Eğer tırnağının şekli genetikten c şekli gibiyse operasyon falan kesmez. Tırnağını kesince eğer düzse kolay düzeltirsin ancak iki ucu aşağıya doğruysa yani c şekli gibiyse genetikten batmaya meğilli demek oluyor. Ayak tırnaklarını hiç bir zaman yuvarlak şekilde kesme. Sürekli düz kes, ayrıca köşelerini törpüle. Benimkisi c şekilde olduğu için kolay kolay geçiremedim. 3 kez operasyon geçirdim, 2 tanesi aynı ayağımdan olmak üzere ama operasyonlar bir fayda etmedi. Tekrar söylüyorum eğer tırnağın düz ise operasyondan verim alırsın. Gün içinde dar ayakkabılar giymemeye özen göster. Olabildiğince evdeyken vs çorap giyme. He c şeklindeyse çözümüde söyleyeyim. Böyle ayak sağlığı/bakımı klinikleri oluyor. Onlara gidiyorsun, tırnağına bir tel takıyorlar. İki ucunun kanca gibi tırnağının altına giriyor ve aşağı doğru batanları kasarak yukarı doğru çekiyor. Diş teli mantığı gibi düşün. Zamanla tırnağın c şeklinden düzleşmeye başlıyor. Ancak çok fazla top oynadığında, gününün büyük bir çoğunluğunu ayakkabı ile geçirdiğinde tekrarlayabiliyor. Bunlardan uzak durman lazım. Başka sorun varsa cevaplayabilirim.