Toplama Sistem Konusunda Yardım

orçun_

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar, öncelikle ilk kez bir forumda konu açıyorum, o yüzden herhangi bir yanlışım varsa kusura bakmayın.
Uzun süredir güncel bir sistem toplama niyetim vardı. Hem günlük işlerimde hem de strateji ve rekabetçi oyunlarda beni uzun yıllar idare edecek sağlam bir kasa topluyorum. Bütçem 60.000 TL civarında, en fazla 65.000 TL'ye çıkabilirim. Şimdilik bütçemi işlemci ve anakart gibi ana parçalara ayırdım; ekran kartı ve RAM’i ileride bütçem oldukça güncellemeyi planlıyorum.
Sizden ricam; bu parçalar birbiriyle tam uyumlu mu ve seçtiğim hava soğutma 7800X3D için yeterli olur mu? Ayrıca "şu parça yerine şunu kullanırsan daha iyi olur" dediğiniz bir öneriniz varsa belirtirseniz çok sevinirim.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz (5.0 GHz) 8 Çekirdek 96MB Önbellek AM5
  • Anakart: ASUS Prime X870-P AMD X870 AM5 DDR5 8000MHz (OC) HDMI DP M.2 USB4 ATX
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Frost Commander 140 Intel/AMD Uyumlu Hava Soğutucu
  • Kasa: ASUS TUF Gaming GT302 ARGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower
  • Güç Kaynağı: MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ Gold Full Modüler
  • RAM: Corsair Vengeance 16GB (1x16GB) 6000MHz CL36 DDR5 Siyah (Şimdilik tek modül)
  • Depolama: Toshiba P300 1TB High-Performance 3.5" SATA 3.0 7200RPM (Eski sistemimdeki SATA SSD'yi de takacağım)
  • Ekran Kartı: eski sistemimde kullandığım NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB (Yeni bir kart alana kadar idareten kullanacağım)

anakarttan kısıp ssd yi yükseltebilirsiniz anakart olarakta b650 veya b850 chipsetli bir anakart tercih edebilirsiniz. bu arada yeni bir ekran kartınıda en kısa sürede almalısınız yoksa bu işlemciyle çok fazla darboğaz olur, asla istediğiniz performansı alamazsınız.

anakarttan kısıp ssd yi yükseltebilirsiniz anakart olarakta b650 veya b850 chipsetli bir anakart tercih edebilirsiniz. bu arada yeni bir ekran kartınıda en kısa sürede almalısınız yoksa bu işlemciyle çok fazla darboğaz olur, asla istediğiniz performansı alamazsınız.
Hocam tavsiyen için teşekkürler. Ekran kartı ve SSD tarafındaki zayıflığın farkındayım ama şimdilik bütçeyi sistemin temel iskeletine ayırdım. Ekran kartını ve SSD'yi birkaç ay içinde güncelleyeceğim; anakart ve işlemciyi ise uzun yıllar değiştirmeden kullanmak istiyorum.

Hocam tavsiyen için teşekkürler. Ekran kartı ve SSD tarafındaki zayıflığın farkındayım ama şimdilik bütçeyi sistemin temel iskeletine ayırdım. Ekran kartını ve SSD'yi birkaç ay içinde güncelleyeceğim; anakart ve işlemciyi ise uzun yıllar değiştirmeden kullanmak istiyorum.
o zaman problem yok hocam parçalar uyumlu. yalnız 7800x3d baya ısınıyor bende 240mm sıvı soğutma var yükte 80 derecelere kadar çıkabiliyor soğutmayı biraz daha geliştirebilirsiniz.

o zaman problem yok hocam parçalar uyumlu. yalnız 7800x3d baya ısınıyor bende 240mm sıvı soğutma var yükte 80 derecelere kadar çıkabiliyor soğutmayı biraz daha geliştirebilirsiniz.

Commander 140, 360 lık çoğu sıvı soğutmalardan bile iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,317
Üyeler
195,596
Son üye
çirkin kral
Geri