Neler Yeni

Toplama mı? Yoksa hazır sistem mi almak?

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
Soru başlığında görüldüğü gibi.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Toplama daha maaliyetlidir fakat istediğin marka modeli seçebilirsin, hazır sistem ise daha tasarrufludur fakat içindeki bileşenler de ona göre seçilmiştir.

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Caner
Suanki durumda hazır sistem daha mantıklı ama 6500xt gibi ekran kartını indirimli yakalarsan veya amozon jp den ekran kartı yakalarsan parça almak daha mantıklı tabi psu, islemci, ram, ssd de indirimli yakalaman lazım ekstra bütçenden düşmesi için ama önemli olan ekran kartı.
Tabi youtuberlarin sunduğu hazır sistemler cok daha uyguna gelebiliyor parca parca indirime göre yani tavsiye istersen uzun lafın kısası kesin hazır sistem alayım deme hangisi denk gelirse onu al bu güçlü bir sistemde olabilir giriş sistemde uyguna bulduğunu çek ona göre yolunu belirle.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Soru başlığında görüldüğü gibi.
Durumdan duruma değişir. Mesala genel olarak hazırlar daha bütçe dostudur fakat ben sistemimi hazır sistemlere oranla toplayarak bir tık daha uyguna getirdiği mi düşünüyorum.

Dušan Tadić

80+ Silver
Durumdan duruma değişir. Mesala genel olarak hazırlar daha bütçe dostudur fakat ben sistemimi hazır sistemlere oranla toplayarak bir tık daha uyguna getirdiği mi düşünüyorum.
Genelde hazır sistemler daha ucuzdur ve toplu olarak gelir, eğer fiyatlar eşitse bence kesinlikle hazır sistem mantıklı. Eğer isterseniz özelleştirme de yapabilirsiniz tabii ki...

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Hocam 10k bütçeye hazır daha mantıklı, 6500xt ve 3050'yi hazır sistemlerde kullanack youtuber ve yayıncılar onları kovala.

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam 10k bütçeye hazır daha mantıklı, 6500xt ve 3050'yi hazır sistemlerde kullanack youtuber ve yayıncılar onları kovala.
Gamegaraj da bir sistem görmüştum pahali diyolardi sagol

HYÇ35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
HYÇ
6500 xt değil de 3050 kovalamaya çalış. Bugün 11500 liradan 3050li hazır sistem vardı mesela ortalama fiyattan satıldı alınabilirdi.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ben öneri yaparken öncelik olarak DA'nın hazır sistemlerini öneriyorum.
@Abdullah Hacıgül 'ün yazdığına göre de yakın zamanda yeni bir hazır sistem gelecek.
İmkanı olan, sistem almayı planlayan varsa pusuda beklesin derim.
Screenshot_79.png

Alacaksanız kampanyalı stok fiyatına yetişmenizi öneririm. Çünkü en iyi fiyat + en iyi bileşen kampanyalı stoklarda oluyor.
Sonrasında anlaşmalı olduğu firmalar ellerinde olan bileşenlere göre sistemleri ve fiyatları kendi durumlarına göre güncelliyorlar.
Bu da çoğu zaman sistemin avantajlarını öldürebiliyor.

2. seçenek olarak;
Eğer "benim zamanım çok, sistem toplamayı biliyorum. İndirimleri takip ederim, kendime göre sistem oluştururum." diyorsanız, parça parça toplayın.
300 liraya B450 anakart, 400 liraya mesh panel kasa vs. sağdan soldan parça parça toparlayabiliyorsunuz.
Forum içerisinde de "Sıcak Fırsatlar" kısmında üyeler sık sık indirimli ürün paylaşıyor.
Bu şekilde kendi ihtiyaçlarınıza göre uygun bir sistem toplayabilirsiniz.
Ama çok fazla zaman ve uğraş gerektiriyor. Onu da belirteyim.

3. seçenek ve son seçenek olarak dönem indirimlerinden hazır sistemler alabilirsiniz. Mesela itopya bunu çok sık yapıyor.
Herhangi bir sebep yokken "günün sistemi" diyerek seçtiği bir hazır sistemde indirim uyguluyor.
Fiyatı da güncel piyasaya göre gayet alınabilir seviyede oluyor. Onları değerlendirebilirsiniz.

hrh_mx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Merve
Bugün aynı bu soruyu düşünüyordum. Benim de bütçem 11k ve monitör ile belki 2k daha ekleyebilirim. Toplama yapayım desem hem parçalardan anlamıyorum hem daha maliyetli olacak gibi. Gelecek hazır sistemleri bekliyorum. Olmazsa apu bir sisteme kalacağım.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bugün aynı bu soruyu düşünüyordum. Benim de bütçem 11k ve monitör ile belki 2k daha ekleyebilirim. Toplama yapayım desem hem parçalardan anlamıyorum hem daha maliyetli olacak gibi. Gelecek hazır sistemleri bekliyorum. Olmazsa apu bir sisteme kalacağım.
YouTube kanalları sık sık 10.000 TL ve üzerindeki fiyatlara kampanyalı hazır sistemler topluyor.
Elindeki bütçeyle APU sistem almak yerine, biraz daha sabredip geçen süre içerisinde 3-5 demeden bütçene ekleme yap.
Belki 1-2 ay geç alırsın ama iyisini almış olursun.

Çünkü şu olay hep yaşanır;
Herhangi bir şeye para ödersin, 3-4 gün sonra bir bakmışsın daha ucuzu veya daha iyisi yayınlanmış.

Top Bottom