Neler Yeni

Tn mi Va mı yoksa ips mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Solmaz
Bütçe
3000
2000-3000tl aralığında oyuncu monitörü bakıyorum ama bu panellerden hangisi daha iyidir

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Darth Vader
Kim ne derse desin ips başka bir şey.

Atyxah

80+ Silver
kesinlikle ips

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE
2000-3000tl aralığında oyuncu monitörü bakıyorum ama bu panellerden hangisi daha iyidir
Saf e spor oyuncusuysan TN, tasarımcıysan VA veya İPS, klasik oyuncuysan ve film izlersen İPS.

İPS mükemmel diyebiliriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Solmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saf e spor oyuncusuysan TN, tasarımcıysan VA veya İPS, klasik oyuncuysan ve film izlersen İPS.

İPS mükemmel diyebiliriz.
Tam olarak va ile ips arasındaki fark nedir benim bütçem aralığında çoğunlukla va panel tipi var

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
IPS her türlü

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE
Tam olarak va ile ips arasındaki fark nedir benim bütçem aralığında çoğunlukla va panel tipi var
VA'da ghosting olayı çok fazladır. Yani oynarken sanki görntülerin hepsi içiiçe geçiyormuş gibi. Birde renk kalitesi İPS'e göre biraz kötüdür.
Bütçenizde hazır stok olark önerebileceğim.

144hz 1ms ips 1080p

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
642
İsim
Batuhan
TN harici önermem üç monitör denedim VA,IPS en son TN'de karar kıldım. En sorunsuz panel TN.
Deneyimlerim sonucunda AOC VA ghosting ve ışık sızmalarıyla doluydu. ASUS iki farklı IPS modelde yine ışık sızması, kronik sorun IPS glow bulutlanma olayı vardı. Üstüne üstlük 1 ms mrpt diyorlar asıl karşılığı 4 ms gtg'ye denk geliyor. Bu insan kerizlemek bana göre. Ben FPS oyuncusuyum. 1 ms bile önemli benim için. Bu yüzden şimdi kullandığım monitör ASUS 0.5 ms 165 hz TN panel. Gerçek gtg sıfır ghosting sıfır ışık sızması ipsteki gibi glow bulutlanma olaylarıda yok VA gibi ghosting sorunuda bu yüzden bu fiyat bandında en sağlam ve en sorunsuz panel TN'dir. Millet görüntü kalitesi ve renk canlılığı sebebiyle IPS öneriyor ama diğer sorunları göz ardı ediyor. Bu fiyat bandında TN ile IPS arasında görüntü olarak abartılacak fark yok neredeyse. Bir kaç ayar yapıp sinema moduna çekince oluyor sana IPS. Gerçek IPS kalitesini TN farkını hissedebilmek için kaliteli IPS monitör alman gerek 1 ms gtg olmalı HDR vs. olmalı onlarında fiyatları uçuk zaten. Bence en yakın mediamarkt yada vatan mağazasına gidip mağazada deneyimle o fiyat bandında görüntü kalitesi olarak fark görürsen ben bir şey bilmiyorum. Kendim bizzat deneyimledim ve ona göre karar verdim. Seçim senin yinede.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,581
Üyeler
167,518
Son üye
Aliqo
Top Bottom