'de denediğim için, eğer 1.45v kilidi açıksa rahat rahat 7000mhz üstü hızlara o.c. edilebilir. Eğer 1.4v gibi bir kilidi varsa da 6000mhz cl28 cl30 kıvamında overclocklanabilir.

Bu arada kutu üzerinde ömür boyu limitli garanti diye bir ibare de var. Meraklısı için modülün detaylarını içeren thaiphoon burner sayfasının görüntüsünü ekliyorum.

Ekler

• 6484f9b2-cd4e-4a7a-8318-8f0edea409fd.webp
    6484f9b2-cd4e-4a7a-8318-8f0edea409fd.webp
    349.5 KB · Hit: 22
Vatan tam karaborsa işi yapmış Ram stoklarında ciddi sorun var. Tedarik problemi yaşanıyor. Arz & Talep dengesi bozuldu.

1763241837734.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,646
Üyeler
185,297
Son üye
Melikedi
Geri