Tlauncherden mc oynamak icin yükledim. Laptop kullanıyorum, oyunda rtx 3060 kartımı kullanması gerekirken işlemcinin içindeki dahili ekran kartını kullanıyor bu yüzdende fps istediğim değerlerde değil. Bunu nasıl harici ekran kartıma geçirebilirim
Tlauncherden mc oynamak icin yükledim. Laptop kullanıyorum, oyunda rtx 3060 kartımı kullanması gerekirken işlemcinin içindeki dahili ekran kartını kullanıyor bu yüzdende fps istediğim değerlerde değil. Bunu nasıl harici ekran kartıma geçirebilirim
Oyunu açın ve ana menüde bekleyin, oyuna girmeyin.
Görev Yöneticisi'ni açın ve çalışan oyunu tespit edin. Muhtemelen OpenJDK Platform diye geçiyor.
Buna sağ tıklayın ve dosya konumunu aç deyin.
javaw.exe'nin (Java Windows) bulunduğu klasörün konumunu yukarıdaki adres çubuğundan kopyalayın.
Şimdi Masaüstü'ne sağ tıklayın ve Görüntü ayarları deyin.
Aşağıdan Grafikler kısmına girin.
Uygulamalar için özel ayarlar kısmından Masaüstü uygulaması ekle deyin.
Gözat deyin ve az önce kopyaladığınız klasör konumunu girin.
Javaw.exe'yi seçin ve grafik performans tercihini yüksek performans yapın.
Oyunu kapatıp açın, harici kart kullanılacak.
Oyunu açın ve ana menüde bekleyin, oyuna girmeyin.
Görev Yöneticisi'ni açın ve çalışan oyunu tespit edin. Muhtemelen OpenJDK Platform diye geçiyor.
Buna sağ tıklayın ve dosya konumunu aç deyin.
javaw.exe'nin (Java Windows) bulunduğu klasörün konumunu yukarıdaki adres çubuğundan kopyalayın.
Şimdi Masaüstü'ne sağ tıklayın ve Görüntü ayarları deyin.
Aşağıdan Grafikler kısmına girin.
Uygulamalar için özel ayarlar kısmından Masaüstü uygulaması ekle deyin.
Gözat deyin ve az önce kopyaladığınız klasör konumunu girin.
Javaw.exe'yi seçin ve grafik performans tercihini yüksek performans yapın.
Oyunu kapatıp açın, harici kart kullanılacak.
formata ihtiyacınız yok yapmanız gereken .minecraft dosyasını ve olabilicek bütün minecraft dosyalarını silin ondan sonra pcnize malwarebyte indirin orjinal sitesinden , pcyi taratın sorun bulmazsa sklauncheri indirip takılabilirsiniz sklauncherin curseforge desteği de var eğer isterseniz onuda öğretirim.
formata ihtiyacınız yok yapmanız gereken .minecraft dosyasını ve olabilicek bütün minecraft dosyalarını silin ondan sonra pcnize malwarebyte indirin orjinal sitesinden , pcyi taratın sorun bulmazsa sklauncheri indirip takılabilirsiniz sklauncherin curseforge desteği de var eğer isterseniz onuda öğretirim.