TOGG T10X ve T10F Euro Ncap 5 Yıldız Aldı!

Almanların eğitim ve imkanlarından ve geçmişten gelen mühendislik bilgilerinden kaynaklı oldugunu düşünüyorum . Türkiyedede senin dediğin gibi yanlızca 1 araç markası var adam akıllı bu da eğitim kalitesinin düşük olmasından ve verilen imkanların berbatlığından dolayı nitelikli olan mühendislerimizinde yurtdışına gitmesinden kaynaklı bence bu benim görüşüm.fiyatlandırma konusunuda bir habermiydi yazımıydı bi yerde görmüştüm oradan hatırlıyorum toggun yurtdışında trden ucuza satıldığını ne yazıkki ss almayı unutmuşum veya yanlışlıkla silmişim görseli.
Ayrıca evet ülkenin ekonomik durumu belirliyor ama madem sen bunu bi şekilde halkına yararlı yapacaksın o zaman elindeki makam araçlarından kıs bu projeye daha çok yatırum yap gerekse ucuza satılmasını sağla. Bunu hükümete söylüyprum yanlış anlaşılmasın.
Mühendisin yurtdışına kaçması= Tercih+ Ekonomi+Siyasi

Araç maliyetlerinin pahalı olması= Siyasi+Ekonomi+Geçmiş deneyimsizlik

Bu aracın yurtdışı fiyatının daha ucuz olması= Siyasi+Euro/TL dengesizliği+Ekonomik kriz

TOGG firmasının suçu olan hiçbir durum yok gibi gözüküyor hocam? Ülke olarak zaten kaç yıldır berbat durumdayız. Romanya gibi bir ülke bile DACIA gibi bir marka sahibi bizim gibi dünyanın en büyük GSYIH sine sahip G20 ülkelerinin ise doğru dürüst otomotiv şirketlerine sahip olamaması çok üzücü

Togg pahalı değil ama yerli milli aracın ülkemizde yurtdışına göre pahalı satılması yanlış. Bunu çözümüde hükümete kalmış bişey 130000 tane makam aracı alacağına o parayla şu aracı desteklwsinde bi başarımız olsun.ayrıca eksik bişey var yazdığımda parçaların yurtdışı olması zaten büyük sorun değil yanlızca sanki her parçayı kendimiz üretmişiz çok yeni bişey çıkarmışız gibi bi algı var o yüzden yazdım. Yoksa bazı büyük araç markalarınında zaman zaman yurtdışından parça temin ettiği oluyor bunuda böyle düzelteyim
En basitinden Mercedes C sınıfı araçlarında Renault motoru kullanıyordu zamanında. Hala kullanıyor mi bilmiyorum. Bizim milletin takoz dandik dediği dizel motorları kullanıyordu.

Çok değil 2 3 sene önce burada 1 milyon TL ye arka kapı camı manuel elle çevirmeli olan multimedyası ve radyosu bile olmayan Taliantlar satıldı bence ülke ekonomisi TOGG fiyat politikasından çok daha önemli bir etken

Bu ülkede, yerlileşelim, üretelim ve yeni rezervler bulalım diye kaç tane bilim insanı öldürüldü. Yerlileşmenin ne kadar önemli olduğunu anlamamak için ***** olmak gerekir. Geçmişte kaza kırıma uğrayan bilim insanlarına bakın anlarsınız. Ayrıca evet parçaların yerli olması çok önemli bir konu. Başka ülkeler yakınmıyor diye biz de mi yakınmayalım? Sene olmuş kaç, halen daha yerli motorda cebelleşiyoruz. Halen çok daha gerideyiz. İşin içinden birisi olarak söylüyorum.

beğenmezleer beğenmezler
Araç gayet güzel ancak hükümete karşı olan Tepkiler TOGG a zarar veriyor ve bu çok üzücü çünkü daha 10 yıllık bir şirket bile değiliz ve NCAP test olarak Volvo XC90 ile aynı sağlamlığı sahip bir aracımız var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu ülkede, yerlileşelim, üretelim ve yeni rezervler bulalım diye kaç tane bilim insanı öldürüldü. Yerlileşmenin ne kadar önemli olduğunu anlamamak için ***** olmak gerekir. Geçmişte kaza kırıma uğrayan bilim insanlarına bakın anlarsınız. Ayrıca evet parçaların yerli olması çok önemli bir konu. Başka ülkeler yakınmıyor diye biz de mi yakınmayalım? Sene olmuş kaç, halen daha yerli motorda cebelleşiyoruz. Halen çok daha gerideyiz. İşin içinden birisi olarak söylüyorum.
Hocam siz bir firma açın elektrikli motor batarya üretimi üzerine TOGG da sizden ithal etsin ?

Mühendisin yurtdışına kaçması= Tercih+ Ekonomi+Siyasi

Araç maliyetlerinin pahalı olması= Siyasi+Ekonomi+Geçmiş deneyimsizlik

Bu aracın yurtdışı fiyatının daha ucuz olması= Siyasi+Euro/TL dengesizliği+Ekonomik kriz

TOGG firmasının suçu olan hiçbir durum yok gibi gözüküyor hocam? Ülke olarak zaten kaç yıldır berbat durumdayız. Romanya gibi bir ülke bile DACIA gibi bir marka sahibi bizim gibi dünyanın en büyük GSYIH sine sahip G20 ülkelerinin ise doğru dürüst otomotiv şirketlerine sahip olamaması çok üzücü
Togg firmasının suçu oldugunu yazmamıştım zaten. Çözümün nasıl olacağını yazdım bu hükümetten geçiyor ki en çok destekleyen tarafta hükümetti bu projeyi. Birde bmw audi vs sormuştun o yüzden bu şekilde cevapladım .yoksa togga laf ettiğim yok. Başta cahil demene rağmen en azından sonradan dinleyip anlayışlı olduğun içinde teşekkür ederim reis

Araç gayet güzel ancak hükümete karşı olan Tepkiler TOGG a zarar veriyor ve bu çok üzücü çünkü daha 10 yıllık bir şirket bile değiliz ve NCAP test olarak Volvo XC90 ile aynı sağlamlığı sahip bir aracımız var

Hocam siz bir firma açın elektrikli motor batarya üretimi üzerine TOGG da sizden ithal etsin ?
sen ruh hastası mısın dostum? argümana bak elemanın :))

Togg yapılanması dağılıyor, sürekli sirkülasyon oluyor, tesla ile aynı fiyatta araç çıkartamazsın kardeş sen. Satışlar her şeyi açıklıyor. Senin burada ettiğin iki kelam saçmalık değil.

Togg firmasının suçu oldugunu yazmamıştım zaten. Çözümün nasıl olacağını yazdım bu hükümetten geçiyor ki en çok destekleyen tarafta hükümetti bu projeyi. Birde bmw audi vs sormuştun o yüzden bu şekilde cevapladım .yoksa togga laf ettiğim yok. Başta cahil demene rağmen en azından sonradan dinleyip anlayışlı olduğun içinde teşekkür ederim reis
Cahil kelimesi hataydı ben de özür dilerim ancak bazı insanlar sebep belirtmeden direkt sonuç yazınca insan ister istemez triggerlaniyor. Eleştiri olmalı tabii ki ama popüler kesim gibi(seni kastetmiyorum) çöp, yerli değil, alınmaz gibi altı boş kelimeler yüzünden bizim kendi değerimiz zarar görüyor

Togg yapılanması dağılıyor, sürekli sirkülasyon oluyor, tesla ile aynı fiyatta araç çıkartamazsın kardeş sen. Satışlar her şeyi açıklıyor. Senin burada ettiğin iki kelam saçmalık değil.
Tesla ile TOGG kıyaslıyor yapamazsın diyor. TESLA bu işin zaten Vakkosu kardeşim emin ol hiçbir ülke hiçbir firma TESLA kadar olmayacak o yüzden zırvalama durduk yere. Teslanın patronu Elon Musk gelmiş bana hala Tesla gibi olamazsın diyor. Elon Musk Türkiyedeki 100 milyarderden de zengin adamdır gelmiş dediği şeye bak.

Cahil kelimesi hataydı ben de özür dilerim ancak bazı insanlar sebep belirtmeden direkt sonuç yazınca insan ister istemez triggerlaniyor. Eleştiri olmalı tabii ki ama popüler kesim gibi(seni kastetmiyorum) çöp, yerli değil, alınmaz gibi altı boş kelimeler yüzünden bizim kendi değerimiz zarar görüyor

Tesla ile TOGG kıyaslıyor yapamazsın diyor. TESLA bu işin zaten Vakkosu kardeşim emin ol hiçbir ülke hiçbir firma TESLA kadar olmayacak o yüzden zırvalama durduk yere. Teslanın patronu Elon Musk gelmiş bana hala Tesla gibi olamazsın diyor. Elon Musk Türkiyedeki 100 milyarderden de zengin adamdır gelmiş dediği şeye bak.
Sorun yok hocam güzel bir tartışma ve fikit alışverişi oldu☺️

Sorun yok hocam güzel bir tartışma ve fikit alışverişi oldu☺️
Evet hocam iyi günler dilerim :)

Güvenlik testi olmadığı için pek sıcak bakmıyordum ancak artık alana hayırlı olsun. Gayet güzel olmuş araç keşke ÖTV yine 10 olsa

sürücü güvenliği için gerçekten sağlam
Şu araçlardan KDV hariç vergileri çekseler varya müthiş olur da işte yapmazlar ama böyle sadece bakarız yani yerli araba bile cok pahalı hatta bazı rakipleri daha ucuz.

Bir de bu ncap olayı dehşet reklam olur yurtdısında

Geri