TN PANEL IPS PANELDEN DAHA CANLI

Reaksiyon skoru
2
TN panelden SS IPS panele gectim ve renkler resmen soldu. Elimde 144Hz ASUS VG248QE monitör vardı TN panel. Sonra Gigabyte 200Hz GS25FE SS IPS panel monitöre geçtim. Ama ikisini karşılaştırdım ve açık ara TN panel cok daha iyi ve canlı duruyordu renk olarak? Sebebi nedir?
Monitörlerin Karşılaştırması: https://ibb.co/21NBxMm7

Son düzenleme:
Panel kalitesi fark ettirir güzel bir ips panal güzel bir tn den daha canlı olur

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
zaten ips öyle hiç sevmediğim ips paneldir. ips siyah rengi kötüdür. cs2 warzone bf gibi oynarsam tn panel daha iyi tepki hem karanlıkta rahat görebiliyorsun.
film ve çizim için va panel kullanıyorum. grafik tabletim ips panel kullanıyor arada monitora(Va panel) bakıyorum ips alacağıma oled alırım daha iyi.

benim için
oyun tn > va > ips
film ve çizim için va > ips > tn

Peki benim yazdıgım asus gigabytten daha mı kaliteli yani
İKİ EKRANIN KARŞILAŞTIRMASI
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

zaten ips öyle hiç sevmediğim ips paneldir. ips siyah rengi kötüdür. cs2 warzone bf gibi oynarsam tn panel daha iyi tepki hem karanlıkta rahat görebiliyorsun.
film resim için va panel kullanıyorum. ips alacağıma oled alırım daha iyi.
Aynen özellikle siyahları cok iyi gösteriyor tn

Eski monitör incelemesi
Yeni monitör incelemesi

Dediğin şey imkansız gibi bir şey. Çünkü incelemelerde de görüldüğü üzere yeni olanın renk gamutu eskisinden açık ara önde. Ayarlarda bir yanlışlık var muhtemelen

sRGB moddaysa Standart'a al

Eski monitör incelemesi
Yeni monitör incelemesi

Dediğin şey imkansız gibi bir şey. Çünkü incelemelerde de görüldüğü üzere yeni olanın renk gamutu eskisinden açık ara önde. Ayarlarda bir yanlışlık var muhtemelen

sRGB moddaysa Standart'a al
Hocam hepsini denedin olmuyor yani. Attıgım linke bi baksana cok belirgin bariz bir fark var

Windows 11de sistem->ekran>renk profilleri kısımda renk yönetimi kapalı olsun

film ve çizim için va panel kullanıyorum. grafik tabletim ips panel kullanıyor arada monitora(Va panel) bakıyorum ips alacağıma oled alırım daha iyi.

benim için
oyun tn > va > ips
film ve çizim için va > ips > tn
FPS oyunları dışında her şey için kaliteli VA > kaliteli IPS. Hikayeli oyunlar vb. için de geçerli bu durum. Hangi monitörü kullanıyorsunuz?

Windows 11de sistem->ekran>renk profilleri kısımda renk yönetimi kapalı olsun
hocam 2 monitörüde karsılastırdım bununla bi alakası var mıdır ki?

FPS oyunları dışında her şey için kaliteli VA > kaliteli IPS. Hikayeli oyunlar vb. için de geçerli bu durum. Hangi monitörü kullanıyorsunuz?
asus vg248qe kullanıyordum gigabyte gs25fe gectim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,630
Üyeler
183,449
Son üye
galata04
Geri