Neler Yeni

TN vs IPS vs VA Panel

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Hocam bu soru biraz size bağlı.TN panelde renkler çok kötü gözükür ama cs de rakipler daha hızlı görünür.VA panelde ise TN panelden daha iyi renk tonu ama IPS panelden daha kötü renk tonu var.Gecikmeside gayet günümüzde normal 1 MS monitörler mevcut ama Freesync ile aynanda açamıyorsunuz çoğunda.IPS panelde ise gecikme biraz daha söz konusu olabilir ama insan gözüyle 1 MS ile 4 MS algılayamaz.IPS panelde renk tonu daha güzel gözükür.Ben VA panel öneririm çünkü arada sırada hikayeli oyunlarda oynucaksınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

IPS yavaş değildir yanlış bilgilendirmeyin 4 MS olsa dahi insan 1 MS gibi algılar çünkü 1 MS ile 4MS arasındaki farkı gözümüz anlayamaz.
Hatta bakın 1 ms ve IPS panel bir monitör.
ben kendi fikrimi söylüyorum IPS panel bana çok yavaş geldi TN ile ikisini kıyaslayınca yani tamamen öznel görüş meselesi ama arkadaş fark etmem derse sıkıntı yok benimkisi deneyim

144hz ıps alırsa neden yavaş olsun
TN 144hz ile arasında fark var

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Online oyunlar için hangisini önerirsiniz ?

1500tl varsa ya IPS ya VA al

Aoc 24G2U güzel onu alabilirsin

IPS neresinden baksan aynı görüntüyü verir diğe biliyorum. Sağdanda baksan aynı renkler soldanda baksan aynı renkler alt üst farketmiyor sürekli canlı ve güzel renkler. VA da o şekil ama tam IPS gibi değil. TN ise ekrana dimdik bakman gerekiyor alt sağ sol kayarsan renkler kaybolmaya başlıyor. Dizi falan izlerken felç olursun. Sadece cs için monitör alma. IPS veya VA dan düşme.

T.P.G.

80+ Titanium
Hocam bu soru biraz size bağlı.TN panelde renkler çok kötü gözükür ama cs de rakipler daha hızlı görünür.VA panelde ise TN panelden daha iyi renk tonu ama IPS panelden daha kötü renk tonu var.Gecikmeside gayet günümüzde normal 1 MS monitörler mevcut ama Freesync ile aynanda açamıyorsunuz çoğunda.IPS panelde ise gecikme biraz daha söz konusu olabilir ama insan gözüyle 1 MS ile 4 MS algılayamaz.IPS panelde renk tonu daha güzel gözükür.Ben VA panel öneririm çünkü arada sırada hikayeli oyunlarda oynucaksınız.

IPS yavaş değildir yanlış bilgilendirmeyin 4 MS olsa dahi insan 1 MS gibi algılar çünkü 1 MS ile 4MS arasındaki farkı gözümüz anlayamaz.
Hatta bakın 1 ms ve IPS panel bir monitör.
1ms ama GtG o MPRT'si kac bir bak bence. IPS monitorler isterse 1ms gözüksün tepkime süreleri yüksektir ama çok iyi renkler sunar. Bence ikisinin arası VA panel al.

Esat Tufan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Daredevil
1500tl varsa ya IPS ya VA al

Aoc 24G2U güzel onu alabilirsin

IPS neresinden baksan aynı görüntüyü verir diğe biliyorum. Sağdanda baksan aynı renkler soldanda baksan aynı renkler alt üst farketmiyor sürekli canlı ve güzel renkler. VA da o şekil ama tam IPS gibi değil. TN ise ekrana dimdik bakman gerekiyor alt sağ sol kayarsan renkler kaybolmaya başlıyor. Dizi falan izlerken felç olursun. Sadece cs için monitör alma. IPS veya VA dan düşme.
siyahları gösteremiyor diyorlar doğru mudur ?

Top Bottom