Toplama sistem için tavsiye ve öneriler.

Xenonst

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhabalar. Hali hazırda ryzen 5 3600 rtx rog strix 2060 6gb toplama bir sistemim var ve yeni bir sistem toplamaya karar verdim . uzun suredır pc bileşenlerinden uzak olduğumdan dolayı tavsiye ve öneri sormak için konuyu açtım yardımcı olursanız sevinirim. hepsiburada taksit fırsatını değerlendırmek için Asus TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING-NVIDIA-GEFORCE-RTX 5070 TI-16GB GDDR7-256bit--OC-2xHDMI-3xDP-RGB-DLSS4 EKRAN KARTI ve AMD Ryzen 7 7800X3D Soket Am5 5.0ghz 96MB 120W 5nm 100-100000910 Tray Fansız Işlemci yi satın aldım . fakat bütçemı şuan için doldurduğum için geri kalan parçaları zamana yayarak indirim ve fırsatları değerlendirerek toplamaya çalışacagım . Bu 2 parçaya uyacak anakart f/p ram ve diğer parçalar için tavsıye önerileriniz beklıyorum. burdan yola çıkarak bellı marka ve modellerı belırleyıp denk geldikçe satın alıcam. Anakart için şuan ıcın 10-13k arası butce belırledım . ram için 10-13 k butcem var . maalesef ram fiyatları ve durumundan yenı haberım oldu . kasa ve psu ıcın bır fıyat belırlemedım açıkcası. psu ıcın bu sısteme yetecek bir psunun 1 tık üstünü almayı planlıyorum . m2 ssd sıvı sogutma f/p urun tavsıyelerını beklıyorum . suankı kasamı yaklasık 5 senedir kullanıyorum ve yenı toplayacagım cıhazıda aynı şekilde uzun seneler kullanmak ıcın topluyorum . o yüzden belırledıgım fıyatların ustune almaya deyecek ürünler için çıkabılırım. şimdiden tavsıye ve öneri verecek arkadaslara teşekkür ediyorum.
İYİ FORUMLAR.

RAM leri en son almanızı tavsiye ederim şu sıralar yapay zeka vs yüzünden büyük şirketler alım yaptığın üreticiler son kullanıcıya arzı çok düşürdü ve bu fiyatları dünyanın her yerinde uçurdu. Birkaç aya düşer diye tahmin ediyorum. Ayrıca parçaları şimdiden önermek pek mantıklı değil çünkü ilerleyen süreçte fiyatları belli olmaz. Bütçe oluştukça konu açıp yardım isterseniz anlık daha iyi fırsatları yakalayabilirsiniz. PSU şu olabilir

RAM leri en son almanızı tavsiye ederim şu sıralar yapay zeka vs yüzünden büyük şirketler alım yaptığın üreticiler son kullanıcıya arzı çok düşürdü ve bu fiyatları dünyanın her yerinde uçurdu. Birkaç aya düşer diye tahmin ediyorum. Ayrıca parçaları şimdiden önermek pek mantıklı değil çünkü ilerleyen süreçte fiyatları belli olmaz. Bütçe oluştukça konu açıp yardım isterseniz anlık daha iyi fırsatları yakalayabilirsiniz. PSU şu olabilir
şuan açmamın sebebi çok fazla secenek olduğu ıcın ürünleri belirleyip sadece o ürünleri takip etmek istiyorum açıkcası. öneriniz için teşekkurler

Belli ürünleri takip ederseniz daha iyi fırsat çıkarsa haberdar olamayabilirsiniz

Belli ürünleri takip ederseniz daha iyi fırsat çıkarsa haberdar olamayabilirsiniz
O konuda haklısınız . Fakat parçaları uyumlu dizmek istiyorum ki bana ileride sorun yaratmasın o yüzden belli ürünleri belirleyip gitmek daha mantıklı geldi açıkçası

Anakartı am5 aldığınız müddetçe uyumlulukta problem yaşamazsınız. Tek dikkat etmeniz gereken şey kasa boyutunun ekran kartı ve soğutucu için küçük olmaması ki güncel ATX kasaların neredeyse hepsi yeterince büyük

Anakartı am5 aldığınız müddetçe uyumlulukta problem yaşamazsınız. Tek dikkat etmeniz gereken şey kasa boyutunun ekran kartı ve soğutucu için küçük olmaması ki güncel ATX kasaların neredeyse hepsi yeterince büyük
Anladım hocam . Tavsiyen için teşekkür ederim .

Geri