Toki 500.000 konut merak ettiklerim

Verdikleri sözde durmuyorlar 2027 yılında teslim diyorlar o süreçte uzar gider
Sözlerinde durmuyorlar ki zaten.Bizim evde öyle uzadı ama araya maraş depremi girdi onuda belirteyim.
Dar gelirli dedikleri şey tamamen yalan onu net şekilde söylebilirim bir asgari ücretli hem toki taksiti ,hem kendi evin kirasını ödeyemez.
Dedikleri gibi ev bittikten sonra ödemeler başlansa tamam ama öyle olmuyor tv ye kesinlikle inanmamak lazım.

Sözlerinde durmuyorlar ki zaten.Bizim evde öyle uzadı ama araya maraş depremi girdi onuda belirteyim.
Dar gelirli dedikleri şey tamamen yalan onu net şekilde söylebilirim bir asgari ücretli hem toki taksiti ,hem kendi evin kirasını ödeyemez.
Dedikleri gibi ev bittikten sonra ödemeler başlansa tamam ama öyle olmuyor tv ye kesinlikle inanmamak lazım.
Peki hocam kuradan adımız çıkmadı yatırdığımız para geri geliyor mu evler bitmeden mi peşinat istiyorlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sana şöyle söyleyim ev abime 2022 de çıktı.O yıllarda evin fiyatı 680 Bin TL Diye hatırlıyorum şuan ev 2 milyon 800.Bu sabit kalmayacak bu arada Belli bir miktarda da artacak.

Başvuru yaptınız ev size çıkarsa.Ara ara e devletten kontrol edin.Bazı kişilere sms gidiyor bazılarına gitmiyor.Abime gitmemişti e devletten kendisi fark etmiş.Peşinat ödeme zamanı geldiği zaman gidip %10 peşinati yatiracaksiniz.Bu yüzden kura da çıktığınızda birikim yapmaya bakın.Birikim yapmazsanız kredilere bulaşırsınız ekstra masraf olur sizin için.

Bir süre taksit ödedikten sonra kalan borcu toplu şekilde kapatabiliyorsunuz. Üstelik bu durumda TOKİ indirim de yapıyor diye biliyorum. Bu yüzden kredi faizleri düştüğünde kredi çekip borcu kapatmak bana oldukça mantıklı geliyor.
Şuan oturuyor mu abin ne zaman teslim almıştı evini

Peki hocam kuradan adımız çıkmadı yatırdığımız para geri geliyor mu evler bitmeden mi peşinat istiyorlar

Şuan oturuyor mu abin ne zaman teslim almıştı evini
Kura da çıkmayınca iade oluyor ücret.

Abim daha evi teslim almadı.Dediğim gibi ev bitmeden içine girmeden peşinat alıyorlar.Sözleşme imzalatıp bir sonraki ay taksitler gelmeye başlıyor.

Halk Bankasına vadesiz hesap açılıyor o hesap üzerinden otomatik taksitleri çekiyorlar.

Ilk defa başvuracam ama gerçekten çok ihtiyacımız var. Şimdi basvurunca kuralarda 1+1 veya 2+1 olduğu kaç metrekare olduğu rastgele mi çıkıyor yoksa kurada seçildikten sonra kaç odalı ve kaç metrekare olduğunu biz mi seçiyoruz. Şuanda taksitlerin max 10k civarı olacağı söyleniyor buna enflasyon miktarı eklerler mi yani şuan 14k kira veriyoruz ve zamda gelecek ev sahibi 18k yapcam falan diyor mesela o evin taksiti 10k dan 20k ya çıkabilir mi bir anda. Yani cidden çok heyecanlıyım eğer çıkarsa kendimin ve ailemin üzerinden büyük bir yük kaldirmis olacam tabi 2+1 olup olmayacağını merak ediyorum ama en küçük evi 1+1 olanı verseler bile memnun olurum
Enflasyon oranında artıyor ödeme diye biliyorum. Yani ortalama olarak maaş artışları ile orantılı gider. Güncel duruma göre ortalama olarak 10K 13K olmalı ama enflasyon artarsa işler değişir.

Enflasyon oranında artıyor ödeme diye biliyorum. Yani ortalama olarak maaş artışları ile orantılı gider. Güncel duruma göre ortalama olarak 10K 13K olmalı ama enflasyon artarsa işler değişir.
Memur maaşına göre zamlanıyor hocam.

Bunun hevesine kapılmayın ve asla bu projeye bel bağlamayın.
Cıkma ihtimali zaten kura hadi yine hak kazandığınızı düşünsek bile ihale yapılması baslanması bitmesi vs herseyi belirsiz. Kimine 2 sene de teslim edilirken kimine 4-5 sene de.
3 sene önce ki projenin daha ihalesi yapılmamış olanları var.

Taksit zam konusu yanlış bilmiyorsam memur zammı ile aynı yanı %30-35 gibi. 10k dan 20k olmaz. Umarım size cıkar

Hocam sana şöyle söyleyim ev abime 2022 de çıktı.O yıllarda evin fiyatı 680 Bin TL Diye hatırlıyorum şuan ev 2 milyon 800.Bu sabit kalmayacak bu arada Belli bir miktarda da artacak.

Başvuru yaptınız ev size çıkarsa.Ara ara e devletten kontrol edin.Bazı kişilere sms gidiyor bazılarına gitmiyor.Abime gitmemişti e devletten kendisi fark etmiş.Peşinat ödeme zamanı geldiği zaman gidip %10 peşinati yatiracaksiniz.Bu yüzden kura da çıktığınızda birikim yapmaya bakın.Birikim yapmazsanız kredilere bulaşırsınız ekstra masraf olur sizin için.

Bir süre taksit ödedikten sonra kalan borcu toplu şekilde kapatabiliyorsunuz. Üstelik bu durumda TOKİ indirim de yapıyor diye biliyorum. Bu yüzden kredi faizleri düştüğünde kredi çekip borcu kapatmak bana oldukça mantıklı geliyor.
Biraz birikimimiz var ev almak için ama o birikimle ev gelmiyor yani hep ucundan yaklaşıyoruz enflasyona yenik düşüyoruz ona güvenerek bu tokiye basvuracam. 2+1 80 metrekare olan en büyük ev çıksa bile bize yetmez ama yinede bir evimiz olsun diye basvurcam. Söyle birseyde var şimdi bana çıkarsa eğer benim üstüme ev olduğu için annem bir daha tokiden başvuru yapamaz. Anneme çıkarsa ben bir dahakine kendik için basvurabilirim değişik bir sistem. Sadece annemin adına basvursam onada çıkmazsa ortada kalmak kötü olur

Biraz birikimimiz var ev almak için ama o birikimle ev gelmiyor yani hep ucundan yaklaşıyoruz enflasyona yenik düşüyoruz ona güvenerek bu tokiye basvuracam. 2+1 80 metrekare olan en büyük ev çıksa bile bize yetmez ama yinede bir evimiz olsun diye basvurcam. Söyle birseyde var şimdi bana çıkarsa eğer benim üstüme ev olduğu için annem bir daha tokiden başvuru yapamaz. Anneme çıkarsa ben bir dahakine kendik için basvurabilirim değişik bir sistem. Sadece annemin adına basvursam onada çıkmazsa ortada kalmak kötü olur
Hane başı başvuru sınırlaması olabilir hocam, onu araştırmanız lazım.

Bunun hevesine kapılmayın ve asla bu projeye bel bağlamayın.
Cıkma ihtimali zaten kura hadi yine hak kazandığınızı düşünsek bile ihale yapılması baslanması bitmesi vs herseyi belirsiz. Kimine 2 sene de teslim edilirken kimine 4-5 sene de.
3 sene önce ki projenin daha ihalesi yapılmamış olanları var.

Taksit zam konusu yanlış bilmiyorsam memur zammı ile aynı yanı %30-35 gibi. 10k dan 20k olmaz. Umarım size cıkar
Deprem bölgesinde yaşıyorum şuan kirada oturduğum ev toki şantiye alanınin içinde hemen yanımızda temeline kurban bayramında başlanan binalar dış cephe boyasina kadar bitti. İçindeki ince iscilikler kaldı baya hızlı işledi süreç. Tabi bunlar depremde evini kaybedenlerin evleri o yüzden hızlı yapılıyor ama bu bölgede sosyal konutlarda bunlar kadar hızlı olmasada yapılır diye düşünüyorum. Birde zaten 7-8 senedir kiradayiz şuan kira 14k ve sözleşme yenilenecegi zaman 18 yapılacakmış yani bu kiralarla yaşamak mümkün değil canından bezdiriyor insanı. Bu kadar kira ödeyip ev sahibi tarafından zorbalanip asagilaninca tokinin küçük zindan gibi evleri saray gibi gözüküyor gözüme

Aynı haneden birden fazla kişi başvurursa başvurular geçersiz sayılır demiyor muydu koşullarda?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,849
Üyeler
184,509
Son üye
orhandem
Geri