Neler Yeni

Togg yapılamaz diyenler nerede acaba?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

TahinPekmez

80+ Silver
Hayırlı olsun. Ülkede 85 milyonun yarısı aç yarısı padişah gibi geliri var. Sen ben almayız alamayız ama siparişler full. Aşırı dengesizlik var, adalet ve eşitlik aynı değildir. Hangi hükumet gelirse gelsin bu değişmez. Ne yazıktır ki ülkemiz insanları hem cahil hemde acımasızdır bu konuda. Araba üretilmesine karşı değilim bu arada. Burda bile bir jndirim haberi olsa hemen al satcilar çıkıyor ortaya. Bizim ahlak bozuk. Önce bu doğru olması lazım

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Birimler eşit mi ki birim olarak bakıyorsun. İkinci olarak birim hesabı kiralar çıkarıldıktan sonra yapılır direk maaştan yapılmaz. Daha basit matematik ve mantık bağlamını kuramıyorsun dostum. Bir tarafta bambaşka asgari ücretler bir tarafta bambaşka konut fiyatları. Ha oranlarsın kat hesabını yaparsın kirayı da çıkarsın ondan sonra kalan parayla birim hesabı yaparsın lafın yok. Asgari ücretle dünyanın hiçbir yerinde güzel yaşayamazsın fakat en azından sosyal bir devlet sana sahip çıkar.
Dostum bu dediğin kadar sacma bir mantik yok ama senin guzel hatrin icin senin dedigin yontem ile yapalim basit ilk okul seviyesi oran oranti bu kasar zor olmamalı tr de kiralar hiçte ucuz deil evet eskiden ucuz ve uygundu ama suan abd den çok daha pahalı sadece kendi oturdugum evin kirasi 5k malesef sosyal bir devlette yasamiyoruz sosyal develetin gerekliklierinin hic biri yapimazken ne sosyal devleti merak ettim daha baglaminı kuramiyorsun diye yazmissin ne soyledinde neyi kuramiyorum beynini kullan adam gibi laf soyle bari 😂 abd tr den coooook daha iyi bir ulke sadece biraz matematik biraz mantık

4RSL4NN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Muhammed Arslan
Instagram
muhammed.arslan41
Reis dünyayı dize getirdi ama dur buz dolabım neden boş...
Ayriyeten 10 yıl önce yerli araba yapmıyorduk ama daha zengindik en azından buzdolabımız doluydu. Bu araba bizim vergimizle yapıldı ama geri dönüşü sözde Milliyetçi Devlet Büyüklerinin cebine olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunlarda onu anlayacak zeka yok hocam
Bizim vergimizle yapılmadı devlet sadece arsa vb. Desteği verdi togg'un bütün hisseleri firmalara ait bütün gideri onlar karşılıyor

Alfha13

80+ Silver
Ben alamayacaksam yapmasınlar kafasıyla ekmek alamayacak duruma gelirsin anca. Varsın ben almayayım ama yurt dışında satılsın, marka tanınsın, yatırımcı çeksin. Hedeflerini yurtiçi değil yurtdışı yapmaları çok doğru. Bugün bir oyun yapsan onu Türklere mi satmaya çalışırsın, Avrupalılara mı? Örnekleri var zaten.

Yapmayınca niye yapmıyoruz, yapınca niye yapıyoruz? Türk vatandaşının alabileceği fiyatta araba çıkmasının imkansız olduğunu da unutmayalım.

Boş muhalefetlik yine.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
tutacağını sanmıyorum rekabette güçlü firmalar var.
ek olarak özel bir sirketi seçim malzemesi neden yapiyorlar fazla kafa karıştırıcı o kısım

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Ben alamayacaksam yapmasınlar kafasıyla ekmek alamayacak duruma gelirsin anca. Varsın ben almayayım ama yurt dışında satılsın, marka tanınsın, yatırımcı çeksin. Hedeflerini yurtiçi değil yurtdışı yapmaları çok doğru. Bugün bir oyun yapsan onu Türklere mi satmaya çalışırsın, Avrupalılara mı? Örnekleri var zaten.

Yapmayınca niye yapmıyoruz, yapınca niye yapıyoruz? Türk vatandaşının alabileceği fiyatta araba çıkmasının imkansız olduğunu da unutmayalım.

Boş muhalefetlik yine.
Neden türk malı arabaya hans biniyor hasan niye binemiyor hükümete geldiklernde katma değer yüksek şeyler üreticez diye tarımı öldürdüler şimdi ortada bir tane dev türk markası yok bu zihniyetin yaptığı hiçbir şey den hayır gelmez

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Dostum bu dediğin kadar sacma bir mantik yok ama senin guzel hatrin icin senin dedigin yontem ile yapalim basit ilk okul seviyesi oran oranti bu kasar zor olmamalı tr de kiralar hiçte ucuz deil evet eskiden ucuz ve uygundu ama suan abd den çok daha pahalı sadece kendi oturdugum evin kirasi 5k malesef sosyal bir devlette yasamiyoruz sosyal develetin gerekliklierinin hic biri yapimazken ne sosyal devleti merak ettim daha baglaminı kuramiyorsun diye yazmissin ne soyledinde neyi kuramiyorum beynini kullan adam gibi laf soyle bari 😂 abd tr den coooook daha iyi bir ulke sadece biraz matematik biraz mantık
Dostum Amerika'da yaşayan YouTuber ağzıyla konusuyorsun direk anlayabiliyorum bunu ben tr daha iyi demiyorum fakat olayı sadece domates soğan olarak yorumluyorsunuz. Sağlık, eğitim vs gibi durumları da saymalısın. Amerika'da asgari ücret alan yaşayamaz istediğin türden hesapla sefil yaşar. 3000 dolar alan adam az çok yaşar ama yine kaliteli bir araba alacak seviyede yaşayamaz. Ha dersin Türkiye'de orta kesim ile Amerika'da orta kesim hangisi daha iyi yaşar? Amerikalı derim fakat Amerika Orta kesim olmak için eğitimli olmanız lazım Amerika'da üniversite okumak da aşırı pahalıdır devlet seni okutmaz yani :) sağlık sorunu çekersen grip bile olsan hastaneye gidemezsin. Ha Okan Serbest gibi YouTuber kardeşlerimiz sadece YouTube'dan binlerce dolar kazandığı için sizde onun gibi ev araba alacağınızı sanıyorsunuz :D ne diyeyim gülüyorum sadece.

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul
Elektrikli olarak yok.
Nasıl yok Hyundai Kone-e bana diyebilirsin ki o B SUV ne alaka bende sana derim ki en azından Hyundai
Citroen C4-E fiyatı 800binin altında evet o da SUV değil aman ne büyük dert

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Dostum Amerika'da yaşayan YouTuber ağzıyla konusuyorsun direk anlayabiliyorum bunu ben tr daha iyi demiyorum fakat olayı sadece domates soğan olarak yorumluyorsunuz. Sağlık, eğitim vs gibi durumları da saymalısın. Amerika'da asgari ücret alan yaşayamaz istediğin türden hesapla sefil yaşar. 3000 dolar alan adam az çok yaşar ama yine kaliteli bir araba alacak seviyede yaşayamaz. Ha dersin Türkiye'de orta kesim ile Amerika'da orta kesim hangisi daha iyi yaşar? Amerikalı derim fakat Amerika Orta kesim olmak için eğitimli olmanız lazım Amerika'da üniversite okumak da aşırı pahalıdır devlet seni okutmaz yani :) sağlık sorunu çekersen grip bile olsan hastaneye gidemezsin. Ha Okan Serbest gibi YouTuber kardeşlerimiz sadece YouTube'dan binlerce dolar kazandığı için sizde onun gibi ev araba alacağınızı sanıyorsunuz :D ne diyeyim gülüyorum sadece.
Amcam amerikada 3000 dolar ile 20 yıldır çalışıyor karısıda çalışıyor bir ev aldılar 125 bin dolar 2022 modelde togg dan lüx suv araba aldılar türkiyedende ev falan aldılar ama diğer amcam 12 bin maaş alıyor eşi hemşire ama daha bir tane ev alamadılar sen kafanı yorma avrupada ailece çalışan herkes ev araba alırlen Türkiyede karnını zor doyuruyor

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Amerikada amcam 3000 dolar maaşı ile 2022 honda suv aldı nasıl alamıyorlar zort
Kaç yaşında amcan ve kaç yıldır çalışıyor? Evi var mı kirada mi oturuyor? Bunları şöyle aynı klasmanda bir Türk ile hesap yapalim beraber.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,349
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom